محمد ابویی، رئیس خانه شهریاران جوان در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این سوال که پرداختن به مسئله اوقات فراغت با توجه به مبانی دینی و بومی در کاهش آسیبهای اجتماعی تا چه میزان موثر است، گفت: جوانان ما امروز در جامعه پذیرای بسیاری از مسائل هستند و برای آن که از آسیب در امان بمانند بهترین کار این است که اوقات فراغت آنها را به گونهای تامین کنیم که از تیررس فرهنگ غرب و رسانههای مختلف جدید و آسیبهای دیگر خارج شده و در امان بمانند.
پرکردن اوقات فراغت یک مسئله چند وجهی استدبیر هفته جوان شهرداری تهران با بیان اینکه اوقات فراغت جوانان باید با مسائل تربیتی، اخلاقی و دینی همراه باشد، افزود: تامین اوقات نباید به گونهای باشد که در میان جوانان دلزدگی ایجاد کند. البته باید گفت پرکردن اوقات فراغت یک مسئله چند وجهی است که هم بعد فرهنگی، اقتصادی و هم تکنولوژی در آن تاثیر دارد تا بتوان یک اوقات فراغت سالم با توجه به مبانی دینی، اسلامی و بومی در آن شکل گیرد.
ابویی تصریح کرد: همه این عوامل تا زمانیکه دست به دست هم ندهند اوقات فراغت، زودگذر، کاذب و غیر کاذبی را برای ما ایجاد میکنند. امروز با توجه به زیر ساختهایی که در فضای شهر وجود دارد محور گردشگری میتواند یک محور جدی برای پر کردن اوقات فراغت باشد.
رئیس خانه شهریاران جوان ادامه داد: جوانها به گردشگری با مدلهای خاص خودشان که باید اصول و قائده آن استخراج شود علاقهمند هستند، لذا اگر بتوانیم گردشگری طبیعت، علمی و آموزشی را در این خصوص پیادهسازی کنیم، میتوانیم یکی از محورهای جدی پرکردن اوقات فراغت جوانان را فراهم کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در فضای مجازی هم میتوان با تولید بازیهای جذاب و متناسب با ارزشهای ایرانی و اسلامی اتفاقات خوبی را در کشور رقم زد، گفت: این موارد مستلزم این استکه برنامهها به گونهای باشد که مبانی دینی نیز ترویج شود و تولیدکنندگان این برنامهها دغدغه انتقال فرهنگ دینی را با توجه به علائق آنها هم داشته باشند.
سازمانها موضوع جوانان را جز مهمترین دغدغهها بداننددبیر هفته جوان شهرداری تهران تصریح کرد: پرکردن اوقات فراغت سالم برای تمامی جوانان کشور کار یک نهاد نیست و باید همه سازمانها و نهادها با این موضوع درگیر شوند و این موضوع را برای خودشان جز مهمترین دغدغهها بدانند.
ابویی با اشاره به توجه ویژه شهرداری تهران در فراهم کردن محیط سالم و اوقات فراغتی اسلامی با توجه به مبانی دینی و قرآنی افزود: مهمترین مسئله در هر موضوع مرتبط با جوانان، ازجمله اوقات فراغت و یا گردشگری این است که رفتار و کارکرد دین را در حوزه مربوط به آن قرار دهیم.
رئیس خانه شهریاران افزود: بهعنوان مثال در یک اردو اگر همه موارد بر اساس اصول باشد و به افرادی که در این اردو هستند یاد دهیم که چگونه با درختی که در مسیر گردشگری قرار دارد و محیط زیستی که در آن هستند احترام بگذارند و در کنار آن احکام مربوط به آن را بیان کنیم بهترین کار دینی را انجام دادهایم.
ضرورت ندارد که مستقیما وارد مسائل دینی شویموی ادامه داد: همین که در اردوها برنامهای را پیاده کنیم که نماز، قرائت قرآن، پرداختن به موضوعات احترام به طبیعت و نحوه گردش سالم در آن برقرار باشد، کار دینی کردهایم و ضرورت ندارد که مستقیما وارد مسائل دینی شویم. البته اگر مبانی دینی و انقلابی در رفتار و کرداری که در مسیر فعالیتهایمان قرار میدهیم باشد خود جوانان درک میکنند و خیلی بهتر از سایر موارد آن را میپذیرند.