کد خبر: 3461011
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۵

۶ فیلم تاریخ سینمای جهان درباره پیامبر(ص) کدامند؟

گروه بین‌الملل: زندگی نبی مکرم اسلام(ص) در آئینه سینمای جهان چندان که باید منعکس نشده است، اما در این میان چند فیلم بزرگ ساخته شده که «محمد رسول‌الله(ص)» به کارگردانی مجید مجیدی یکی از آنها به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «التحریر»، ساخت فیلم درباره زندگی پیامبر اسلام(ص) همواره محل اختلاف علما بوده است. اما علی‌رغم اختلاف‌نظرها، فیلم‌های ارزشمندی ساخته شده‌ است تا زندگی حضرت محمد(ص) و مهم‌ترین حوادث دوران آن حضرت را به نمایش بگذارد.

امسال سالروز ولادت پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) برای پیروان مذهب اهل سنت روز پنجشنبه، سوم دی‌ماه است. این برای دومین‌بار است که مسلمانان در سال 2015 میلادی، ولادت نبی مکرم اسلام را جشن می‌گیرند. سال گذشته نیز اوایل ژانویه با سالروز میلاد پیامبر هم‌زمان شده بود.

متخصصان نجوم این امر را پدیده‌ای نادر می‌دانند که آخرین بار سال 1982 میلادی اتفاق افتاده است و تا 32 سال آینده نیز تکرار نخواهد شد.

به همین مناسبت مؤسسه «التحریر» مصر، در پایگاه اطلاع‌رسانی خود گزارشی از 6 فیلم سینمایی در جهان که درباره زندگی پیامبر اسلام(ص) تولید شده است، ارائه و به معرفی آنها پرداخته است که بخشی از آن در ذیل می‌آید:

الرسالة (1977 میلادی)


این فیلم اثر مصطفی العقاد، کارگردان سوری‌الاصل مقیم آمریکا است که در آن به داستان رسالت پیامبر(ص) برای معرفی دین اسلام پرداخته بود.

در نسخه عربی این فیلم، عبدالله غیث در نقش «حمزه بن عبدالمطلب» قرار دارد، آنتونی کوئین، بازیگر مشهور هالیوود این نقش را در نسخه انگلیسی فیلم ایفا می‌کند، همچنین، ایرنه پاپاس در این فیلم در نقش «هند بنت عتبه» ظاهر شده است.

فیلم «الرسالة» در دو نسخه عربی و انگلیسی ساخته شد و برخی هنرپیشه‌های آن در هر یک از این دو نسخه تغییر کرده‌اند.

همچنین برای این فیلم بالغ بر 10 میلیون دلار هزینه شد که تنها نسخه انگلیسی آن بیش از 10 برابر هزینه فیلم فروش داشت. علاوه بر این، فیلم الرسالة بعدها به 12 زبان زنده دنیا ترجمه و پخش شد.

برخی گزارش‌ها حاکی از گرایش بسیاری از بینندگان غیرمسلمان این فیلم به دین اسلام بود.

التحریر فیلم «الرسالة» را بهترین فیلم تاریخ جهان از نظر تعداد بیننده معرفی کرده است.

«محمد خاتم الأنبیاء(ص)» (2002 میلادی)


این فیلم یک انیمیشن بود که توسط شرکت جهانی «بدر» تولید شد.

کارگردان آن نیز ریچارد ریچ آمریکایی بوده است، این فیلم در معدود سینماهای آمریکا و انگلیس به نمایش گذاشته شد.

فیلم محمد خاتم الأنبیاء(ص) روزهای نخست صدر اسلام و بعثت پیامبر(ص) را به نمایش گذاشته است.

«محمد رسول‌الله(ص)» (2015 میلادی)

فیلم محمد رسو‌ل‌الله(ص) ساخته مجید مجیدی کارگردان مشهور ایرانیان در سال جاری است. این فیلم به زندگی پیامبر اسلام(ص) از زمان تولد و مهم‌ترین حوادث دوران کودکی ایشان مانند وفات آمنه، مادر آن حضرت، دوران کودکی و سرانجام سفر ایشان به شام می‌پردازد.

