کد خبر: 3483854
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۵
رمزی‌اوحدی:

کم‌توجهی نویسندگان به سیره عرفانی فاطمه زهرا(س)/ پیشنهاد مطالعه سه کتاب

گروه ادب: نویسنده کتاب «فاطمه، نگین جهان و جنان» با بیان اینکه کتابی درباره سیره عرفانی حضرت فاطمه(س) ندیده‌ام، گفت: بیشتر آثار به جنبه سیاسی و اجتماعی سیره آن حضرت پرداخته‌اند.

محمدرضا رمزی اوحدی،‌ نویسنده در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به کتاب‌هایی که درباره حضرت فاطمه زهرا(س) نوشته شده است، گفت: کتاب در این باره بسیار نوشته شده و کتاب‌هایی که هست بیشتر به خطبه فدک که جنبه سیاسی دارد، پرداخته شده، اما جامعه ما به سیره تربیتی و همسرداری حضرت فاطمه(س) نیاز دارند.
وی افزود: در این دو بخش حضرت فاطمه زهرا(س) حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد؛ چرا که به جنبه‌های سیاسی و اجتماعی ایشان بسیار پرداخته شده، اما تاکنون کتابی درباره محورهای سیره عرفانی آن حضرت ندیده‌ام و در این راستا مرحوم آقا سیدعلی قاضی در سبک عرفانی و محورهای عرفان نظری براساس سیره حضرت زهرا(س) حرکت می‌کرد.
رمزی‌اوحدی ادامه داد: مرحوم آقا سیدعلی قاضی درباره ذکر موت(مرگ) بسیار یاد می‌کرد و در این زمینه سیره آن حضرت نیز این گونه بوده است و قائل به این هستند که پایه کار ذکر مرگ است و این حرکت‌آفرین است.
این نویسنده با اشاره به سیره تربیتی حضرت فاطمه(س) بیان کرد: متأسفانه سیره تربیتی آن حضرت مورد توجه واقع نشده و یکی از شاخصه‌های حضرت فاطمه(س) درباره تربیت فرزندان و همسرداری وی است که جامعه ما شدیداً به آن نیازمند است؛ چرا که روابط میان اعضای خانواده دچار گسست شده است. به عنوان مثال حضرت فاطمه(س)، امام سجاد(ع) را به مسجد می‌فرستاد و می‌گفت؛ وقتی به مسجد رفتی به حرف‌های پدرت گوش کن و ببین چه می‌گوید و زمانی که برمی‌گشت، منبری درست می‌کرد و امام سجاد(ع) روی منبر می‌نشست و درباره حرف‌های پدر در مسجد سخن می‌گفت.
وی افزود: این نمونه‌ای از رفتار حضرت فاطمه(س) با فرزندش است که از طرفی ارتباط میان مادر و فرزند برقرار می‌شود و فرزند احساس شخصیت و صمیمت می‌کند که درباره همین موضوع، 50 فرمول تربیتی استخراج کرده‌ام. در حالی که اکنون اعضای خانواده در کنار هم می‌نشینند، اما به واقع در کنار هم نیستند و با گوش موبایل خود هر کدام در عالم خود سیر می‌کنند.
رمزی‌اوحدی تصریح کرد: این تصور عمومی در جامعه ما وجود دارد که ائمه اطهار(ع)  چون می‌دانستند فرزندانشان امام خواهد شد، پس برای تربیت‌شان وقت نمی‌گذاشتند که این تصور اشتباهی است، اگر به زندگی ائمه معصومین(ع) دقت کنید اصول تربیتی را می‌توان از رفتار و کردار آنها با فرزندانشان بیابید.
نویسنده کتاب «فاطمه؛ نگین جهان و جنان» اظهار کرد: یکی از پایه‌های تربیتی حضرت زهرا(س) شعر بود و این شعر را می‌توان در دیوان اشعار وی دید. البته نکته‌های ریز تربیتی را در کتابی با عنوان «مادر قرآنی» نوشته‌ام که می‌تواند مورد استفاده پدران و مادران امروز قرار گیرد.
وی در پایان سه عنوان کتاب درباره حضرت فاطمه زهرا(س) معرفی و عنوان کرد: یکی از این کتاب‌ها «فاطمه زهرا(س)» آیت‌الله امینی است، کتاب دیگر با عنوان «نسیم مهر» از حجت‌الاسلام حسین دهنوی نوشته شده که به پرسش‌های تربیت فرزند پاسخ داده است و کتاب سوم با عنوان «کشتی پهلو گرفته» اثری خوب از سیدمهدی شجاعی است و از این نویسنده کتابی با عنوان «آفتاب در حجاب» نیز درباره حضرت زینب(س) منتشر شده که می‌تواند در ایام نوروز و میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) مورد مطالعه علاقه‌مندان قرار گیرد.

captcha