به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه امروز سهشنبه، 21 مهر با اعلام فراخوان این جشنواره به رسانهها، در متن مربوطه آورده است: «انتشار فراخوان شمارگان کتاب و زمانی که صرف مطالعه میشود، از جمله شاخصهای توسعه انسانی، فرهنگی و اجتماعی هر جامعه محسوب میشود.»
در ادامه این فراخوان آمده است: «بدیهی است در این میان، رسانهها با ایفای نقشهای اطلاعرسانی، تحلیلی و تبیینی خود در حوزههای مربوط به «کتاب و نشر» میتوانند گامی موثر برای ارتقای کمیت و کیفیت این شاخصها بردارند. به بیان دیگر انتظار میرود رسانهها با انتشار حرفهای و جذاب خبر، گفتگو، گزارش، یادداشت و نقد در زمینههای مرتبط با کتاب و نشر، از یک سو سبب جلب علاقه و توجه بیشتر مخاطبان خود به مطالعه شوند و از سوی دیگر با فراهم آوردن بستری برای طرح نقاط قوت و ضعف صنعت نشر کشور زمینهساز رونق این صنعت گردند.»
بر اساس این گزارش، ستاد برگزاری بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران «چهاردهمین جشنواره کتاب و رسانه» را با هدف توجه بیشتر به کارکردهای رسانه در حوزه کتاب برگزار خواهد کرد و در این جشنواره با بهرهگیری از دانش و تجربه فعالان خبره دو حوزه رسانه و کتاب، آثار رسانهای انتشار یافته در زمینه کتاب و نشر بررسی خواهد شد.
اهداف چهاردهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه این گونه بیان شده است: «ارزیابی عملکرد رسانهها در حوزه کتاب و نشر، معرفی آثار برتر رسانهای در حوزه کتاب و نشر، ترویج و کمک به رشد کیفی و کمی آثار رسانهای در حوزه کتاب و نشر، جلب توجه بیشتر اهالی کتاب و نشر به ضرورت برقراری رابطه با رسانهها و ایجاد فضای نقد درون رسانهای در زمینه کتاب و نشر.»
بخشهای این جشنواره عبارتند از:
الف) بخش رسانههای نوشتاری (روزنامهها، نشریات، خبرگزاریها و سایتهای خبری)
ب) بخش رسانههای دیداری و شنیداری (تلویزیون و رادیو).
رشتههای جشنواره هم به شرح زیر است:
الف) بخش رسانههای نوشتاری: ۱. خبر ۲. گزارش ۳. مقاله (یادداشت، سرمقاله، تفسیر و تحلیل، نقد) ۴. گفتگو.
ب) بخش رسانههای دیداری و شنیداری: ۱. گزارش (با حداکثر زمان ۴ دقیقه) ۲. گفتگو (با حداکثر زمان ۶۰ دقیقه) ۳. برنامههای ترکیبی (با حداکثر زمان ۹۰ دقیقه).
شرایط شرکت در جشنواره هم به قرار زیر است:
۱. آثاری که در فاصله اول مهر ۱۳۹۳ تا پایان شهریور ۱۳۹۴ در رسانهها منتشر شدهاند میتوانند به دبیرخانه جشنواره ارسال شوند.
۲. آثار ارسالی بایست در یکی از رسانههای دارای مجوز در تهران یا شهرستانها منتشر شده باشد.
۳. هر فرد میتواند حداکثر در دو رشته شرکت کند
۴. هر فرد میتواند در هر رشته حداکثر سه اثر خود را ارسال کند.
۵. در بخش رسانههای دیداری و شنیداری، ارائه گواهی پخش اثر با قید تاریخ پخش که به امضای مدیر خبر یا مدیر پخش شبکه رسیده باشد، الزامی است.
در قسمت مربوط به تقویم برگزاری جشنواره یاد شده هم آمده است: متقاضیان شرکت در جشنواره تا پایان وقت اداری ۳۰ مهر ۱۳۹۴ فرصت دارند، در بخش رسانههای نوشتاری، هر اثر خود را در قالب سه نسخه pdf یا سه نسخه اسکن شده و در بخش رسانههای دیداری و شنیداری، هر اثر خود را بر روی سه لوح فشرده به دبیرخانه جشنواره به نشانی خیابان انقلاب، خیابان برادران مظفر جنوبی، کوچه خواجه نصیر، سرای اهل قلم خانه کتاب، طبقه سوم، ارسال کنند. مراسم پایانی جشنواره و معرفی برگزیدگان همزمان با بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در آبان ۱۳۹۴ برگزار میشود.