کد خبر: 3384053
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۱
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی خبر داد:

ایجاد پژوهشگاه‌های تقریبی در مناطق سنی‎نشین/ برگزاری کنفرانس تقریب مذاهب

گروه حوزه‎های علمیه: رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی از ایجاد پژوهشگاه مطالعات تقریبی در مناطق سنی‎نشین خبر داد و گفت: کنفرانس تقریب مذاهب از ۷ تا ۹ دی با حضور شخصیت‌ها و نظریه‌پردازهایی از جهان اسلام برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) حجت‏‌الاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری، رئیس پژوهشگاه تقریب 19 مهر در نشستی خبری با اشاره به سالگرد تاسیس مجمع تقریب اسلامی گفت: در سال 69 با هوشمندی رهبر فرزانه انقلاب تلاش شد که در راستای وحدت و انسجام اسلامی فعالیت‎های مثمر ثمر انجام شود.

وی افزود: از همان زمان بود که این کار به صورت جدی شروع شد و هر سال هم کنفرانس‎های سالانه ای در این زمینه برگزار می شود که امسال نیز کنفرانس وحدت را با حضور میهمانان گسترده از جهان اسلام برگزار می کنیم.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهارکرد: این همایش با موضوع بحران های کنونی جهان اسلام برگزار خواهد شد و باید تلاش کرد که از این بحران بیرون آمد و علل و عوامل پیدایش این بحران در فضای جغرافیای جهان اسلام بازشناسی شود.

وی گفت: این کنفرانس از 7 تا 9 دی با حضور شخصیت ها و نظریه‌پردازانی از جهان اسلام برگزار خواهد شد که یک فراخوان عمومی نیز در این رابطه اعلام شد و محققان و فرهیختگان حول محور همین موضوع مقالاتی را تهیه خواهند کرد که در کنفرانس ارایه و منتشر می‌شود.

مختاری بیان کرد: تشکیل پژوهشگاه مطالعات تقریبی پشتیبانی نظری و مطالعاتی مجموعه این نهاد را در نظر دارد و طی این سال ها توانسته است که تحقیقات جامع و گسترده ای در عرصه های مختلف علوم اسلامی داشته باشد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گرچه با برگزاری کنفرانس ها و اجلاس های منطقه ای و محلی توانست در تقویت گفتمان تقریبی موثر و مثمر ثمر باشد، ولی به لحاظ نظری و ساختاری باید یک مجموعه ای ایجاد می شد که پژوهشگران بتوانند پژوهش‌های خود را در عرصه‌های کلامی و فلسفی و تاریخی و فقهی و اصولی انجام دهند.

وی گفت: آثاری که در این پژوهشگاه به چاپ رسید مورد استقبال و توجه بسیاری از اساتید و علمای حوزه های اهل سنت و دانشگاه‌های غربی بوده است.

وی افزود: یکی از امامان جمعه ایرلند به خود من گفت که چرا این همه بر علیه ایران تبلیغ می کردیم ولی با این کتب مشاهده کردیم که مباحثی از سوی شما ارایه شده است که علمای ما نیز این کار را نکرده اند.

وی تاکید کرد: این پژوهشگاه تا کنون موفق بوده است و با همه مشکلاتی که این مجمع با آن دست به گریبان است باید دولت کمک کند که مشکلات این بخش کاهش پیدا کند.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهارکرد: وقتی که یک شخصیت علمی حوزوی در فضای بین الملل وارد می شود و دیگران مشاهد می کنند که وی یک شخصیت تقریبی دارد مورد استقبال دیگران واقع می‌شود.

وی گفت: امروز دشمن به دنبال این مسئله است که با ایجاد اختلاف تیشه به ریشه اسلام بزند؛ رهبر انقلاب نیز فرمودند که اگر کسی سخنی بگوید و کاری کند که بوی اختلاف از آن به مشام برسد قطعا آن فرد از مسلمانان نیست و نزدیک به کفر است.

مختاری بیان کرد: علما و بزرگان ما در مقابل این تفکر افراطی که به دنبال جمود و ایستایی و افراط است راست قامت ایستاده اند.

