به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حاج ماموستا ملاقادر قادری، امام جمعه پاوه، 28 بهمن ماه در همایش «گفت وگو برای زندگی؛ بررسی تجربه امام موسی صدر» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: امام موسی صدر(ع) به دنبال دارالتقریب بود؛ ایشان این تفکر را مدیون پدر بزرگوارشان می دانستند و تمام خانواده این بزرگوار منادی وحدت بودند.
عضو شورای برنامهریزی علوم اهل سنت بیان کرد: ایشان در نامهای به شیخ حسن خالد مفتی لبنان مینویسد که مسلمانان باید برای ترسیم آینده تاریخ مسیر خود را شناخته و به هم اعتماد کنند.
امام جمعه پاوه اظهار کرد: لبنان پیش از حضور ایشان در لبنان با گرفتاریهای بسیاری مواجه بود ولی ایشان غافلان را بیدار کرد و بیداران را بصیرت داد نتیجه این زحمت قهرمانی قهرمانان جنگ 33 روزه بیروت بود.
ماموستا ملاقادر قاردی گفت: همت بزرگانی چون امام موسی صدر، غافلان را بیدار نمود و کلمات و بیانات ایشان مثل همه مردان خدا امت ها را نجات داد.
عضو شورای برنامهریزی علوم اهل سنت بیان کرد: امام موسی صدر، تنها یک شخص خاص نبود بلکه ایشان یک ملت و جامعه بود و به همین دلیل اجازه ندادند که ایشان به این روشنگری خود ادامه دهد.
امام جمعه پاوه اظهارکرد: عصر ما عصر پیشرفت علوم و آگاهی بخشی و نزدیکی ارتباطات است ولی عصر شبیخون و هجمه به معنویت و اسلام و قرآن نیز هست.
ماموستا ملاقادر قاردی گفت: نتیجه این مسئله تفرقه ای است که در یمن و بحرین و سوریه و عراق و لیبی شاهد آن هستیم؛ مشکلات عدیده ای در جهان اسلام وجود دارد که باید به آنها توجه داشت.
عضو شورای برنامهریزی علوم اهل سنت بیان کرد: امروزه هر کسی به میل خود اسلام را توجیه و فقه و مذهب خود را بر سردیگران به شکل گلوله میکوبد و علما باید در این عرصه به نقش تاریخی خود عمل کنند.
امام جمعه پاوه اظهارکرد: بخشی از مشکلات امروز جامعه اسلام به دلیل غفلتها بوده است و امروزه مردم خوراک روزانه علمی خود را از غیر از رهبران دینی خود میگیرند.
وی گفت: نباید گلوله جای گفت وگو را بگیرد و یا گفت وگو جای گلوله را بگیرد، باید هر امری در جای خود انجام شود و در جایی که می توان با گفت وگو مشکلات را حل کرد نباید به گلوله متوسل شویم.
استنباط فقها نباید وسیلهای برای جنگ شود
امام جمعه پاوه بیان کرد: تقریب مذاهب تقریب بین مردم و علمای مذاهب است؛ مذاهب با هم مشکلی ندارند زیرا هدف آنها یکی است؛ مذاهب خیر هستند به شرطی که استنباط فقها وسیله ای برای جنگ نشود و مذهب خود را بر دیگران تحمیل نکنیم.
داعش دشمن شیعه و سنی است
وی گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی از این مسئله به خوبی استفاده کرده است ولی اگر در کشورهای عربی به خصوص مصر رهبری حکیم بود این چنین گرفتار نمی شدند؛ از ابتدای انقلاب اسلامی شاهد هزاران توطئه سیاسی و قومی و مذهبی و جنگ فیزیکی بوده ایم ولی این کشور هر روز قدرتمندتر شده است زیرا یک رهبر حکیم و بصیر و مردمی در صحنه باعث شد که این کشور از این بلایا در امان بماند در حالی که اگر یکی از این فتن بر هر کشور دیگری وارد می شد همه اجزای آن را از هم می پراکند.
امام جمعه پاوه بیان کرد: داعش دشمن شیعه و سنی است و کاملا علیه اسلام عمل می کند در حالی که کشتن مسلمانان در دین پایه و اساسی ندارد و داعشیون هیچ دینی ندارند؛ آنها یا تربیت شده برخی مفتیان اهل سنت و یا دستپروده و مامور دستگاه های اطلاعاتی غربی هستند.