وی با اشاره به دستور امام خمینی(ره) برای تأسیس کمیته امداد در 14 اسفند، گفت: کمیته امداد امام خمینیی(ره)، یک میراث طیبه از آن بزرگوار است. کمیته امداد بار عاطفی و رحمت نظام اسلامی محسوب میشود. لذا در حاشیه نیست بلکه متن است و کار امداد بنا به قول امام جنگ فقر و غناست.
رئیس کمیته امداد با بیان دلایل افزایش فقر در جامعه گفت: فشارهای استکبار، جنگ تحمیلی، تحریم اقتصادی و سیاستهای اقتصادی دولتها به فقر دامن زده است و این حجم فقر زیبنده نظام اسلامی نیست و با تحقق شعار عدالت که شعار امام راحل بود تفاوت دارد.
فتاح تأکید کرد: در 33 آیه از قرآن، نماز و زکات همراه هم ذکر شده و در تعداد دیگر نماز همراه انفاق مطرح شده است. اکنون مشاهده میکنیم که رهبر معظم انقلاب زندگی شخصی خود را به فقرا نزدیک کرده است. مردم نیکوکار ما اهل صدقه ، اطعام و دستگیری هستند ، دولت و دیگر مسوولان هم همت دارند تا به نیازمندان کمک کنند اما همه اقدامات کافی نست.
وی ادامه داد: در شرایطی قرار گرفتیم که فقر به ما حمله کرده است باید تغییر موضع بدهیم و با حضور پرشور مردم ما به فقر یورش ببریم، مردم ما در کارهای خیر از یکدیگر سبقت میگیرند.
رئیس کمیته امداد فعالیت کمیته امداد را پرهیز از حاشیه،
تشریفات اداری و غیرسیاسی عمل کردن دانست و گفت: ما در همه امور نگاه شرعی داریم و
با توجه به احکام شرع مقدس عمل میکنیم. کمیته امداد همیشه مورد اعتماد مردم بوده و هست.
فتاح با اشاره اینکه کمیته امداد نهادی انقلابی، الهی
و با رویکردی جهادی است، بیان کرد: طرحهای
کمیته امداد تاکنون موفق بوده و جامعه مددجویی ما که مملو از استعداد است مورد
حمایت قرار گرفته است. در حال حاضر330 هزار دانشآموز و بالغبر 95 هزار دانشجو و
طلبه تحت پوشش خدمات کمیته امداد قرار دارند.
وی توانمندسازی و ایجاد اشتغالهای خرد و خانگی ر ازجمله برنامههای خود در کمیته امداد امام خمینی (ره) دانست و افزود: امسال با استفاده از ظرفیت بانکها بالغبر 100 هزار نفر وام خودکفایی دریافت کرده و همین حدود که قبلا وام گرفتهاند، از تحت پوشش کمیته امداد خارج خواهند شد.
رئیس کمیته امداد تصریح کرد: امداد برای نیازمندان، جایی دائم مانند ادارات نیست بلکه درمانگاه موقتی برای فقرا است. کمکهای امداد معطوف به معیشت، مسکن، تحصیل، تغذیه، بیمه و حمایتهای قانونی و مشاورههای خانوادگی و امور فرهنگی و زیارتی میشود.
فتاح بابیان اینکه نگاه ما به جامعه علمی و سیستمی است گفت: حرکتهای سنتی در وضعیت فعلی جوابگو نخواهند بود و به همین خاطر در تلاش هستیم تا از فنآوریهای نوین در اخذ صدقات، طرح اکرام و محسنین و سایر طرحهای امداد استفاده کنیم.
وی از راهاندازی صندوق قرضالحسنه امداد خبر داد و بیان کرد: در روزهای پایانی ماه اسفند، صندوق قرضالحسنه امداد در تهران و سایر شهرها تشکیل خواهد شد تا از این طریق، سپردههای افراد نیکوکار، برای ارائه وام به نیازمندان صرف شود.
فتاح با تأکید بر اینکه ریالی از صدقات جمعآوریشده در ایران در کشورهای دیگر هزینه نمیشود خاطرنشان کرد: تنها الگوی امداد در سایر کشورها توسعه یافته است و هیچگاه صدقههای جمعآوریشده در کشور در خارج از ایران هزینه نشده است. کمکهای ما به سایر کشورها در قالب انتقال تجربه است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به سیاستهای برنامه ششم توسعه و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در قالب برنامه ششم توسعه گفت: همه این سیاستها در جهت رفع نیاز فقرا است.
فتاح با بیان تذکری به برخی از مسوولان کشور گفت: باید به برخی از مسوولان تذکر داده شود که مراقب سطح زندگی خود باشند تا سطح زندگیشان فاصله زیادی با فقرا پیدا نکند.
وی ازبرگزاری جشن نیکوکاری در سراسر کشور گفت و افزود: مراسم گرامیداشت هفته نیکوکاری در سطح کشور برگزار شده و در مکانهای مختلفی ازجمله مدارس، نمازهای جمعه سراسر کشور و خیابانها، پایگاههای کمیته امداد نسبت به جمعآوری کمکهای خیرین اقدام میکنند.