به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، اولین نشست تخصصی از سلسله نشستهای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار برگزار شد.
این نشست در نمایشگاه بیست و یکم مطبوعات با حضور علاقهمندان و نمایندگان غرفههای حاضر برگزار شد.
ایرج گلشنی مدیریت خانه فرهنگ ایثار و مقاومت وزارت ارشاد اجرای جلسه را برعهده داشت؛ در ابتدای جلسه حیدری دبیر انجمن صنفی رسانه گفت: بحث ایثار به اشکال مختلفی مطرح میشود و دارای مصادیقی است اما مطبوعات رکن اصلی دموکراسی و آیینه تمام قد نمود ایثار در جامعه است موضوعات مطرح شده در جامعه اعم از بدخلقیها یا هرچه که در جامعه باشد، میتوان از طریق رسانه ایرادات آن را برطرف کرد.
وی ادامه داد: فضای ایثار در جامعه کمرنگ شده اگر 30 سال پیش در خیابان پیرزنی کمک میخواست همه به کمکش میشتافتند و این کمرنگ شدن را نمیتوان گفت که تقصیر رسانههاست ولی این اقدامات انجام شده کمرنگ است.
حیدری در ادامه تصریح کرد: در حوزه رسانه سیاستزدگی بیش از حد وجود دارد رسانه امروزه در یک رکودی قرار گرفته است خبرنگار پایان وقت اداری کارت میزند و فکر میکند که کارش دیگر تمام شده است در حالی که ما قبلا داشتهایم خبرنگار خانمی که در بخش حوادث بود و تا 12 یا یک شب به دنبال سوژه خود میبود خبرنگار تا بیدار است باید نگاهش به حیطه کارش و خبررسانی باشد.
مولایی از بخش فرهنگی خبرگزاری ایسنا در ادامه گفت: امیدواریم این طرح به طور جدی اجرا شود و همانطور که در بخش حوادث روزنامهها خواننده جذب میشود و با پیگیری تمام مطالعه میکند در بخش دفاع مقدس هم به اغنای محتوا برسیم در گذشته جشنواره دفاع مقدس خبرنگاران را داشتیم که متاسفانه تعطیل شد.
وی در ادامه به نقش دولت در جشنوارهها پرداخت و گفت: اکنون دولت نقش حمایتی و نظارتی دارد که این دو نقش با هم در تناقض هستند اینکه هم حمایت مالی باشد و هم نظارت محض؛ و این چه تضمینی وجود دارد که در آینده هم دولت به این نقشش وفادار باشد و از دور فقط نظارت کند.
سعید الفتی مشاور وزیر ارشاد در امور ایثارگران نیز گفت: تلاش داریم که فرهنگ اسلامی و ملی را در جامعه نهادینه کنیم مطبوعات به عنوان یکی از ابزارهای تأثیرگذار نقش بسزایی دارد و میتواند خیلی خوب موضوعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه را راهبری کند ایثار و ازخود گذشتگی به باورهای دینی و ملی ما وصل است و اگر این امر در سطح جامعه اجرایی شود خیلی از بدخلقیها و بداخلاقیهای جامعه ما کنار گذاشتهمیشود مثلا در جامعه ورزشی برخوردی که بعضی از نشریات نسبت به یکدیگر دارند، وجود نشان ایثار و رسانه میتواند ابزار خیلی خوبی باشد که ما را به این هدف برساند.
وی افزود: هشت سال دفاع مقدس میتواند بهعنوان الگو و چراغی فروزان باشد برای درستکردن جامعهای که نشانی از فداکاری و ایثار دارد ما در ورزشمان پوریاهای ولی داریم و تختیهایی که میتوانند الگوهای خوبی برای مردم و جوانان باشند.
وی خاطرنشان کرد: مشکلات ناشی از بودجه ممکن است طرحهای اینچنینی را دستخوش تغییر کند امروز اگر دغدغه پساتحریم را داریم نقش رسانهها در این امر تأثیرگذار است و در کنارش ایثار و ازخود گذشتگی خیلی مؤثر است شهید همت قبل از اینکه فرمانده باشد یک ایثارگر در حوزه آموزش و پرورش بوده یا شهید باکری یک شهردار ایثارگر بود؛ اینان میتوانند یک الگوی خوب باشند.
در پایان اختری نایبرئیس انجمن خبرنگاران نیز با بیان اینکه این حرکت را باید به فال نیک گرفت افزود: ایثار یعنی گذشت و فداکاری با تمام وجود، یعنی باید با تمام وجود از خودت بگذری و همه ما باید سعی کنیم اینگونه باشیم.
مرجان شرف