داریوش یاری، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه جشنوارهها همیشه فرصتساز هستند، اظهار کرد: من برگزاری هر جشنوارهای را مفید میدانم و به هیچ وجه با این باور موافق نیستم که یک جشنواره میتواند خنثی باشد، چون به هر حال وقتی یک فستیوال سینمایی برگزار میشود، فرصت مناسبی در اختیار فیلمسازان قرار میگیرد که کار خود را نمایش دهند. همین اتفاق نیز در جای خود نوعی فرصتسازی است که باید آن را گرامی داشت، اما درباره جشنواره «روحالله» باید بگویم که این اتفاق برای سینمای ایران بسیار فرخنده است، چون موضوعی را مد نظر قرار داده که تمام ایران آن را دوست دارد و طی این سالها جایش به شدت خالی بود.
وی افزود: البته در سالهای قبل این جشنواره با عنوان «آیینه و آفتاب» برگزار میشد، اما به دلیل عدم حمایت، برگزاری آن متوقف شد و خوشبختانه محمد آفریده دبیر جشنواره «روح الله» به مدد موسسه تنطیم و نشر آثار امام این جشنواره را با نام جدید «روح الله» مجدداً برگزار کرد تا سینماگرانی که علاقهمند به کار کردن در این حوزه هستند، جایی را برای نمایش کارهایشان داشته باشند.
این فیلمساز ادامه داد: امسال جشنواره «روح الله» دور اول خود را برگزار می کند، برای همین بسیار مشتاقم تا ببینم برگزارکنندگان این رویداد چگونه با انتخابهای خود میخواهند سیاست دورههای بعدی را تبیین کنند، چون معمولا اگر در دوره اول اتفاقهای خوبی در سینما رخ دهد ما شاهد رونق در دورههای بعد خواهیم بود، در غیر این صورت هنرمندان نسبت به قضاوتهای این رویداد ناامید خواهند شد و شاید در دورههای بعد در آن حضور جدی نداشته باشند.
یاری در پاسخ به این که جشنواره «روح الله» باید از چه کارهایی دوری کند؟ تصریح کرد: نگاه عمیق به اندیشههای امام میتواند عامل موفقیت این جشنواره باشد. در کلامی میخواهم بگویم که برگزاری جشنواره با این عنوان که از امام (ره) تعریف شود کار درستی نیست چون وجود مبارک ایشان نیازمند تعریف من، به عنوان فیلمساز نیست، اما اگر به عنوان یک هنرمند بتوان آرمانهای امام را مد نظر قرار داد، مطمئناً به بهترین شکل تفکرات امام را مد نظر قرار دادهایم. در این زمینه نیز الگوهای موفقی چون شهید آوینی وجود دارند که میتواند به هنرمندان راه صحیح تصویرگری از حضرت امام (ره) را نشان دهد.
این کارگردان در پاسخ به این که ویژگی بارز هنرمندی که عاشق امام است، چیست؟ تاکید کرد: به نظر من تعهد در کار شاخصه سینماگری است که امام (ره) را دوست دارد. در کلامی اگر هنرمند به کار خود با دیدی متعهد بنگرد در حقیقت در جهت امام (ره) حرکت کرده است. در این میان به عقیده من پرداختن به آموزههای قرآنی بهترین و صحیحترین راه برای سینماگران است که اگر در آن قدم بردارند، در حقیقت سربازان خمینی شدهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: برگزاری جشنواره در شهرهای دیگر اتفاق خوبی است که من به شدت از آن حمایت میکنم، چون این اقدام سبب میشود حمایت از جشنواره بیشتر شود. در حقیقت برگزاری متعدد جشنواره در تهران نوعی دلزدگی در مخاطبان تهرانی به وجود آورده است، اما این اشتیاق در شهرستانها هنوز وجود دارد، پس چرا باید خود را از آن محروم کنیم.
یاری در پایان سخنانس تاکید کرد: جشنواره «روح الله» اگر ادامه داشته باشد مطمئن باشید برای سینما نیز دستاورد خواهد داشت، این اتفاق نیز به مدد مسئولان موسسه تنظیم و نشر حضرت امام و دیگر نهادهای دولتی حاصل میشود، همچنین اگر تشویقهایی که از طرف این جشنواره انجام میشود ضامن ساخت کارهای بعدی فیلمسازان باشد، ما اتفاقات بسیار خوبی را در سینما شاهد خواهیم بود.