رضا اسماعیلی، شاعر انقلاب در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره شعر انقلاب گفت: مردم کوچه و بازار و کسانی که این انقلاب را به پیروزی رساندند، با همین شعر و شعارها در فراز و نشیبهای انقلاب و جبهههای نبرد حضور داشتند و این شعر توانسته بود مردم را تهییج و دعوت به حضور در صحنه کند که شعری با لهجه انقلاب بود و تأثیرات عمیقی در جامعه گذاشت.
وی افزود: امروز با توجه به اینکه شرایط اندکی متفاوتتر از گذشته شده است، با شبکههای اجتماعی و فضای مجازی مواجه هستیم که همه افراد میتوانند به آسانی تراوشات ذهنی خود را منتشر کنند و نسبت به گذشته تنوع و تکثر ادبی بیشتر شده است و طیفها و نحلههای گوناگون ادبی به راحتی میتوانند عواطف و اندیشههای خود را در این فضاها به اشتراک بگذارند و این موضوع باعث شده با انواع و اقسام شعرهای اجتماعی، عاشقانه، سیاسی و ... در شاخههای مختلف ادبی مواجه شویم که دایره شعر گسترده شده و مخاطبان نیز افزایش یافتهاند.
اسماعیلی ادامه داد: مردمی که به این انقلاب و راه امام خمینی(ره) عشق میورزند و تا امروز انقلاب و نظام اسلامی را همراهی و پابهپای انقلاب حرکت کردهاند، امروز هم شعری را میپسندند که نسبتی با انقلاب دارد؛ یعنی مدافع راه و اهداف انقلاب است و در جهت خدمت به آرمانهای والای انسانی بوده و هدفش اشاعه آموزههای دینی و قرآنی است.
این شاعر تصریح کرد: شاعران امروز که فرزند این انقلاب هستند و در دامن این انقلاب رشد یافتهاند، جنس شعرشان از نوع انقلابی و حماسی است، اما نمیتوان منکر این شد که در شبکههای مجازی شعرهایی منتشر میشود که نسبت تنگاتنگی با انقلاب ندارد و به این دلیل است که تنوع و تکثر وجود دارد.
وی با اشاره به تأثیرات تنوع و تکثر در بالندگی شعر انقلاب گفت: وقتی شاعران انقلاب شعرهایی از این دست را مطالعه میکنند، به رسالت خود در جهت هدایت جامعه بیشتر پی میبرند و به این ضرورت میرسند که باید در صحنه ادبیات و شعر متعهد حضور داشت و این فضا را با ارزشهای اسلامی و انقلابی تقویت کرد و من بیشتر به این موضوع به چشم یک فرصت نگاه میکنم.
اسماعیلی در پاسخ به اینکه شعر انقلاب چه اندازه میان نسل جوان امروز زنده است، عنوان کرد: آثاری که در مطبوعات، خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی مطالعه کردهام، اغلب لهجه انقلابی و ارزشی دارند و شاعری که این شعر را سروده متأثر از ارزشهای قرآنی و انسانی و اسلامی است و نشان میدهد که یک شاعر مسلمان مکتبی آنها را سروده است.
این شاعر در ادامه بیان کرد: یکسری شعرها هم هست که شاعرش قرابتی با انقلاب اسلامی ندارد و شعرش آزاد است، اما بیشتر شعرها دارای فضای سالمی هستند. البته اشعاری هم هستند که در جهت تقابل با ارزشهای اخلاقی و انقلابی بوده و گاهی لهجه دینستیز دارند، اما جریان غالب و قابل توجه شعرهایی است که با انقلاب نسبت تنگاتنگی دارند و شاعران جوان امروز نیز در همین فضا تنفس میکنند و در این مسیر قدم برمیدارند.