وی گفت: مقام معظم رهبری میهمانان این همایش را به حضور می طلبند و همه این میهمانان در کشورهای خود مبلغ این نگاه جمهوری اسلامی می شوند.

همایش تقدیر از پایان‌نامه‎های تقریبی

وی افزود: در کنار فعالیت‌های پژوهشی، همایش‌هایی برگزار می‎شود که از جمله تقدیر از پایان نامه های تقریبی در سال گذشته بود که 10 نفر از فعالان تقریبی تجلیل شدند و امسال نیز ممکن است که در شهرهای بزرگ این همایش برگزار شود.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهارکرد: هم اکنون 23 جلد کتاب آماده چاپ در این مجموعه وجود دارد که حاصل زحمات 2 تا 5 ساله پژوهشگران این مرکز است که در همایش بین‌المللی تقریب مذاهب اسلامی رونمایی می‎شود.

مجله به عربی و انگلیسی

وی گفت: مجله رساله تقریب به پژوهشگاه واگذار شده است که این مجله دوره علمی ترویجی خود را سپری می کند و به علمی پژوهشی مبدل خواهد شد؛ این مجله به زبان عربی است و در آینده به زبان انگلیسی نیز منتشر خواهد شد.

مختاری بیان کرد: مجمع الحوار یکی از بخش‌های مهم این پژوهشگاه است و هر فصل، با دعوت از شخصیت های تاثیرگذار از علمای جهان اسلام دعوت می کند و قرار است که نشست هایی با بزرگان حوزه داشته باشیم.

وی افزود: سه هفته آینده سه شخصیت از هندوستان و موریتانی به این همایش دعوت می شوند و ما نیز در حوزه علمیه قم و در تهران با دانشگاهیان نشست هایی را خواهیم داشت.

وی گفت: سایت پژوهشگاه نیز نوسازی شده است و مقالات جدیدی از طریق پژوهشگران بار گذاری می شود.

وی افزود: سال ها در این محل تنها کتابخانه‌ای که منابع دست اول از اهل سنت و منابعی که با نگاه تقریبی تهیه شده اند نگاهداری می‎شود؛ این کتابخانه پس از یک وققه مجددا بازگشایی شد و دانشجویان و پژوهشگران از این کتب استفاده می کنند.

40 هزار کتاب

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهارکرد: 35 تا 40 هزارجلد کتاب در این کتابخانه در 30 رشته علوم انسانی و اسلامی نگاه داری می شود و برخی از کتب اهل سنت نیزدوباره به این منابع اضافه خواهد شد.

وی گفت: در این پژوهشگاه به صورت دائم فعالیت های علمی و پژوهشی در سراسر جهان را در این زمینه از طریق اینترنت و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و ارتباطی رصد می‎شود.

ایجاد پژوهشگاه

مختاری بیان کرد: در دانشگاه بیرجند پژوهشکده تقریب مذاهب ایجاد کردیم که استقبال بسیار خوبی از این کار شده است و بسیاری از دانشجویان راغب هستند که یک کار تقریبی انجام شود؛ در نظر هم داریم که در دو نقطه سنی‌نشین این پژوهشگاه ها ایجاد شود.

وی افزود: در کمیته‌های تصویب پایان نامه‎های حوزوی نیز فعالان این مرکز حضور دارند و از این مسایل حمایت کنند.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهارکرد: جبهه تکفیری جز شکاف و رخنه در مذاهب اسلامی به دنبال چیز دیگری نیست و باید منکوب شود.

وی گفت: یک جزوه 140 صفحه‎ای برای مبلغان منتشر کرده ایم که در ایام محرم در اختیار مبلغان قرار می گیرد.

مختاری با اشاره به سفر اخیر خود به حج تصریح کرد: این دولت ها هستند که نام اسلام را خراب کرده اند و در کشوری که حرم امن الهی را در خود جای داده است این چنین با بی مبالاتی خود جان این همه حجاج را به خطر انداختند که کار آنها دقیقا بر علیه اسلام است.

captcha