امانالله پاکراد، خوشنویس قرآنی و استاد نستعلیق در حاشیه برگزاری بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد: بیش از 30 سال است که در هنر خوشنویسی مشغول به فعالیت هستم. سالها نیز سابقه تدریس در انجمن خوشنویسان را دارم، اما در سالهای اخیر تدریس خود را مختص به دانشگاه فرهنگیان کردهام.
وی افزود: درباره حضورم در نمایشگاه بینالمللی قرآن هم باید بگویم که چهارمین سالی است که با نمایشگاه همکاری میکنم. این حضور نیز هیچ ارتباطی به موضوعات مادی ندارد، بلکه تنها دلبستگی قلبی من است که باعث شده در این نمایشگاه حضور پیدا کنم. البته این را هم باید بگویم که کار قرآنی کردن علاوه بر لذت قلبی، ماندگاری و زیبایی دارد که باعث میشود هر خوشنویسی، عاشقانه در حوزه کارهای قرآنی فعالیت کند.
این خوشنویس گفت: نکته دیگری که میخواهم روی آن تاکید داشته باشم این است که همنشینی با قرآن برای من دست دستاوردهایی داشته، حتی زندگی شخصی من را هم به نوعی تحت تاثیر خود قرار داده است، به نحوی که حس میکنم هر گاه مشکلی در زندگی من پیش میآید به مدد همنشینی با قرآن، راه رهایی از آن گرفتاری نیز در اختیار من قرار میگیرد.
بیستوچهارمین نمایشگاه قرآن؛ مترادف با بیبرنامگی
وی در پاسخ به این که نمایشگاه قرآن از چه آسیبی رنج میبرد، گفت: به نظرم اصلیترین مشکل نمایشگاه بینالمللی این است که برنامهریزی منسجمی برای آن وجود ندارد. برای همین هم برخی پراکندگیها پیرامون آن وجود دارد که زیبنده نمایشگاهی با این وسعت نیست. ضعف دیگر به تعجیلی بر میگردد که در نمایشگاه وجود دارد، همین تعجیل نیز به طور جدی به نمایشگاه آسیب وارد کرده، حتی برخی امکانات رفاهی، پس از گذشت 12 روز مهیا نشده است.
این هنرمند با بیان اینکه کمبود بودجه نباید بهانهای باشد تا نمایشگاه محدود شود، گفت: جای سؤال است که هزینههای بسیاری در کشورمان صرف امور مختلف میشود، اما چرا وقتی بحث از صرفهجویی میشود ما میخواهیم از بودجههای قرآنی بکاهیم. این اقدام در شرایطی است که باید در حوزه فعالیتهای قرآنی تا آنجایی که میتوان سرمایهگذاری کرد، چون دستاوردهایش هم چشمگیر خواهد بود.
وی در پاسخ به این که در زمان حال، نستعلیق در کتابت قرآن چه جایگاهی دارد، بیان کرد: به لحاظ زیبایی نستعلیق را نمیتوان با خط ثلث مقایسه کرد. برای همین در صورت سرمایهگذاری میتوان نستعلیق در کتابت قرآن را به راحتی جایگزین عثمانطه کرد. البته مرحوم استاد میرخانی برای اولین بار کتابت قرآن را با خط نستعلیق انجام داده، اما از آن زمان به بعد هنوز حمایت جدی برای کتابت قرآن با خط نستعلیق به عمل نیامده است.
این خوشنویس در پایان تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم نستعلیق را در کتابت قرآن فراگیر کنیم در ابتدا باید ذائقه مردم را تغییر دهیم، چون سالهاست که مردم با خط عثمانطه قرآن را مطالعه میکنند، برای همین شاید در ابتدا کمی در برابر تغییر ممانعت کنند، اما مطمئن هستم مردم عادی نیز بعد از گذشت زمان پی به زیباییهای نستعلیق خواهند برند و از آن در کتابت قرآن حمایت خواهند کرد.