محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نامگذاری شده است، از ابتدای سال حوزه پژوهشی ستاد بررسیهایی در این زمینه داشت که وظیفه مسئولان، کانونهای فرهنگی هنری و ائمه جماعات مساجد برای پرداختن و تحقق این موضوع بررسی شد.
وی ادامه داد: برنامههای متعددی طراحی شد که برگزاری دوره آموزشی فرهنگی ویژه 600 نفر از ائمه جماعات منتخب کشور یکی از اولین برنامههای در این خصوص بود.
جعفری با اشاره به اینکه ظرفیت ائمه جماعات در خصوص کار با جوانان، ارائه برنامهها برای نسل جوان و برگزاری برنامههای متعدد فرهنگی هنری در مساجد بررسی و ائمه جماعات منتخب مشخص شدند، گفت: از 15 اردیبهشت ماه دوره آموزشی فرهنگی برای این گروه از ائمه جماعات آغاز شده و این دوره تا 30 اردیبهشت ماه در قم ادامه خواهدداشت و پنجشنبه 30 اردیبهشت ماه مراسم اختتامیه این دوره برگزار میشود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد افزود: در این دوره مساجدی که در بحث گفتمان سازی و اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی برنامههایی را داشتهاند را شناسایی کردهایم و در طول دوره این افراد برنامههای خود را به سایر ائمه جماعات منتقل میکنند.
وی رویکرد اصلی دوره را پرداختن به گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی و مسجد طراز اسلامی عنوان کرد و گفت: موضوعاتی از جمله آشنایی با سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی، چگونگی مهارت بیان تفسیر کوتاه در بین نمازها، شیوههای جذب و نگهداشت نوجوانان و جوانان در مساجد، آشنایی با فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی و رسانه و چگونگی بهرهبردن از این فرصتها در مساجد و ... نیز مورد توجه قرار دارد.
جعفری آیه محوری دوره را آیه 125 سوره نحل که میفرماید: «ادْعُ إِلِى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ؛ با حكمت و اندرز نيكو به راه پروردگارت دعوت كن و با آنان به [شيوهاى] كه نيكوتر است مجادله نماى در حقيقت پروردگار تو به [حال] كسى كه از راه او منحرف شده داناتر و او به [حال] راهيافتگان [نيز] داناتر است» اعلام کرد و گفت: شعار این دوره نیز این است که: «هر جا سامان زندگی است مسجد کانون و مرکز اصلی آن است و روحانی مایه حیات آن است».
فرهنگ انتظار، معرفی کارکردهای متعدد مساجد، آشنایی بیش از پیش با تمدن اسلامی، بازخوانی منشور روحانیت که پیام امام راحل به روحانیت بوده و ... از دیگر مباحث مطرح در این دوره بود که جعفری به آنها اشاره کرد و گفت: همچنین روحانیان با حضور در محضر مراجع عظام تقلید از رهنمودهای مراجع بهرهمند میشوند.