حجتالاسلام والمسلمین علی مقنی نصرآبادی، مسئول کمیته آموزش و ترویج سی و سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به بخشهای این کمیته اظهار کرد: بخش نخست آن نمایشگاهی است که در حاشیه مسابقات برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه قریب به 70 غرفه فعالیت میکند، بیان کرد: این غرفهها شامل فروش محصولات، مشاوره مذهبی، نمایشگاه سیر مفهومی و سبک زندگی و سیر مفهومی مبارزه با استکبار، حجاب و عفاف، غرفه محصولات قرآنی، مؤسسات فعال قرآنی، محتوایی و کودک و نوجوان است.
مقنی با اشاره به استقبال مطلوبی که طی این روزهای آغازین از نمایشگاه شده است، تصریح کرد: بخش دیگر آموزش است که در سال گذشته کارگاههای آموزشی در سالنهای جنبی مسابقات برگزار میشد که طی آن سرفصلهایی در قالب کارگاههای آموزشی برای عموم بازدیدکنندگان برپا میکردیم اما امسال به چند دلیل این کارگاههای آموزشی را در فضای مسابقات تشکیل ندادیم.
وی بااشاره به این دلایل، عنوان کرد: از جمله آن فضای مسابقات است که محیطی را نمیتوانستیم برای برپایی این کارگاههای آموزشی در نظر بگیریم و از سوی دیگر در نظر داشتیم که مدیران و مربیان قرآنی در بخشی از روز طی چهار ساعت، آموزشهای کاربردی را ببینند و پس از آن بهعنوان تماشاچیان وارد سالن مسابقات شوند که امسال این امر محقق شد.
مسئول کمیته آموزش و ترویج سی و سومین دوره مسابقات قرآن اظهار کرد: این کارگاههای آموزشی در سازمان بسیج دانشجویی(لانه جاسوسی سابق) و سازمان دارالقرآن الکریم برگزار میشود. به گونهای که از صبح تا ظهر مدیران و مربیان قرآنی از سراسر کشور و طی جدول مشخص شده، سه جلسه این کارگاههای آموزشی را در آن دو مکان سپری میکنند.
وی بیان کرد: این کارگاههای آموزشی در سرفصلهایی گوناگون و به فراخور مدیران و مربیان متفاوت است برای مثال برای مدیران سرفصلی چون نقشه راه فعالیتهای قرآنی کشور توسط فریدونی از اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مراحل انس با قرآن توسط یکی از اساتید حوزه و قاریان و کارشناسان این عرصه و بحث انگیزهسازی و نحوه فعالیت در زمینه حفظ موضوعی قرآن کریم توسط حجتالاسلام هاشمی تدریس میشود.
مقنی بیان کرد: برای مربیان نیز سرفصلهایی چون نحوه آموزش کلاسداری، روشهای نوین آموزشی و ... است که با از حضور اساتید و کارشناسان این عرصه استفاده میشود.
وی با تأکید بر حضور افراد شرکتکننده درکارگاهها در سالن مسابقات به عنوان بازدید کننده، تصریح کرد: این امر به دلیل حضور مستعمان قرآنی در محیط مسابقات و کاربردی کردن مطالب ارائه شده در کارگاههای آموزشی انجام میشود.
مسئول کمیته آموزش و ترویج سی و سومین دوره مسابقات قرآن تأکید کرد: مباحث کارگاهها کاربردی و تقریبا در هر روز به دلیل اینکه مخاطبان متفاوت هستند، یکی است.
وی با اشاره به اینکه کارگاههای آموزشی سال گذشته آنچنان که باید کاربردی نبوده است، تصریح کرد: با وجود اینکه طی سال گذشته سرفصلهای خوبی ارائه شد اما مخاطبان، مخاطبان اصلی ان کارگاهها نبودهاند.
مسئول کمیته آموزش و ترویج سی و سومین دوره مسابقات قرآن با اشاره به بخش سوم این کمیته که محافل است، بیان کرد: این بخش نیز شامل محافل داخل سالن و خارج از سالن است که محافل داخل سالن از شروع زمان مسابقات در هر روز و در برگیرنده تلاوت آغازین روز، قرائت قاری نوجوان، گروه مدیحهسرایی، بتهل، قاری اذانگاهی و مؤذن و قاری افتخاری پایان برنامه است.
وی اظهار کرد: طی برنامهریزی این کمیته، اجرای گروههای مدیحهسرایی و تواشیح موضوعمحور است یعنی براساس موضوع و شعار روز مسابقات است و ثانیا کلیپهایی همراه با اجرای این گروهها پخش میشود.
مقنی با اشاره به محافل خارج از سالن، افزود: این محافلیست که در سایر استانها برگزار میشود که امسال دو قاری از سوی کمیته مسابقات دعوت شده است که یکی دستریزال، قاری اندونزیایی و نفر اول مسابقات قرآن مالزی و محمود عبدالباسط رتبه دوم مسابقات بینالمللی ایران در سال گذشته بوده است که اینها طی برنامهریزی مشخص در 12 استان کشور در این شش روز محافلی را اجرا میکنند.
وی تصریح کرد: در این 12 استان بیش از 24 محفل انس با قرآن برگزار میشود واین استانها شامل تهران، قم، کرمان، اصفهان، فارس، خراسان شمالی، کرمانشاه، کردستان، هرمزگان و بندرعباس است.
مقنی با اشاره به اولویت استانهای انتخاب شده گفت: برخی ازاین استانها خودشان برای برپایی محافل قرآنی درخواست دادهاند و برخی از استانها نیز به دلیل جمعیت برادران اهلتنسنن انتخاب شدهاند که در نظر داشتیم این محافل در آنجا برگزار شود.
یادآورمیشود، سیوسومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم از 22 تا 28 اردیبهشتماه از ساعت 16 تا 22 در مصلای امام خمینی(ره) پذیرای قرآن دوستان است.