به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری اعلام برنامههای دهه ولایت بنیاد بینالمللی غدیر با حضور حسین ظریفمنش، مدیر عامل این بنیاد امروز برگزار شد.
ظریف منش در ابتدا با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان هشت دفاع مقدس گفت: هفته دفاع مقدس را یادآور حماسههای ملتی میدانیم که برای اسلام و تحقق فلسفه غدیر به میدان آمدند و تلاش کردند.
وی افزود: شعار مشترک ما با هفته دفاع مقدس این بوده است که دفاع مقدس نهاد عینی دفاع از ولایت است امیدواریم که همپوشی ایام هفته دفاع مقدس و اعیاد قربان وغدیر پیام بزرگ امام و شهدا را که برای پاسداری و دفاع از انقلاب و تحقق آرمانهای نظام را به جهانیان منتشر کنیم.
مدیر عامل بنیاد بینالمللی غدیر در ادامه با اشاره به فعالیتهایی که حجت الاسلام خزعلی در عرصه غدیر انجام داده است گفت: نام و یاد آقای خزعلی را گرامی میداریم او کسی بود که هم درس آیت الله بروجردی را درک کرده بود و هم از آن زمان با بصیرت و استواری پا در عرصه تلاش گذاشته بود و همین جا وظایف الهی خود را همچون یک سرباز آماده به خدمت انجام میداد.
ظریف منش در ادامه این نشست به عنوان ایام دهه امامت و ولایت افزود: امروز چهارشنبه 1 مهرماه 94 همزمان با روز عرفه به عنوان «ولایت، معرفت و محبت» نام گذاری شده است. روز پنجشنبه روز عید سعید قربان به نام «ولایت، ایثار و شهادت» نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: عناوین روزهای بعد به ترتیب از سوم مهرماه با نام «ولایت، عدالت، مهدویت»، «ولایت، دفاع همه جانبه، امنیت پایدار»، «ولایت، وحدت اسلامی، اقتدار» که همزمان با روز یکشنبه 5 مهرماه همزمان با شکست حصر آبادان خواهد بود و همچنین «ولایت، بیداری اسلامی، اسکتبار ستیزی»، «ولایت، مقاومت، عزت اسلامی»، «ولایت، بصیرت، دشمن شناسی»، «ولایت، دین، سیاست» و در آخر همزمان با عید سعید غدیر امامت و ولایت نامگذاری شدهاند.
ظریف منش با اشاره به اینکه این عناوین و همگی برگرفته از آیات، روایات،احادیث و فلسفه غدیر هستند گفت: محور برنامههای ما برای برگزاری این فعالیتها خود مردم هستند و عمدتا توسط دستگاهها و نهادهای مردمی با حضور مردم اجرا میشود.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر تصریح کرد: در درجه اول تلاش کردهایم تا بتوانیم مردم و گروههای مردمی را نیز به صحنه بیاوریم.ائمه جمعه، هیئتهای مذهبی، دانشگاهها،نهادهای اسلامی همچون اوقاف،سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادها در این برنامه حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه 250 ائمه جمعه از سراسر کشور به عنوان مسئول غدیر در شهرهای خود فعالیت خواهند کرد گفت: وزارت امور خارجه، علوم و تحقیقات فناوری، ارتباطات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کشور با ابلاغ تمام استانداران با ما همکاری خواهند داشت. شهرداریها هم مجموعه برنامههای وسیعی را در سطح شهر پیش بینی کردهاند.
ظریف منش با اشاره به جشنوارهها و دیگر برنامههای سازمان بین المللی غدیر در دهه امامت و ولایت گفت: چهارمین جشنواره تقدیر از آثار برتر دانشجویی را خواهیم داشت که دانشگاه آزاد اسلامی به جمع این دانشگاهها افزوده شده است. چهارمین جشنواره شعر غدیر با عنوان دو بار غدیر و با همکاری حوزه هنری وزارت ارشاد برگزار خواهد شد.
وی افزود: یک کتاب شعر در روز برگزاری جشنواره رونمایی خواهد شد. همچنین نخستین جشنواره وبلاگ نویسی با عنوان غدیر تجلی ولایت است برگزار میشود.
مدیرعامل بنیادبین المللی غدیر از قرائت زیارت جامعه کبیره در مساجد و حسینیهها سرار کشور در برنامههای دهه ولایت خبر داد و افزود: اطعام و احسان به نیازمندان و عیادت از بیماران و سرزدن به خانوادههای شهدا و تجلیل از جانبازان و ایثارگران از دیگر برنامههای ما در این دهه است.
ظریفمنش در ادامه گفت: حدیثی در رابطه اطعام نیازمندان داریم که میگوید در روز عید غدیر اگر یک نفر را اطعام دهیم گویی همه انبیاء الهی را اطعام کردهایم؛ لذا باید اطعام دادن عیدی دادن و هدیه دادن در روز عید غدیر را به یک فرهنگ تبدیل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در ۱۰۰ مسجد تهران و ۱۲۰۰ مسجد و بوستانهای تهران و در ۱۱۰ مدرسه دخترانه و ۱۱۰ مدرسه پسرانه برنامههای مناسبتی اجرا خواهند شد. در ۱۳۲ شهرستان کار بازسازی واقعه غدیر را توسط هنرمندان کشورمان اجرا خواهیم کرد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر با اشاره به برنامههای خارج از کشور گفت: در خارج از کشور در عراق، لبنان، افغانستان، سوریه، پاکستان، چین، هند، بنگلادش، تایلند، اوگاندا، تانزانیا، ونزوئلا و آلمان، انگلیس و بلژیک با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت(ع) و دستور وزیر خارجه برنامه هایی برگزار میکنیم.
وی افزود: برگزاری همایشها و نشستهای علمی با موضوع امام علی(ع) و واقعه غدیر در داخل و خارج از کشور برگزار خواهد شد.