به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، چه خوب است آدمی هرازگاهی میان دلمشغولیها و روزمرگیهایش کمی هم حواسش به مناسبتها و اتفاقاتی که موجب ماندگاری آنها در تاریخ شده است، باشد. گاهی مناسبتهایی که در تقویم به ثبت میرسد یک دنیا حرفهای ناگفته را با خود یدک میکشد، یه دنیا بیتفاوتی مردمانی که شاید چندین بار در طول روز برگههای تقویمشان را ورق میزند و خیلی بیتفاوت از کنار اتفاقات ثبت شده در آن میگذرند و تنها به برنامهریزی روزمره خود از قبیل(قرار یک مهمانی ساده، حضور در جلسه کاری، یادآوری تبریک تولد یه آشنا و ...) اکتفا میکنند.
ناگفته نماند من هم خودم تا چندین سال پیش همین رویه را در زندگی شخصیم پیاده میکردم، ولی از زمانی که پا به عرصه خبرنگاری گذاشتم بنا به اقتضای شغلی حساسیتم روی مسائل مختلف بیشتر شده و سعی میکنم تا جایی که امکان دارد مناسبتهای مختلف را به ذهنم بسپارم. یه جورایی میشود گفت شده بود عادتم که روزی چند بار برگههای تقویم را ورق میزدم که مبادا مناسبتی از زیر دستم در برود و باعث بشود نتوانم دینم را نسبت به اتفاق ثبت شده در تاریخ ادا کنم.
چند روز پیش هم که طبق روال در کنار دیگر کارهای محوله پیگیر مناسبت خاصی بودم چشمم به روز 23 مهرماه «روز جهانی نابینایان، عصای سفید» افتاد. ناخودآگاه حس کردم چقد این قشر جامعه در عین اینکه بیمهریهایی را متحمل شدهاند میتوانند افرادی تأثیرگذار باشند. همان لحظه بود که جرقهای در ذهنم شکل گرفت تا راهی پیدا کنم و بتوانم ادای دین کنم، پس بعد از پیگیریهای پیاپی بنا به اقتضای اینکه در خبرگزاری بینالمللی قرآن مشغولم بهدنبال روشندلی بودم که با توجه به معلولیت جسمی خود را دست کم نگرفته و از تواناییهایی که خداوند درونش قرار داده بهره کافی را برده و در راه قرآن قدم گذاشته است.
بالاخره بعد از تماسهای مکرر با مریم شفیعی، بانوی روشندلی آشنا شدم که حافظ کل قرآن بود و توانسته بود در جشنواره ملی قرآن دانشجویان رتبه برتر را کسب کند. از این بابت که توانستم به مناسبت روز عصای سفید با نمایندهای از عزیزان روشندل گفتوگویی داشته باشم خیلی خوشحال بودم، بالاخره وقت مصاحبه رسید و با این بانوی قرآنی گفتوگویی انجام دادم که در ذیل میخوانید.
لطفا خودتان را معرفی کنید؟
مریم شفیعی هستم، متولد سال 1369 شهرستان ایوان(استان ایلام) حافظ کل قرآن و در حال حاضر در رشته علوم قرآنی در مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور ایلام مشغول به تحصیل هستم.
درباره روش حفظ خود در طول این مدت توضیح بفرمائید؟
در ابتدا باید بگویم که بنده از کودکی علاقه زیادی به حفظ قرآن داشتم و همین امر موجب شد تا قبل از اینکه به مدرسه بروم با خواهرم در خانه شروع به حفظ قرآن کنم و از همان ابتدا با توجه به اینکه با صوت دلنشین استاد پرهیزکار آشنا بودم با گوش کردن نوار کاستی که با صوت ایشون پر شده بود در راهی که قدم گذاشتم استوارتر شدم و با عنایت خداوند توانستم تقریبا 4 جزء قرآن را حفظ کنم.
و بعد از آن وقتی به مدرسه رفتم با همان مقدار محفوظاتم در مسابقات مختلفی که در مدارس برگزار میشد شرکت میکردم و کم کم با حفظ سوره به سوره سعی میکردم که از مقوله حفظ قرآن دور نشده و سعی میکردم همان تعداد سورههایی را که حفظ کرده بودم را تثبیت کنم.
این روند ادامه داشت تا بنده در مقطع پیشدانشگاهی مشغول به تحصیل شدم و از همان موقع بود که عزمم را جزم کردم تا کل قرآن را حفظ کنم و بحمدالله توانستم بعد از یک سال حافظ کل قرآن شوم.
