حضور مرحوم «حمیدرضا عباسی» در مسابقات قرآن کویت
کویت نیز یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که سالانه فعالیتهای قرآنی متعدد و متنوعی را در هر دو سطح ملی و بینالمللی برگزار میکند که ششمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ، قرائت و تجوید قرآن «جایزه کویت» از جمله فعالیتهای بینالمللی قرآنی این کشور بود که در فروردینماه 1394 برگزار شد.
این مسابقات به همت اداره امور قرآن وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت برگزار شد که مرحوم حمیدرضا عباسی، نماینده ایران در رشته قرائت این دوره مسابقات توانست رتبه سوم را کسب کند و «پیمان ایازی»، نماینده ایران در رشته حفظ کل قرآن کریم به «روایت حفص از عاصم» نتوانست رتبهای را کسب کند.
ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه کویت با حضور 100 شرکتکننده از بیش از 50 کشور در رشتههای
حفظ کامل قرآن کریم با یکی از روایتهای مشهور، قرائات قرآنی، تلاوت و
تجوید و رشته «برترین طرح فنی خدمت به قرآن» برگزار شد.
نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ قرآن دبی که به «جایزه دبی» شهرت دارد، تیرماه سال 94 برگزار شد.
این مسابقات در رشته حفظ کل قرآن کریم
و در اتاق بازرگانی و صنعت دبی برگزار شد؛ محمدحسین بهزادفر، حافظ نوجوان کشورمان بهعنوان نماینده
ایران در نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی حضور داشت؛ این
در حالی است که در کمال ناداوری نماینده ایران با وجود این که اجرای خوبی
در این دوره از مسابقات داشت و به خوبی به سؤالات کمیته داوران پاسخ داد،
حتی جزو ده نفر برتر این مسابقات اعلام نشد.
اسامی ۱۰ نفر برتر نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی ، ۱۶ تیرماه، طی مراسمی اعلام شد.
«محمدحسین بهزادفر»، حافظ نوجوان کشورمان بهعنوان نماینده ایران در نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی حضور داشت، اما متأسفانه به هیچ رتبهای دست نیافت.
درباره عدم دست یافتن این حافظ ایرانی تحلیلهای بسیاری انتشار یافت که مهمترین آنها را «رحیم خاکی» قاری و داور بینالمللی قرآن کریم کشورمان بیان کرد.
خاکی اجرای بهزادفر را بسیار بهتر از دیگر متسابقین ارزیابی کرد و داوری ناعادلانه در این مسابقات را دلیل عدم کسب مقام نخست توسط وی دانست.
فیصل بن محمد بن مزعل الحارثی، از عربستان؛ حمزة الحبشی، از آمریکا؛ محمد زکریا از بنگلادش؛ عبدالرحیم سیامسوری از اندونزی؛ محمد محمود الحبیب الدروقی از لیبی؛ عبدالمجید مجاهد على السماوى از یمن؛ الفاتح مفضل الرحیمه حموده از سودان؛ سنجار خالد از ساحل عاج؛ حسن ساموه از تایلند و عبدالرحمن أشرف السید عبدالهادی از مصر رتبههای اول تا دهم را کسب کردند که به نفرات اول تا سوم این مسابقات به ترتیب 250 هزار درهم امارات، 150 هزار درهم امارات و 100 درهم امارات جایزه اهدا شد و نفرات چهارم تا دهم نیز مبلغ 50 هزار درهم امارات جایزه دریافت کردند.
این مسابقات به همت وزارت اوقاف، امور اسلامی و تبلیغات عربستان و در صحنهای مسجدالحرام در مکه مکرمه برگزار شد.
مسابقات بینالمللی قرآن عربستان در چهار رشته حفظ کل قرآن با تجوید و حسن ادا و تفسیر معنای واژگان قرآن، حفظ کل قرآن با تجوید و حسن ادا، حفظ 15 جزء متوالی قرآن با تجوید و حسن ادا و حفظ 5 جزء متوالی قرآن با تجوید و حسن ادا برگزار شد که رشته چهارم این مسابقات ویژه متسابقین کشورهای غیراسلامی بود.
