علی اصغر کارندیش در این مراسم در سخنان کوتاهی گفت: بحث عفاف و حجاب از جمله تأکیدات دینی ماست و بحمدالله با توجه به این اهمیت مدتهاست که در کشور ما فعالیت مؤثری در زمینه طراحی پوششی باوقار و اسلامی برای زنان مسلمان آغاز شده است.
وی گفت: آنچه که به شخصه در بخش عفاف و حجاب بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن کریم از نزدیک شاهد بودم نشان از اهتمام مسئولان به طراحی پارچه و لباس مناسب و منطبق با شرعیات برای زنان مسلمان کشور دارد که باید همینجا از تلاش بیوقفه کارگروه مد و لباس کمال تشکر را داشته باشم.
کاراندیش تصریح کرد: همانطور که همگی به خوبی میدانید ما در تمام استانهای کشور با پوششی مناسب شرایط جوی و اقلیمی و همچنین در راستای باورهای ملی و اعتقادی مردمان آن خطه مواجهیم و لازم است با توجه به این حجم از تنوعی که در نحوه پوشش با آن روبرو هستیم از این ظرفیت در زمینه طراحی و تولید پوشاک مناسب به ویژه برای زنان ایرانی استفاده شود.
معاون نیروی انسانی، اداری و مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: خوشبختانه با وجود مضایق مالی اما دولت در بخش فرهنگی، ردیف بودجهای را در سال 95 در زمینه بسامان شدن مد و لباس ایرانی و ترویج پوشش مناسب براساس احکام اسلامی و منطبق با سبک زندگی ایرانی در نظر گرفته است که امیدواریم با ارائه آن و حمایتهای گوناگونی که از سوی طراحان و تولیدکنندگان در بخش خصوصی از این حوزه به عمل میآید شاهد فرهنگسازی در زمینه مد و لباس و فراگیری پوشش اسلامی و ایرانی در میان ایرانیان باشیم.
این گزارش حاکی است پیش از سخنان کاراندیش، حمید قبادی؛ دبیر کارگروه مد و لباس معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با اشاره به طرح ملی ارتفای کیفیت چادرهای نماز مساجد و اماکن متبرکه گفت: این طرح از سال گذشته با انجام مقدمات به شکل رسمی آغاز شد و با توجه به اختصاص بودجه مستقل به حوزه مد و لباس از سوی دولت محترم در سال 95 به یاری خدا آن را امسال اجرایی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: براساس دستورات دینی و روایات معصومین(ع) ما مکلف به حفظ پاکیزگی و بهداشت در تمام شئون زندگی و آداب فرهنگی خود هستیم که از آنجا که یکی از مهمترین اوقات هر مسلمانی در مساجد و یا اماکن زیارتی به عبادت و اقامه نماز سپری میشود لذا تیمنناً و تبرکاً طرحی را در زمینه آراستگی و بهداشت جامه نمازگراران زن در مساجد و اماکن زیارتی و متبرکه آغاز کردیم که شما ثمره آن را شاهد هستید.
قبادی تصریح کرد: گزارشهایی مبنی بر گلهمندی زنان و خواهران دینی ما از شرایط نامناسب چادر و جامههای مخصوص اقامه نماز در مساجد و اماکن متبرکه احصا شد که مهمترین آنها عدم نظافت و پاکیزگی چادرهای نماز به دلیل استعمال بیش از حد آنها بود و لذا در قالب اجرای این طرح که بخش خصوصی بسیار در آن یاریرسان ما بودند از هر نهاد و مؤسسه درخواست شده است که البته در ابتدا به شکل نمادین، چادرهای مستعمل خود را در اختیار مؤسسه مجری این طرح بگذارند.
وی افزود: در ازای آن چادرهایی که طراحی پارچه و دوخت آنها همگی ایرانی است در قالب بستههایی در اختیار مؤسسات و نهادهای و ادارات، مساجد و اماکن متبرکه قرار میگیرد که از جمله ویژگیهای آن مقرون به صرفه بودنشان است چرا که یک قواره چادری با هزینه دوخت آن چیزی حدود 25 تا 30 هزارتومان هزینه در برخواهد داشت در حالیکه در قالب اجرای این طرح چادرهای نماز با قیمت 12 هزار و پانصد تومان در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
قبادی با اشاره به فرهنگ غنی عفاف و حجاب گفت: یکی از مهمترین پیامهایی که چادر به عنوان پوششی زیبنده زنان مسلمان در پی دارد آن است که خانواده را به پوششی کامل و صددر صد ایرانی و اسلامی دعوت میکند و امیدواریم این طرح بتواند مشوقی به ویژه برای دختران و زنان جوان برای اختیار کردن چادر به عنوان پوشش اسلامی و کامل باشد.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن گفت: خوشبختانه خاستگاه مطرح شدن مقوله عفاف و حجاب، نمایشگاه قرآن بود و از آن زمان به این سو شاهد ظهور برندهای معتبر در زمینه پوشاک اسلامی و عفاف و حجاب بودیم که امیدواریم این مقوله توسعه کمی و کیفی روزافزونی داشته باشد.
در پایان این مراسم از پوستر اجرای طرح ملی ارتقای کیفیت چادرهای نماز مساجد و اماکن متبرکه با حضور مسئولان رونمایی شد که شعار آن «در محضر دوست آراسته نیایش کنیم» بود.