به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، آیتالله سیدمحمدباقر آیت میردامادی، نماینده آیتالله نوری همدانی، مرجع تقلید در تهران با بیان اینکه آیتالله انواری، عالمی امین و مورد اعتماد امام، مقام معظم رهبری و مردم خاصه انقلابیون بودند، گفت: اینکه فردی تؤامان مورد اعتماد امت و امام باشد حکایت از عمق بصریت، اخلاص، تدین و مجاهدت وی است.
وی افزود: ایشان زمانی که امام چندان شناخته شده نبودند در معرفی امام(ره) کوشیدند هرچند متحمل سختیهای بسیاری شدند، به ویژه که ربانی، شخصیت انقلابی و نه صرفا علمی امام را تبلیغ میکردند.
نماینده آیتالله نوریهمدانی در تهران با بیان اینکه آیتالله انواری، فقیهی مبارز بودند، ادامه داد: ایشان بارها از طریق مباحثههای مختلف توانسته بودند علمای الازهر را ترغیب به مطالعه تشیع کنند.
وی برگزاری بزرگداشتهای علما را گامی بسیار مهم و ارزشمند در احیای معارف راستین دانست و گفت: اینگونه برنامهها زمینهساز تقویت ارتباط علما با مردم و همچنین ایجاد انگیزه در میان طلاب و روحانیون جوانتر میشود.
آیتالله آیت میردامادی با بیان اینکه قبول مسئولیتهای مختلف از سوی ایشان درحالی بود که بارها از پذیرش آنها اجتناب کرده بود، افزود: نقل است وقتی مقرر شد ایشان به عنوان اولین رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد انتخاب شوند ابتدا قبول نکردند و گفتند، آیتالله مهدویکنی مستحقتر از بنده برای این پست هستند، این تواضع ریشه در اخلاص محض دارد.
وی ادامه داد: آیتالله انواری ضمن اینکه فردی مخلص و متقی بودند، بصیرت فزایندهای داشتند، علمایی را می توان نام برد که دارای سجایای اخلاقی بسیاریاند اما فاقد بصیرتاند لذا در موقعیتهای حساس نمیتوانند موضعگیریهای دقیق و سنجیده بگیرند.
امامجماعت مسجد امامرضا(ع) با بیان اینکه ایشان جامع صفات حسنه بودند، گفت: جمع میان تقوی، اخلاق، بصیرت، مبارزه و علم در فردی از او شخصیتی میسازد که حرکتآفرین و تحولزا است.
وی افزود: آیتالله انواری در هر یک از مناصبی که اعم از امام جماعت تا نماینده امام در ژاندارمری حضور داشتند با مدیریتی مقتدرانه همراه با گشادهرویی مبدأ تحولات مفید بودند؛ مطمئنا ایجاد انسجام و نظم میان مساجد در دوران تصدی مسئولیت در مرکز رسیدگی به امور مساجد از مصادیق این مدیریت بود.
حجتالاسلام والمسلمین مطلبی، استاد حوزه، آیتالله انواری را سرچشمه تحولات بسیار در عرصههای انقلابی، دینی و فرهنگی دانست و ادامه داد: آیتالله انواری به دستور امام(ره) ایشان مأمور شدند، تا مساجد منطقه را احیا کنند که نشاندهنده عمق اعتماد رهبر کبیر انقلاب اسلامی به ایشان بود مطمئنا در کنار تمام صفات و محاسن ایشان، اعتماد وسیع و کم نظیر امام به ایشان، مثالزدنی است.
وی گفت: آیتالله انواری، عالمی بود که به تدریس و تربیت طلاب بسنده نکرد بلکه سوق دادن طلاب و مردم در مسیر نهضت امام و مبارزه علیه طاغوت را رسالت خود میدانست.
امام جماعت مسجد ابوذر تهران افزود: آیتالله انواری تلاش بسیاری برای تبیین تفکیکناپذیری دین از سیاست داشت و در تمام سالهای مبارزه تأکید داشت که نهضت انبیاء و اولیا مؤید جدا نبودن دین از سیاست است، آنچه اهمیت کار تبلیغی ایشان در این زمینه را بیشتر میکند بیان همراهی سیاست با دین در اوجِ جولان سکولارها در بدنه حاکمیت و کمونیستها در فضای دانشگاهی و روشنفکری بود.
وی با بیان اینکه آیتالله انواری با تمام وجود از نظام اسلامی دفاع میکرد و معتقد بودند که اوجبِ واجبات است، ادامه داد: ایشان به همان اندازه که برای شکلگیری، تثبیت و تداوم نظام تلاش میکرد برای براندازی نظام فاسد طاغوت نیز تلاش میکرد.
علیرضا برومند