محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به بیان فرصتهای نمازی ماه مبارک رمضان پرداخت و عنوان کرد: در بخش ترویج و توسعه فرهنگ نماز آنچه ما انتظار داریم این است که مساجد کارکرد اصلی و بنیادی خود را عمل و فعال کنند که یکی از این موارد احیای نمازهای صبح است که در ماه رمضان رونق دارد اما در ماههای دیگر متأسفانه رونق ندارد.
خانههای خدا را از غربت دربیاورید
وی از روحانیان، امامان جمعه و جماعت، متدینان و نمازخوانها خواست که با حضور در مساجد موجب باز شدن در مساجد شده که از فیض نمازهای صبح بهرهمند شوند و خانه خدا را صبحها از غربت دربیاورند.
اگر نماز به خوبی در خانوادهها اقامه شود شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی خواهیم بود
مظفر در ادامه عنوان کرد: انتظار میرود روحانیان و سخنرانان طی ماه رمضان در خصوص نقش مؤثر نماز در کاهش آسیبهای اجتماعی با مردم صحبت کنند و کارکرد اجتماعی مسجد را اینگونه تبلور دهند، میتوان طی ماه رمضان از کارشناسان و مشاوران امور اجتماعی و ... نیز دعوت کرد تا در خصوص تأثیر نماز بر کاهش آسیبهای اجتماعی صحبت کنند واقعیت این است که اگر نماز به خوبی در خانوادهها اقامه شود شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی خواهیم بود.
وی ادامه داد: در خصوص نقش اجتماعی مساجد حتی میتوان مساجد را به نحوی فعال کرد که اگر در محلات خانوادههایی هستند که در حال طلاق گرفتن هستند، امام جماعت میتواند از آنها دعوت کرده به حل اختلاف و وصل دوباره خانوادهها کمک کند، اگر خانوادهای عضو معتاد دارد میشود از طریق مسجد به این خانواده کمک کرد، اگر خانوادهای فرزند معلول دارد، خانمی سرپرست خانوار شده است و ... مسجد میتواند رابطی شود بین آن خانواده و سازمان بهزیستی و کمیته امداد تا مشکلات خانوادهها حل شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور حتی به نقش مساجد در کاریابی برای جوانان نیز اشاره و تصریح کرد: اصل مطلب این است که مسجد بتواند کارکرد اصلی و واقعی خود را پیدا کند و اگر این اتفاق بیفتد و مردم مسجد را به عنوان مأمن و مهمترین پایگاه برای برقراری ارتباط با خدا و حل مشکلاتشان ببینند قطعاً در طول سال شاهد حضور و ارتباط بیشتر مردم با مساجد خواهیم بود.
وی با تأکید بر اینکه تنها زمانی میتوان مطالب مطرح شده را برای مردم بیان کرد که خود ما به عنوان مسئول الگو باشیم، اظهار کرد: الگوهای جامعه مدیران و مسئولان جامعه هستند به خصوص مدیران فرهنگی جامعه، مدیران ارشاد، مدیران سازمان تبلیغات، حتی مدیران مدارس و ادارهها چرا که آنها در حکومت اسلامی مدیریت میکنند پس اولین کارشان اقامه نماز است.
مظفر مدیران از هر رده مدیریتی را اولین کسانی دانست که باید در صف اول نماز جماعت حضور داشته باشند و گفت: این افراد باید الگوی دیگران باشند.
وی به اطرافیان و خانوادههای افرادی که صرفاً در ماه رمضان نماز میخوانند توصیههایی کرد و گفت: نماز تنها فریضهای است که خداوند در خصوص آن می فرمایند هم باید در اقامه آن مداومت داشته باشیم و هم از آن محافظت کنیم. رمضان بهترین فرصت برای پی بردن به آثار و برکات نماز و انس گرفتن با نماز است. اطرافیان افرادی که عبادت آنها منحصر به ماه رمضان است میتوانند این تأثیرات را به افراد یادآوری و به انها کمک کنند نماز خواندن را به عنوان رفع یک نیاز روحی و روحانی بعد از ماه رمضان نیز تداوم ببخشند.
دبیر ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: نوجوانان و جوانان تلفن همراه را یکی از ضرورتهای زندگیشان می دانند چرا که نیازهای آنها را برطرف می کند، کارکرد نماز در خصوص تأمین نیازها نیز باید برای افراد تشریح شود. البته مسئله محافظت از نماز هم بسیار مهم است، اگر از نماز محافظت نشود شیطان برای نماز برنامه ویژه دارد و کاری میکند اولین چیزی که از فرد گرفته شود نماز وی است. باید بدانیم عوامل آسیبزای زیادی در زندگی به نماز ما خدشه وارد می کنند و ما باید خود را آماده و مجهز به حفظ نماز بکنیم و بهترین راه مداومت به نماز، اقامه آن در اول وقت است.