کد خبر: 3472050
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵
عرفان‌پور مطرح کرد:

رشد شعر معاصر در فاصله‌ گرفتن از اندیشه‌های دین‌گریزانه پیش از انقلاب

گروه ادب: یک شاعر جوان آئینی و مدیر دفتر شعر شهرستان ادب گفت: یکی از ره‌آوردهای اصلی انقلاب اسلامی برای شعر معاصر، ورود عناصری چون روشنی و امید به شعر انقلاب خصوصاً در میان شاعران جوان بود که سبب شد شعر معاصر از اندیشه‌های دین‌گریزانه پیش از انقلاب فاصله بگیرد.

میلاد عرفان‌پور، شاعر جوان آئینی و مدیر دفتر شعر شهرستان ادب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه یکی از ره‌آوردهای اصلی انقلاب اسلامی برای شعر معاصر، ورود عناصری چون روشنی و امید به شعر انقلاب خصوصاً در میان شاعران جوان بود، عنوان کرد: اولین اشعار پس از پیروزی انقلاب اسلامی نام‌های روشنی چون «تنفس صبح»، «از آسمان سبز» از سلمان هراتی را به خود اختصاص دادند و در شعر شاعران انقلاب اسلامی برخلاف دوران قبل از انقلاب امید به آینده، حرکت، نشاط و تن ندادن به یاس دیده می‌شود.

عرفان‌پور گفت: شعر جوان دوران انقلاب اسلامی با دوره قبل از انقلاب تفاوت‌هایی دارد. با پیروزی انقلاب اسلامی تحول بزرگی در ادبیات ایجاد شد و شعر جوان نیز رنگ و بوی دیگری به خود گرفت.

این شاعر جوان آئینی با اشاره به این که محور اصلی شعر جوان قبل از انقلاب گفتارهای عاشقانه و روشنفکرمآبانه دین‌گریز بود، افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی گروه بزرگی از شاعران خبره به تبیین آرمان‌های انقلاب اسلامی پرداختند.

مدیر دفتر شعر شهرستان ادب تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاعران بزرگی چون قیصر امین‌پور، سلمان هراتی و سیدحسن حسینی درخشیدند که روشنفکرانی بودند که پای آرمان‌های امام(ره) ماندند.

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفتمان شاعران متحول و عناصر ظلم‌ستیزانه و مبارزه با استکبار وارد شعر فارسی شد.

عرفان‌پور گفت: ویژگی دیگر شعر انقلاب مردم‌گرایی است که البته در دوران مشروطه نیز در سطح ناپخته جلوه داشت، ولی در دوران انقلاب توجه به مردم افزایش یافت.

وی تصریح کرد: زمان نظریه‌پردازی و نقادی ادبیات انقلاب اسلامی فرا رسیده و باید متخصصان و شاعران متبحر به نقادی و نظریه‌پردازی در این زمینه بپردازند.

captcha