کد خبر: 3481310
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳

ارائه اهم عملکرد مؤسسه مهد قرآن در سال 94

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: گزارشی از اهم فعالیت‌های مؤسسه مهد قرآن در سال 94 ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سیدمحمود چاوشی، مدیر مؤسسه کشوری مهد قرآن با تشریح عملکرد مؤسسه در حوزه آموزشی ـ پژوهشی و چشم‌انداز توسعه فعالیت‌های مهد قرآن در سال 94 گفت: با تلاش و همت مدیران دفاتر مهدقرآن استان‌ها و شعب شهرستان‌ها در سراسر کشور و همکاری اساتید، مربیان و خادمان قرآن بدون دریافت هیچ حق‌الزحمه‌ای با تشکیل حدود چهار هزار کلاس بیش از 50 هزار قرآن‌آموز را در مقاطع سنی زیر شش سال تا بزرگسالان تحت آموزش‌های جامع قرآن قرار دادند.
وی افزود: این آموزش‌ها به‌صورت حضوری و شامل کلاس‌های حفظ، ترجمه و مفاهیم، تفسیر و تدبر قرآن بود که بر همین اساس بیش از یک هزار گواهینامه آموزش حفظ دوره‌های یک، سه، هفت و 15 جزء و حفظ کل قرآن و آموزش مفاهیم قرآن، با امضای شهریار پرهیزکار، رئیس هیئت علمی و حجت‌الاسلام والمسلمین فومنی‌الحائری، مؤسس و رئیس هیئت امنای مؤسسه کشوری مهد قرآن جهت حافظان قرآن عضو این مؤسسه در سراسر کشور صادر شده است.
 مدیر مؤسسه و عضو هیئت مدیره مهد قرآن با بیان سرفصل فعالیت‌های راهبردی آموزشی، پژوهشی، تخصصی و علمی، انجام امور پژوهشی، تخصصی و طراحی جدید کتاب‌های آموزش مفاهیم قرآن جلدهای یک تا چهار همراه با تمرین‌های تکمیلی در هر درس، تهیه و تدوین مجموعه آموزشی ـ علمی «ستاره‌های آسمانی» ویژه مهدقرآن شکوفه‌ها(کودکان سه تا شش سال) جهت استفاده روشمند طرح درس قرآن، دینی و آموزشی در تمامی مراکز مهد شکوفه‌ها را از دیگر برنامه‌های اجرایی این مؤسسه برشمرد.
چاوشی همکاری و مشارکت با سازمان‌ها و نهادهای قرآنی در راستای ترویج و شکوفایی و گسترش فرهنگ قرآن در جامعه را امری ضروری دانست و بیان کرد: اعزام و تأمین اساتید، مربیان و داوران ممتاز قرآن به مسابقات سراسری، برگزاری دوره‌های آموزش عمومی و تخصصی مربی مهد کودک با همکاری سازمان بهزیستی استان تهران همراه با اعطای گواهینامه، تفاهم‌نامه همکاری و حمایت از آموزش‌های علمی قرآن‌آموزان با بنیاد علمی قلم‌چی، اجرای برنامه‌های سخنرانی بررسی راهکارهای سبک زندگی قرآنی توسط اساتید دانشگاهی برای خانواده‌های قرآن‌آموزان، اعزام استاد، مربی و داور به مسابقات و آزمون قرآنی به سازمان‌ها و نهادها از جمله نیروهای انتظامی، نیروی هوایی ارتش و... از جمله این همکاری‌ها بوده است.
مدیر مؤسسه کشوری مهد قرآن با اشاره به درخشش حافظان مهد قرآن در مسابقات قرآنی کشور، ادامه داد: کسب رتبه‌های ممتاز مسابقات حفظ قرآن کشوری اوقاف، بسیج، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سازمان دارالقرآن و کارکنان دولت توسط حافظان کل قرآن عضو این مؤسسه در سال 1394 از افتخارات جامعه کشوری مهد قرآن است.