تا به حال موفق به کسب چه رتبههایی شدهاید؟
بنده در مسابقات مختلفی شرکت کردم و بحمدالله توانستهام رتبههای خوبی را کسب کنم از جمله رتبه پنجم مسابقات کشوری اوقاف در بندرعباس، رتبه دوم مسابقات قرآن بسیج کشوری در استان البرز، رتبه اول مسابقات مفاهیم استان اصفهان، رتبه اول مسابقات جهاد کشاورزی مشهد مقدس، دو رتبه کشوری مسابقات قرآن سازمان بهزیستی، رتبه اول مسابقات حفظ کل به میزبانی بابلسر، رتبه اول حفظ 10 جزء در استان تهران، دو رتبه برتر مسابقات قرآن دانشآموزی در استانهای کرمان و مشهد را در کارنامه کاری خود دارم.
بهترین مشوقان شما در این راه چه کسانی بودند؟
به نظر بنده خانواده مخصوصاً پدران و مادران در همه زمینهها نقش بهترین مشوقان را ایفا میکنند، مخصوصا اگر پدر و مادری متوجه شود که فرزندش تصمیم دارد در راه قرآن و فرامین الهی قدم گذارد علاوه بر تشویق وی در این راه بهعنوان پشتوانهای محکم در همه حال حامی فرزندشان هستند که همین امر در خانه ما هم حاکم است و خداروشکر پدر و مادر بنده هم بهترین مشوقان بنده در این راه بودند و دلگرمیهای آنها موجب میشد که انگیزه من بیشتر شود و بهتر بتوانم به حفظیاتم بپردازم.
در حال حاضر همچنان مقوله حفظ را پی میگیرد یا خیر؟/ آیا دوست دارید در رشتههای دیگر هم قدم بگذارید؟
در حال حاضر مشغول به مرور و تثبیت حفظیاتم هستم و البته باید بگویم درست است که خیلی به مقوله حفظ قرآن علاقهمند هستم و سعی کردم به نحو احسنت مقوله حفظ و تثبیت محفوظاتم را پی بگیرم ولی به رشته مفاهیم هم علاقهمند هستم و در کنار حفظ به مفاهیم آیات توجه دارم و سعی کردهام تمامی آیات را با معنی و مفهومش به یاد بسپارم.
در دوران حفظ قرآن آیه یا سورهای بود که بیشتر روی شما تأثیر بگذارد؟
تمامی سورهها و آیات قرآن هر کدام دنیایی حکمت در خود دارند و نمیتوان بین آنها تمییز قائل شد و گفت فلان آیه زیباتر یا تأثیرگذارتر است، به نظر بنده اگر آیات مختلف را با جان دل و آنچنان که شایسته است بخوانیم و در مفاهیم آن دقت کنیم صددرصد با روح و جان ما آمیخته میشود.
چه مشکلاتی در راه حفظ قرآن پیش روی شما بوده و هست؟
مشکلات خاصی به اون شکل نداشتم و برای حفظ قرآن چون خودم تصمیم گرفته بودم که به تنهایی و فقط با نوار ادامه دهم برای همین به مؤسسه و یا خانه قرآنی نرفتم و مشکل خاصی در این راه برایم پیش نیامد.
در نظر دارید افرادی را که علاقهمند به حفظ هستند را یاری دهید؟
بله، بنده با توجه به اینکه در این راه قدم گذاشته و طعم شیرین حفظ آیات را چشیدهام خیلی دوست دارم که افرادی را که علاقهمند به قدم گذاشتن در این راه دارند، یاری رسانم و تجربیات خود را در اختیارشان قرار دهم و خداروشکر تا به الان هم توانسته ام شاگردانی را تربیت کنم.
آیا خاطرهای از دورانی که قرآن را حفظ میکردید، دارید؟
سال 89 بود که تازه حافظ شده بودم و یک ماه بعد از اینکه دوره حفظ قرآن را به پایان رساندم به خانه خدامشرف شدم و چون در ایامی که بنده انجا حضور داشتم مصادف شده بود با میلاد حضرت زهرا(س) به همین مناسبت بعثه مقام معظم رهبری مراسم جشنی را برگزار کرد که حدود 300 نفر در این مراسم حضور داشتند و در آنجا نماینده مقام معظم رهبری در مکه بنده را به عنوان تنها فردی که حافظ کل قرآن است معرفی کرد و به حضار گفت حالا هر کسی هرسوالی دارد از این حافظ قرآن بپرسد و من چون تازه حفظ قرآن را به پایان رسانده بودم و خیلی روی تثبیت محفوظاتم تمرکز نکرده بودم می ترسیدم نتوانم پاسخگوی سؤالات باشم ولی به لطف پروردگار توانستم به تمامی سوالاتی که پرسیده میشد پاسخ بدم و سرافراز از این امتحان بیرون آمدم.