کد خبر: 3489927
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۷

همایش سیره و زمانه امام جواد(ع) برگزار شد

گروه حوزه‌های علمیه: همایش سیره و زمانه امام جواد(ع) امروز 30 فروردین ماه با حضور مدیر حوزه‌های علمیه، استادان حوزه و معاون فرهنگی عتبه کاظمیه(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در ابتدای این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین مطهری، رئیس انجمن تاریخ‌پژوهان حوزه در سخنانی گفت: در این مراسم از سه جلد مجموعه مقالات همایش و یک جلد چکیده مقالات همچنین نرم‌افزار جوادین(ع) با همکاری مرکز نور رونمایی می‌شود.
رئیس انجمن تاریخ‌پژوهان حوزه علمیه عنوان کرد: فراخوان این همایش از دو سال قبل آغاز شده بود و صد و ده مقاله به دست ما رسید که بیش از ۵۰ مقاله پذیرفته شدند که از صاحبان ۵ مقاله برتر تجلیل خواهد شد همچنین مقالات برتر در سه پنل تخصصی با حضور صاحبان آثار ارایه می‌شود.
احیای امر اهل بیت(ع) در دو بعد علمی و عملی
در ادامه این همایش شیخ عدی الکاظمی، معاون فرهنگی عتبه کاظمیه(ع) در سخنانی با اشاره به رواتی مبنی بر لزوم احیای امر اهل‌بیت(ع) و اینکه خدا رحمت کند کسی که امر اهل‌بیت(ع) را احیا می‌کند گفت: احیای امر اهل‌بیت(ع) هم در ظاهر باید صورت بگیرد و هم در سیره عملی آنان که احیای ظاهری برپایی همین مجالس و محافل در ایام وفیات و ولادت است.
وی عنوان کرد: احیای امر اهل بیت(ع) تنها برای پیروان و شیعیان ایشان نیست و باید برای همه مردم جهان صورت گیرد.
الکاظمی بیان کرد: باید سبک زندگی ائمه(ع) که معدن علم هستند برای مردم در سراسر جهان تبیین شود زیرا اگر مردم با محاسن کلام اهل بیت(ع) آشنا شوند از ایشان تبعیت خواهند کرد.
وی افزود: ما حقیقتا محتاج بازگشت به سیره و مکتب اهل‌بیت(ع) هستیم و احیای عملی آنان نیز به مفهوم پیاده کردن روش آنان در زندگی است تا در پرتو تمثیل به آنان بتوانیم وضعیت جهان اسلام را دگرگون کنیم.
وی اظهار کرد: اگر مسلمین و شیعیان به این دو بال علمی و عملی ائمه(ع) تمسک کنند خواهند توانست سیره ایشان را در جهان نشر دهند در این صورت نه تنها از فرهنگ غربی تاثیر نخواهیم گرفت بلکه بر آن اثرگذار هم می‌شویم. 
تاکید بر شهادت ائمه(ع) در کتب تاریخی
در ادامه این همایش داداش‌نژاد، از استادان حوزه علمیه به ارایه مقاله پرداخت و گفت: در این مقاله به بررسی 5 واژه در زمینه شهادت و وفات ائمه(ع) پرداخته‌ایم که از جمله این واژه‌ها، «مضی، توفی، قبض و استشهد» است.
وی افزود: کهنترین واژه‌ای که درباره ائمه(ع) و امام جواد(ع) استعمال شده است و برای رحلت و شهادت از آن استفاده کرده‌اند واژه «مضی» است که بار فرهنگی و ایدئولوژیکی ندارد.
وی اظهار کرد: «قبض» از دیگر واژه‌هاست که به معنای برگرفتن با کف دست است و در اصول کافی برای رحلت ائمه(ع) به کار رفته ولی کاربرد این واژه به معنای آن نیست که ایشان قایل به شهادت برخی از ائمه(ع) نبوده است.
داداش‌نژاد عنوان کرد: البته این واژه درجه‌ای بالاتر از مضی دارد و تشریفاتی در آن دیده می‌شود ولی واژه دیگر یعنی استشهد در سال 336 قمری استعمال شده است و برای همه ائم(ع) جز صادقین(ع) به کار رفته است.
وی عنوان کرد: «توفی» از دیگر واژگانی است که به کار رفته و بعدها هم واژه «مات» استعمال شده است و بررسی مجموعه این واژه‌ها نشان می‌دهد که بار ارزشی «استشهد» از همه بیشتر است اگرچه برخی واژگان دیگر نیز با قید «مسموما» یعنی «مات مسموما» و یا «توفی مسموما» بیان شده که بیانگر شهادت است.
در انتهای این مراسم از مجموعه آثار این همایش، سه جلد کتاب مقالات، یک جلد چکیده مقالات و نرم‌افزار جوادین(ع) رونمایی شد.
captcha