در رشته نخست این مسابقات، «عبدالله مصطفى عریبی» از الجزایر، «یوسف محمد دوکو» از نیجریه، «عبدالناصر محمد یوسف» از سومالی، «حمزة بن طارق صالح حداوی» از عربستان و «أبو الیزید مصطفى أبو الیزید» از مصر رتبههای اول تا پنجم را کسب کردند و در رشته دوم مسابقات نیز «عبدالله بن سعد عبدالله الیحیا» از عربستان، «حمد عمر إنو آدم» از نیجریه، «حافظ محمد حافظ مولان محمد هلال الدین» از بنگلادش، «محمد صالح عیسى» از چاد، و «عبدالرحمن أحمد عبدالله علی الشویع» حائز رتبههای اول تا پنجم شدند.
ایران در سیوهفتمین
دوره مسابقات بینالمللی حفظ، تلاوت و تفسیر قرآن نمایندهای نداشت.
مسابقات بینالمللی قرآنی «تیجان النور» در قطر
قطر از دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس است که سالانه فعالیتهای قرآنی متعددی را برگزار میکند که از جمله فعالیتهای بینالمللی این کشور در سال 1394 شمسی، برگزاری چهارمین دوره مسابقات بینالمللی تلاوت قرآن «تیجان النور» بود.
در این دوره از مسابقات که فروردینماه 94 ویژه کودکان و نوجوانان تا سن 13 سال ببرگزار شد ، 1371 شرکتکننده از 51 کشور جهان حضور داشتند.
در چهارمین دوره این مسابقات، ادریس نواز، از آمریکا مقام نخست را به خود اختصاص داد و لقب «تاج النور» به وی تعلق گرفت و مبلغ 100 هزار ریال قطری معادل 27 هزار دلار آمریکایی جایزه دریافت کرد.
نفر دوم این مسابقات، کودک خردسال یمنی، ریمان صادق بود که 75 هزار ریال قطری معادل 20 هزار دلار آمریکایی به عنوان جایزه دریافت کرد و مقام سوم این مسابقات به عبدالرحمن وراش، کودک خردسال مراکشی اختصاص یافت که 50 هزار ریال قطری معادل 14 هزار دلار آمریکایی به وی تعلق گرفت.
مرحله مقدماتی چهارمین دوره مسابقات بینالمللی تلاوت قرآن «تیجان النور» از مردادماه سال 93 آغاز شد و در طول این مسابقات فایلهای تصویری تلاوت کودکان از بیش از 50 کشور از سراسر جهان گردآوری شد که در پایان 37 متسابق پسر و 14 متسابق دختر به مرحله نهایی این مسابقات راه یافتند.
مسابقات ملی قرآن دانشآموزی در قطر
از دیگر فعالیتهای قرآنی مهم قطر که اسفندماه، 94 برگزار شد، برپایی پنجاهوپنجمین دوره مسابقات ملی سالانه حفظ قرآن ویژه مدارس قطر بود که با مشارکت 25 هزار دانشآموز دختر و پسر برگزار شد.
این مسابقات به همت بخش علوم قرآن وابسته به اداره تبلیغات و ارشاد دینی وزارت اوقاف و امور اسلامی قطر و با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش این کشور برگزار شد و 25 هزار دانشآموز دختر و پسر از تمامی مهدکودکها، مدارس مستقل، خصوصی و غیردولتی قطر در آن به رقابت پرداختند.
برگزاری رقابت انتخاب «قاری جهان» توسط بحرین
رشته حفظ این مسابقات شامل تمامی گروههای سنی بود و در بخشهای حفظ حزب 60 قرآن، حفظ جزء 30، حفظ سه جزء پایانی قرآن، حفظ سورههای «بقره و آل عمران»، حفظ 10 جزء پایانی قرآن، حفظ 20 جزء نخست قرآن و حفظ کامل قرآن کریم برگزار شد.
همچنین، رشته تفسیر این مسابقات شامل امتحان کتبی در حوزه تفسیر آیات قرآن بود که در دو بخش خردسالان و بزرگسالان برگزار شد.
در رشته «آیه و تدبر» نیز متسابقین توضیحاتی درباره آیه «لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ»(از گامهاى شيطان پیروی نکنید) ارائه دادند.
رشته فرهنگ قرآنی این مسابقات نیز شامل پرسشهایی بهصورت شفاهی درباره مفاهیم قرآن بود و در رشته
فیلمهای کوتاه نیز شرکتکنندگان فیلمی کوتاه با محور آیه قرآنی «لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ» ارائه دادند؛رشته هشتم این مسابقات نیز به حفظ سوره «حشر» ویژه ناشنوایان اختصاص داشت..