به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در نشست خبری جایزه جلال آلاحمد گفت: تا 10 روز دیگر اختتامیه جایزه برگزار میشود و امسال 1380 اثر در بخش رمان، 850 اثر در بخش داستان، 1000 اثر در بخش مستندنگاری و 300 نقد ادبی در انتخاب اولیه وجود داشت و پس از غربالگری در رمان به 900 اثر در بخش داستان به 500 اثر، در بخش رمان به 750 اثر و در نقد ادبی به 85 اثر رسیدیم.
وی افزود: هیئت علمی با حضور عبدالعلی دستغیب مصطفی مستور،تجار، احمد دهقان، حجت الاسلام زائری، جوادی یگانه، حجت الاسلام مهدوی راد، تشکیل شد که گروه های داوری را انتخاب کرده اند و داوری ها آغاز شده است.
قزلی ادامه داد: در مرحله دوم داوری 50 اثر در بخش رمان،70 اثر در داستان،50 اثر در بخش مستندنگاری و 12 اثر در بخش نقد ادبی انتخاب شدهاند.
وی اظهار کرد: اختتامیه 30 آبان ساعت 14 در تالار وحدت برگزار میشود و امیدوارم این اتفاق بهانهای برای پررونق شدن جایزه جلال باشد.
قزلی در ادامه تصریح کرد: در بنیاد شعر و ادبیات داستانی این دوره از جایزه جلال را دوره تثبیت جایزه در نظر گرفتیم و در دورههای قبل سعی کردیم شفافیت در داوریها و صراحت و ... در اولویت قرار گیرد؛ از این رو امسال این جایزه تثبیت میشود و سال بعد امیدواریم بتوانیم در گسترش آن گامهای بهتری برداریم.
وی در ادامه عنوان کرد: امسال برای اینکه جایزه جلال به برنامه مراسم اختتامیه و یک روز اکتفا نشده و تبدیل به جریان ادبی شود، دوره متمرکز داستاننویسی از روز پنجشنبه، 28 آبانماه آغاز شده و تا شنبه ادامه مییابد که در این کارگاهها حدود 120 نفر از اهالی داستان از شهرهای مختلف حضور مییابند.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در پاسخ به سؤال ایکنا درباره برنامههای سال آینده جایزه جلال گفت: بنای ما این است که جایزه جلال مانند جشنواره شعر فجر فقط رویداد انتخاب برتر نباشد و بتوانیم کاری کنیم تا درباره جریان جایزه جلال صحبت بیشتری شود و اتفاقات بیشتری رقم بخورد و حوزه ادبایت داستانی رونق بگیرد.
وی ادامه داد: کار در حوزه داستان مانند شعر نبوده و کار سختتر است و باید برای آن برنامه طراحی شود، به عنوان مثال دوره آموزشی یکی از این برنامههاست و بخش جنبی نیز در جایزه جلال سال آینده احیا میشود که در این زمینه نیز هیئت علمی تصمیمگیرنده خواهد بود.
قزلی درباره اسپانسر این جایزه اظهار کرد: در سال گذشته شهرداری تهران اسپانسر جایزه جلال بود و در تهیه ساختمان بنیاد شعر و ادبیات داستانی نیز مشارکت داشت، البته در تأمین جوایز جلال بخشی از آن را تقبل کرد و امسال متأسفانه اسپانسر نداشتیم و به عنوان مجری براساس آنچه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده عمل خواهیم کرد، اما بحثهایی درباره اینکه جایزه جلال همسنگ سایر جوایز مانند کتاب سال و شعر فجر شود، در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی یادآور شد: به هیچ عنوان درباره اینکه چه کتابی انتخاب شود، تحت فشار نبودیم و این جایزه هیئت علمی و هیئت داوران دارد که آنها نظارت دارند.