این فیلم در مراکش، آفریقای جنوبی و شهر قم تصویربرداری شده و تولید آن از سال 2011 تا 2014 میلادی طول کشید.

فیلم محمد رسول الله‌(ص) به دلیل برخی اظهارنظرها در کشورهای عربی مبنی بر مجسم‌کردن شخصیت پیامبر(ص) در آن( که صحت نداشته و مجیدی نیز آن را تکذیب کرد)، با انتقادات زیادی مواجه شد. به دلیل این اتهامات بی‌اساس مرکز اسلامی الازهر در مصر و مفتی اعظم عربستان با نمایش آن مخالفت کردند.

این فیلم سینمایی بالغ بر 40 میلیون دلار هزینه داشته است و اکنون در بیش از 143 سینما در سراسر ایران به نمایش گذاشته شده است.

«الشیماء»  (1972 میلادی)


الشیماء دختر دایه حضرت محمد(ص) و خواهر شیری پیامبر(ص) است.

حلیمه السعدیة، دایه پیامبر(ص)، حارث بن عبدالعزیز، همسر حلیمه و عبدالله فرزند آنها برای حضرت محمد (ص) احترام زیادی قائل بودند، زیرا آنها معتقد بودند که از زمان ورود آن حضرت به دیار آنها، خیر و برکت بر سرزمینشان نازل شد. بیجاد همسر الشیماء بود که نسبت به حضرت محمد(ص) نفرت داشت.

فیلم الشیماء بخشش و گذشت پیامبر اسلام(ص) در برابر بیجاد را به نمایش می‌گذارد. بیجاد با دشمنان پیامبر(ص) هم‌پیمان می‌شود. الشیماء نزد پیامبر(ص) می‌رود و درخواست بخشش و عفو برای همسرش می‌کند. پیامبر(ص) وی را می‌بخشد و بیجاد بلافاصله راهی کوه شده و به اسلام ایمان می‌آورد.

«فجر الإسلام» (1971 میلادی)


این فیلم یکی از فیلم‌های تاریخی – دینی مهم در تاریخ سینمای مصر است.

فجرالاسلام زندگی مردم دوران پیش از اسلام و سطح رواج خرافه در جامعه آن زمان را به نمایش می‌گذارد. در همین اثنا اسلام ظهور می‌کند و جوانی که خود فرزند یکی از شیوخ قبایل بزرگ بوده به آن ایمان می‌آورد.

این جوان برای دعوت افراد قبیله خود به اسلام راهی دیارش می‌شود و اسلام را به آنها معرفی می‌کند. در این فیلم مقاومت و محافظه‌کاری نسل گذشته در برابر اسلام از یک طرف و شوق جوانان برای گرایش به حق از طرف دیگر را به نمایش می‌گذارد.

«بلال؛ مؤذن الرسول(ص)»

موضوع این فیلم «بلال بن‌رباح حبشی»، صحابه پیامبر(ص) از نخستین کسانی که به اسلام ایمان آورد، است. بلال که پیش از اسلام برده‌ای نزد یکی از بزرگان قریش و خواننده مجالس وی بود، با صبر و مقاومت در برابر شکنجه و گفتن عبارت مشهور «أحد أحد» درحالی که شکنجه می‌شد، شناخته می‌شود.

بر اساس این فیلم، ابوبکر، خلیفه سوم بلال را خرید و او را آزاد کرد. بلال که صاحب صدای خوشی بود به توصیه پیامبر(ص) اذان می‌گفت.

فیلم «بلال؛ مؤذن الرسول (ص)»، زندگی پیامبر‌(ص) به ویژه پس از آغاز تلاش‌های آن حضرت برای دعوت سایر قبایل به اسلام را به نمایش گذاشته است.
captcha