به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سال 1394 اگرچه برای جامعه قرآنی کشورمان سالی پر از حزن اندوه از لحاظ از دست دادن اساتید برجسته قرآنی بود، اما از لحاظ حضور در عرصههای بینالمللی و رقابتهای قرآنی بینالمللی سال خوب و پرباری بود.
در این سال 16 نفر از قاریان و حافظان قرآن کریم کشورمان در مسابقات بینالمللی قرآن حضور یافتند که حاصل آن کسب پنج رتبه اول توسط قاریان و حافظان قرآن کریم ایرانی بود. این موضوع نشان از آمادگی بالای قاریان و حافظان ایرانی برای حضور در عرصههای بینالمللی و سطح بالای کیفیت آنها در مقایسه با قاریان و حافظانی از کشورهای دیگر دارد.
مسابقات بینالمللی قرآن امسال خیلی زود برای قاریان و حافظان ایرانی آغاز شد و از همان فروردین ماه حضور قاریان و حافظان ایرانی در مسابقات بینالمللی قرآن آغاز شد، شروع این حضور با ششمین دوره مسابقات بینالمللی کشور کویت همراه بود که در آن «حمیدرضا عباسی»، و «پیمان ایازی» در قرائت و حفظ به رقابت با رقبای خود پرداختند.
این مسابقات شب 18 فروردین ماه به کار خود پایان داد و در نهایت «حمیدرضا عباسی»، قاری مشهدی قرآن کریم به عنوان نفر سوم رشته قرائت این مسابقات دست یافت. «پیمان ایازی» نماینده کشورمان در رشته حفظ قرآن نیز بدون دستیابی به رتبهای به کشور بازگشت.
اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه نیز دهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم کشور اردن در بخش بانوان برگزار شد و «الهام مهرعلیان» به عنوان نماینده کشورمان در این مسابقات حضور یافت، این مسابقات با حضور 55 متسابق از 21 کشور در شهر «امان»، پایتخت این کشور برگزار شد و نماینده کشورمان رتبهای بهتر از پنجمی به دست نیاورد.
همچنین مسابقات بینالمللی قرآن کشور اردن در بخش آقایان تیرماه امسال بیست و سومین دوره خود را برگزار کرد. در این مسابقات «محمدرضا احمدی» در رشته حفظ کل همراه با تفسیر جزء 20، 21 و 22 حضور یافت و در نهایت نیز موفق به کسب رتبهای نشد.
پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در کشور تونس اردیبهشت ماه امسال با حضور «محمدعلی اسلامی» و «رضا گلشاهی» حافظ و قاری ایرانی برگزار شد، در این مسابقات برای اولین بار یک داور از جمهوری اسلامی ایران نیز در میان هیات داوران حضور یافت. در پایان این مسابقات نیز محمدعلی اسلامی شرکت کننده رشته حفظ، موفق به کسب رتبه چهارم و رضا گلشاهی نیز در رشته قرائت و حفظ 15 جزء رتبه پنجم را به دست آورد.
یک ماه بعد آوردگاه سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی محلی برای هنرمندی دو نماینده ایران در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران بود. در این مسابقات «حسن دانش»، در رشته قرائت قرآن کریم و حجتالاسلام «محمدمهدی رجبی» در رشته حفظ کل قرآن به عنوان نمایندگان کشورمان حضور داشتند.
این دو قاری و حافظ قرآن کریم که چند ماه قبلتر در مسابقات سراسری قرآن کریم و در تبریز در رقابتی تنگ و فشره با سایر رقبا رتبههای برتر را کسب کرده بودند، در خردادماه سال 94 رقابتی سخت با نمایندگانی از بیش از 70 کشور جهان داشتند و در نهایت هر دو آنها توانستند رتبه اول هر دو رشته را از آن خود کنند. این مسابقات در اولین روز خردادماه به کار پایان داد.
به فاصله دو هفته از مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، رقابتهای قرآن کشور مالزی آغاز شد، نماینده کشورمان در این مسابقات «محسن حاجی حسنی کارگر» بود، وی در پنجاه و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشور مالزی توانست با یک تلاوت زیبا و دلنشین پس از 9 سال کشور ایران را صاحب رتبه برتر این مسابقات کند.
مسابقات بینالمللی قرآن در کشور ترکیه یکی دیگر از آوردگاههایی بود که قاریان و حافظان ایرانی در آن و در تیرماه به رقابت با حریفان خود پرداختند. البته دو نماینده کشورمان در این مسابقات تنها توانستند یک رتبه را به دست بیاورند.
در این مسابقات «حبیب صداقت» در رشته تلاوت و «ابوذر کرمی» در رشته حفظ کل قرآن کریم حضور داشتند که در نهایت این حبیب صداقت بود که توانست ایران را صاحب رتبه سوم رشته قرائت این مسابقات کند. ابوذر کرمی نیز بدون کسب رتبهای این مسابقات را ترک کرد.
تیرماه سال 94 مسابقات بینالمللی دیگری البته در بخش شکوفهها برگزار شد که نماینده کشورمان در آن مسابقات در رشته حفظ کل قرآن کریم موفق به رتبه سوم شد. این مسابقات نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه بزرگ کشور امارات بود که در آن «محمدحسین بهزادفر» حافظ نوجوان کشورمان در رشته حسن صوت موفق به کسب رتبه سوم شد.
در تیرماه نیز کشور الجزایر مسابقات بینالمللی قرآن را که در رشته حفظ کل قرآن است برگزار کرد، از کشورمان «محمدخاکپور» در این مسابقات حضور یافت که موفق به کسب رتبهای بهتر از سیزدهم نشد، از نکات قابل توجه این مسابقات رقابت بانوان و آقایان حافظ کل قرآن با یکدیگر است که در نهایت نیز بانوی شرکت کننده الجزایری رتبه اول را کسب کرد.
همچنین در شهریورماه امسال کشور اندونزی و شهر جاکارتا میزبان قاریان و حافظانی از 21 کشور جهان بود، از کشور ایران نیز «محمود نوروزی» و «جواد سلیمانی» به ترتیب در رشته حفظ کل قرآن کریم و قرائت شرکت کردند که هر دو برای کشورمان افتخار آفرین شدند. محمود نوروزی در پایان این مسابقات موفق به کسب رتبه اول شد و جواد سلیمانی نیز حائز رتبه سوم این دوره از مسابقات شد.
شانزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشور روسیه نیز اواخر مهرماه با حضور حافظانی از کشورهای مختلف برگزار شد. در این مسابقات «موسی معتمدی» حافظ کل قرآن کشورمان نماینده ایران بود که در نهایت با افتخارآفرینی خود موفق به کسب رتبه برتر این مسابقات شد. این آخرین حضور قاریان و حافظان ایرانی در مسابقات بینالمللی قرآن در سال 94 بود.
امسال با اینکه حضور قاریان و حافظان ایرانی در مسابقات بینالمللی قرآن همراه با افتخارآفرینیهای زیادی بود و باعث خوشحالی جامعه قرآنی شد، اما از دست دادن سه نفر از جوانان قرآنی این مرز و بوم که در این سال افتخار آفرین نیز شده بودند، شیرینی این موفقیت را تلخ کرد. «محسن حاجیحسنیکارگر»، «حسن دانش» و «حمیدرضا عباسی» سه قاری برجستهای بودند که هم خوشحالی و هم ناراحتی را به فاصله چندماه برای مردم به ارمغان آوردند.