وی افزود: درخشش حافظان کل قرآن از جمله سماء بابایی، مریم تقی‌زاده، آرزو اسلامی، زینب صالح‌‌بیک، فائزه سادات قریشی‌نسب، فاطمه صمیمی، فائزه خادم‌الحسین، فاطمه اشرف آل‌طه، فاطمه و زبیده‌اسدی و عبدالله میاحی، سعید حاجیان، احمدرضا آجلو، مرتضی سعیدی و سبحان حسینی از اعضای مهد قرآن در مسابقات قرآنی کشور بیانگر کیفیت و روش‌های استاندارد آموزش حفظ در مؤسسه کشوری مهد قرآن است.
چاوشی در ادامه تشریح فعالیت‌های شاخص مؤسسه مهد قرآن برگزاری هفتمین دوره آزمون سراسری حفظ، ترجمه و تدبر کل قرآن کریم با حضور 250 نفر از حافظان کل و مدیران دفاتر استان‌ها و کانون‌های مهد قرآن سراسر کشور در شهریورماه 94 را از رویدادهای مهم قرآنی کشور یاد و اضافه کرد: ارزیابی آموخته‌ها خصوصاً در حفظ کل قرآن از اصول اولیه پیشرفت برای حافظان کلام نور است.
وی افزود: از همین نظر مؤسسه مهد قرآن همزمان با امر آموزش حافظان قرآن و پیشرفت آنان در فراگیری حفظ اجزا با انجام آزمون سراسری «ترنم وحی» مسیر شکوفایی علاقه‌مندان به حفظ کل قرآن را هموار کرده است.
چاوشی برگزاری هفت دوره آزمون سراسری را موفقیتی مهم برای خادمان این مؤسسه یاد کرد و گفت: از سال 1381 تا 1386 تعداد دو هزار و 535 حافظ کل قرآن در آزمون‌های سراسری شرکت داشتند که در هر دوره با انجام آزمون توسط داوران بین‌المللی کشورمان و کسب نمره حدنصاب، گواهینامه قبولی به همراه جوایز به قبول‌شدگان اهدا شد.
وی تصریح کرد: ارزیابی دقیق و ارتقای سطح توانایی حافظان، آشنایی با یکدیگر و تبادل تجربیات، توجه به ترجمه، تفسیر و مباحث تجویدی در کنار حفظ قرآن از دست‌آوردها و اهداف اصلی برگزاری آزمون ترنم وحی است.
مدیر و عضو هیئت مدیره مؤسسه کشوری مهد قرآن در تبیین فرآیند خودکفایی و تحقق برنامه ده ساله، بیان کرد: مهد قرآن به‌دلیل غیردولتی بودن و عدم اتکا به بودجه و سرانه دولتی و همچنین رایگان بودن آموزش‌ها جهت تأمین منابع مالی هزینه دوره آموزشی حفظ قرآن، برگزاری آزمون‌ها، تأمین هدایای حافظان قرآن در دوره‌های حفظ اجزاء مختلف، آزمون سراسری ترنم وحی، چاپ و انتشار کتاب‌های آموزش مفاهیم قرآن و سایر هزینه‌ها، همواره در تلاش جهت نیل به خودکفایی و جذب مشارکت‌های مردمی بوده است.
وی تأکید کرد: از اواخر سال 93 با انجام برنامه‌ریزی و پیگیری‌های انجام شده تأسیس فروشگاه قرآنی و فرهنگی در دفتر مرکزی را جهت تأمین بخشی از هزینه‌ها در دستور کار قرار دادیم که خوشبختانه در مردادماه 94 فروشگاهی که به طور جامع عرضه‌کننده اقلام قرآنی، مذهبی، فرهنگی و هنری باشد به نام فروشگاه «آیه» افتتاح کردیم و امیدواریم با تولید و عرضه محصولات فاخر قرآنی و فرهنگی بتوانیم در مسیر خودکفایی گام برداریم.
چاوشی اظهار کرد: مجمع پشتیبانی مؤسسه کشوری مهد قرآن به‌منظور جذب همیاری و مشارکت مردم قرآن دوست کشورمان جهت حمایت از آموزش قرآن در سطح کشور تشکیل شده که امیدواریم با برگزاری اولین جلسه عمومی، اهداف و برنامه‌های این مجمع را تبیین کنیم.
captcha