به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، یزدانمهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در نشست معاونان منطقه دو دانشگاههای کشور در دانشگاه تبریز اظهار کرد: در ابتدای مسئولیت خود در صندوق، سعی کردیم با آسیبشناسی موارد مرتبط با خدمات رفاهی و دانشجویی و تدوین سند راهبردی کاربردی صندوق، نقشه راه همراه با افقنگری، مدیریت مبتنی بر برنامه داشته باشیم.
وی افزود: تا نیل به سند راهبردی، برنامههای کوتاه مدتی تدوین کردیم که از جمله آنها میتوان به تقویت اعتبارات عمومی صندوق اشاره کرد.
یزدان مهر گفت: با آنکه برخی اعتبارات نظیر یارانه تغذیه متمرکز نیست در تلاش هستیم اعتبارات تغذیه و تعمیر و تجهیز خوابگاه در سال 95 بهصورت متمرکز در بودجه صندوق پیشبینی شود، همچنین با تلاشهای بسیار سعی کردیم وام شهریه را از حالت طرح تملک خارج کنیم تا از سال آینده در قالب اعتبارات عمومی تخصیص یابد و در سال جاری نیز با حمایت وزیر علوم و مساعدت ریاست جمهور توانستیم 40 درصد اعتبارات وام شهریه سال 94 را جذب کنیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اعلام اینکه اعتبارات یارانه تغذیه دانشجویان پاسخگوی نیاز دانشگاهها در این بخش نیست اظهار کرد: از یک هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز در بخش تغذیه، دولت صرفاً 440 میلیارد تومان آن را تأمین میکند و به همین دلیل دانشگاهها دچار مشکلات جدی مالی هستند؛ بنابراین به سازمان مدیریت پیشنهاد دادیم تادولت ضمن تداوم همین میزان کمک یارانه، مابقی نیاز دانشگاهها را در قالب تسهیلات در اختیار صندوق رفاه دانشجویان قرار دهد.
یزدانمهر ادامه داد: در مذاکرات متعدد با مسئولان سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، تلاش شد تا آنان را برای همراهی در مسیر خودکفایی صندوق متقاعد کنیم؛ لذا موافقت اولیه برای حمایت از بهبود خدمات رفاهی دانشجویان از طریق خودکفایی صندوق اخذ شده است.
وی افزود: دانشگاهها در زمینه خوابگاههای فرسوده هم با مشکل کمبود اعتبار مواجه هستند و یکی دیگر از برنامههای ما در این خصوص ایجاد ردیف مستقل تعمیر و تجهیز در قانون بودجه سال 95 است و رایزنی لازم با سازمان مدیریت در این زمینه انجام شده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان به افزایش اعتبار وام ویژه دکتری اشاره کرد و افزود: در این زمینه تاکنون 25 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته و ما بهدنبال آن هستیم تا با کمک دولت این رقم را برای افزایش پوشش بهرهمندان به 300 میلیارد تومان در سال آینده برسانیم.
یزدانمهر، ایجاد کنسرسیوم در راستای نیل به خودکفایی را یکی دیگر از برنامههای صندوق دانست و عنوان کرد: طی همکاری اقتصادی مشترک صندوق رفاه و دانشگاههای مادر این مهم تحقق مییابد.
وی هدف از این اقدام را بهرهگیری از سرمایههای ثابت دانشگاهها و تبدیل آنها از شرایط بالقوه به بالفعل دانست.
وی تجربه تجمیع بیمه رفاه دانش را در سال جاری، ورود به بحث خرید سهام شرکتهای بیمهای موفق بیان و اظهار امیدواری کرد تا صندوق بتواند با استفاده از ظرفیت موجود در آموزش عالی کشور خدمات مطلوبی در این زمینه به دانشجویان ارائه کند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در ادامه افزود: علی رغم محدودیتهای اعتبارات دولتی تلاش کردیم از ظرفیت نهادهای عمومی غیردولتی بهرهبرداری کنیم و با عقد تفاهم نامههای همکاری تسهیلات قابل توجهی را جذب و در اختیار دانشجویان دانشگاهها قرار دهیم.
وی از جمله تسهیلات مذکور به پرداخت وام تحصیلی بنیاد علوی، وامهای ازدواج، اشتغال و ودیعه مسکن صندوق کارآفرینی امید و کمک هزینه تحصیلی کمیته امداد امام خمینی را مورد اشاره کرده و افزود: بهزودی پرداخت این تسهیلات در دانشگاهها آغاز خواهد شد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان به ایجاد تسهیلاتی برای دانشجویان متأهل در درمان ناباروری با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد و افزود: صندوق به این گروه از دانشجویان تا سقف 15 میلیون ریال وام اعطا میکند.
یادآور میشود، بیست و چهارمین نشست معاونان دانشجویی منطقه 2 دانشگاههای کشور با حضور یزدانمهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان، ریاضی معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان و سجادی سرپرست معاونت درآمد و سرمایهگذاری صندوق رفاه دانشجویان در دانشگاه تبریز برگزار شد.