کد خبر: 3486208
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
حجت‌الاسلام محمدی:

قرآن را به جامعه قرآنی محدود نکنیم

گروه جامعه: رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: نباید قرآن را به جامعه قرآنی منحصر و محدود کنیم، اینکه تنها با تعدادی حافظ و قاری، مدیر قرآنی، داور و مربی و یا استاد قرآن مشغول باشیم و دلخوش آن باشیم صحیح نیست. اینگونه پرداختن به قرآن جنبه محدودی از فعالیت‌های قرآنی است.

حجت‌الاسلام علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اقدامات گسترده، فرهنگ قرآنی، آن‌گونه که باید در تمام جامعه گسترش پیدا نکرده است، گفت: مجموعه جامعه قرآنی و متولیان امر قرآن از رشته‌های مختلف باید به بدنه جامعه و کف جامعه برگردند. آنچه که مقام معظم رهبری از فعالان قرآنی و خدمت‌گذاران امر قرآن و تمامی مسئولان می‌خواهند این است که، انس با قرآن را مردمی کنیم.

وی افزود: برای مردمی کردن قرآن باید از کف جامعه شروع کرد. امر به قرآن باید در روستاها، محله‌ها، هیئت‌های مذهبی، جلسات خانوادگی و امثال این موارد گسترش پیدا کند، تا به مرحله‌ای برسیم که تمام اقشار جامعه به‌خصوص فرزندان این ملت با قرآن آشنایی و انس پیدا کنند.

اینگونه پرداختن به قرآن جنبه محدودی از قرآن است

حجت‌الاسلام محمدی با تاکید بر اینکه نباید قرآن را به جامعه قرآنی منحصر و محدود کنیم، گفت: اینکه تنها با تعدادی حافظ و قاری، مدیر قرآنی، داور و مربی و یا استاد قرآن مشغول باشیم و دلخوش آن باشیم صحیح نیست. اینگونه پرداختن به قرآن جنبه محدودی از فعالیت‌های قرآنی است.

نماینده ولی فقیه با بیان اینکه اگر بخواهیم آنچه که رهبر معظم انقلاب نسبت به قرآن تاکید دارند، گسترش دهیم، باید قرآن را در متن جامعه تزریق و ترویج کنیم، گفت: باید کاری کنیم که همه مردم موضوع قرآن را برای خودشان یک امر مهم و مبارک در زندگی‌ بدانند.

باید انس با قرآن در توده‌ مردم توسعه یابد

وی ادامه داد: فعالیت‌هایی در حوزه ترویج قرآن به شیوه خانه به خانه و در کف جامعه شروع شده، اما کافی نیست. لذا موضوع انس با قرآن را در ابعاد مختلف حفظ و قرائت، آشنایی با مفاهیم قرآن را در توده‌ای از مردم باید توسعه داد و عملیاتی کرد و در نهایت آن را فراگیر کرد.

متاسفانه هنوز در این جهت مشکل داریم

رئیس سازمان اوقاف تصریح کرد: تمام اقشار جامعه اعم از کودک و بزرگسال با آداب و رسوم مختلف، جغرافیای متفاوت، رنگ و زبان متفاوت همه باید قرآن را فرا گیرند. اما متاسفانه هنوز در این جهت مشکل داریم. فراگیر کردن برنامه‌های قرآنی یکی از مهمترین برنامه‌هایی است که باید در حوزه قرآن و در سال 95 مد نظر همه دست‌اندرکاران حوزه قرآنی کشور باشد.

حجت‌الاسلام محمدی خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم که امکان حفظ، تلاوت و انس با قرآن نه تنها در تمامی خانه‌ها و محلات شهر تهران بلکه، برای دورافتاده‌ترین نقاط کشور فراهم شود‌. ظرفیت این کار بررسی شده و امکانات آن هم وجود دارد که با توجه به این موارد قابل اجرا در کل کشور است، لذا امیدواریم عملیاتی شود.

دریافت فیلم

captcha