به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، جلال بختیاری، مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری اظهار کرد: این ستاد از ابتدای دیماه سال 1393 آغاز بهکار کرد و پس از برگزاری جلسات و نشستهای مختلف، آییننامه اجرایی هفته ملی پژوهش و فناوری مصوب و مقرر شد بر اساس آن سایر فعالیتها نیز انجام شود.
وی افزود: معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بهعنوان رئیس ستاد و مدیرکل دفتر پشتیبانی پژوهش و فناوری بهعنوان دبیر ستاد و معاونان پژوهش و فناوری وزارت بهداشت، وزارت نفت، دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان انرژی اتمی ایران، جهاد دانشگاهی، وزارت آموزش و پرورش، حوزه علمیه قم، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران اعضای نقشآفرین این ستاد را تشکیل میدهند.
بختیاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و رونمایی از دستاوردهای جدید، جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر، جشنواره ملی ایدههای برتر و حمایت از بازار ایده، برنامههای استانی هفته ملی پژوهش و فناوری، تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشآموزی، فن بازار، اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، دستگاههای اجرایی، رؤسای مؤسسات پژوهشی دولتی و غیردولتی و مستندسازی یافتهها و دستاوردهای پژوهش و فناوری جدید را از برنامههای هفته ملی پژوهش و فناوری برشمرد.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری تشکیل جشنواره ملی ایدههای برتر و حمایت از بازار ایده و استارتآپ دانشجویی و جشنواره تجلیل از پژوهشگران دانشآموزی را دو برنامه جدید هفته ملی پژوهش و فناوری در سال جاری دانست و گفت: جشنواره دانشآموزی با محوریت وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود، البته در سالهای قبل بهصورت همکاری این امر انجام شده ولی امسال هم آییننامه و هم تفاهمنامه مدونی برای آن شکل گرفته تا این جشنواره بهصورت علمی به توانمندی پژوهشی دانشگاهها متصل شود.
دبیر ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری افزود: برنامههای استانی این هفته با همکاری وزارت کشور متفاوت با سالهای گذشته برگزار میشود و در این زمینه علاوه بر تدوین آییننامههای مربوطه، ارتباط از طریق استانداران و رئیس دانشگاه مادر هر استان جهت برگزاری هفته ملی پژوهش و فناوری در استانها با اولویت دادن به تحقیقات بومی شکل گرفته است.
بختیاری با بیان اینکه مشارکت دستگاهها در سال جاری نسبت به سال قبل تقویت شده است، عنوان کرد: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، آخرین یافتههای خود را با اولویت شکلگیری ایدههای مبتنی بر فناوری، تولید یا ساخت نمونههای اولیه دارای تأییدیه از مراجع ذیصلاح، فناوریهای آماده تجاریسازی و ورود به بازار و پژوهشهای به نتیجه رسیده سال 94- 1393 را در اختیار دبیرخانه ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری قرار خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه ستادهای استانی هفته پژوهش و فناوری متفاوتتر از سالهای گذشته پیشبینی شدهاند، گفت: آییننامهای در این زمینه تهیه شده که به امضای معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم و رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت کشور رسیده و به استانداران سراسر کشور اعلام شده است.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری افزود: در این آییننامه مقرر شده است که ستاد هفته پژوهش و فناوری در سطح استانها آغاز به فعالیت کنند تا بتوانند ظرفیتها، فناوریهای بومی و پژوهشگران و فناوران برتر استانها را در هر منطقه معرفی کنند.
وی اظهار کرد: امسال فناوری و دستاوردهای برتر قابل ارائه در سطح ملی، در قالب 20 متر فضا برای هر استان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری ارائه خواهد شد.
بختیاری در خاتمه گفت: اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، دستگاههای اجرایی، رؤسای مؤسسات پژوهشی دولتی و غیردولتی با حضور معاونان و مدیران پژوهش و فناوری در هفته ملی پژوهش و فناوری برگزار میشود.
یادآور میشود، نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری 23 تا 26 آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در سالنهای 7،8، 9، 10، 11 و 27 برگزار خواهد شد.