سردار فتحالله جعفری، بنیانگذار یگان زرهی سپاه و فرمانده لشکر 30 زرهی سپاه پاسداران در عملیات رمضان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اتکا به روحیه شهادتطلبی بر اساس آموزههای عاشورایی در ماههای نخست جنگ تحمیلی به عنوان استراتژی دفاع مقدس قرار گرفت و باعث پیروزی ایران شد، عنوان کرد: اوایل جنگ تحمیلی که ارتش بعثی عراق 15 هزار کیلومتر از مرز غربی و جنوبی کشور را گرفت و دارای امکانات نظامی زیادی بود. در مقابل امکانات نظامی و تجهیزات کشور ما پاسخگوی دفاع نبود و با شکست در یکی دو عملیات ناامیدی در میان تعدادی از فرماندهان ایجاد شد.
سردار جعفری افزود: در این شرایط سردار حسن باقری اتکا به فرهنگ عاشورایی و روحیه شهادتطلبی رزمندگان را راهکاری مناسب عنوان کرد و به دنبال آن ادبیات و استراتژی دفاع مقدس تغییر کرد و نیروهای مردمی وارد عرصه شدند.
فرمانده لشکر 30 زرهی سپاه پاسداران گفت: در دوران دفاع مقدس فرهنگ عاشورا در سنگرها موج میزد و همه رزمندگان در شبهای عملیاتها شور حسینی داشتند و آرزوی شهادت میکردند.
سردار جعفری افزود: سال دوم دفاع مقدس در ماه محرم عملیات ثامنالائمه با رمز یا حسین(ع) انجام شد و رزمندگان با روحیه عاشورایی خود دشمنان را شکست دادند. در عملیاتهای بعدی نیز این روحیه فراگیرتر بود و مهمترین عامل پیروزی محسوب میشد.
تاثیر حضور روحانیون در جبههها در تقویت روحیه رزمندگان
بنیانگذار یگان زرهی سپاه گفت: البته رزمندگان ما از کودکی با فرهنگ عاشورا آشنا و درسآموخته مکتب امام حسین(ع) در هیئتهای مذهبی بودند.
فرمانده لشکر 30 زرهی سپاه پاسداران افزود: نام یکی از عملیاتهای مهم دفاع مقدس، محرم با رمز «یا زینب(س)» بود که 10 آبان 61 به وقوع پیوست. نام عملیاتهای دفاع مقدس نیز در تقویت روحیه و حتی توان نظامی رزمندگان ما موثر بود.
سردار جعفری همچنین گفت: حضور فعال تعدادی از روحانیون در خط مقدم از جمله حجتالاسلام انصاری در تقویت روحیه رزمندگان تاثیر داشت. در واقع میتوان گفت عامل اصلی مقاومت و پیروزی ما در دفاع مقدس تأسی به فرهنگ عاشورا بوده است.