مصطفی عباس غلوم، پژوهشگر و تحلیلگر سیاسی مسائل خاورمیانه و عضو انجمن دوستی ایران و کویت، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: قدس شریف نماد پایداری و مقاومت ملت فلسطین در برابر اسرائیل غاصب است و امروز تمامی مبارزان، مجاهدان، آزادگان جهان و دوستداران این شهر باید با هم متحد و یکپارچه شوند تا قدس را به آغوش تمدن اسلامی بازگردانند.
قدس شریف در قلب تمامی پیروان ادیان آسمانی جای داردوی افزود: قدس، نمادی اعتقادی، ایمانی، سیاسی و فکری برای امت اسلام و نخستین قبله مسلمانان محسوب میشود و به جرأت میتوان گفت این شهر در قلب تمامی مسلمانان و پیروان ادیان آسمانی، دوستداران امنیت، صلح و آرامش و عاشقان آزادی و انسانیت جای دارد.
مصطفی غلوم عباس در ادامه تصریح کرد: «قدس شریف» پیوسته شهر صلح و آرامش بوده و امروز تمام آزادگان و دوستداران آن وظیفه دارند که از هر طریقی که میتوانند اعم از شرکت در تجمعات یا تظاهراتها، نوشتن مقاله، کتاب و .. برای پایاندادن به اشغالگری صهیونیستهای ستمگر و جبار بر این شهر تلاش کنند.
وی تصریح کرد: امت اسلام وظیفه مهمتری برای آزادی قدس از چنگال صهیونیستهای غاصب دارد و مسلمانان در هر مکان و جایگاهی که باشند باید به اندازه توان برای نجات قدس کمک کنند.
عضو انجمن دوستی ایران و کویت اظهار کرد: قدس مختص سازمان، فرقه یا قدرت سیاسی خاصی نیست، بلکه این شهر متعلق به تمامی پیروان ادیان مختلف و دوستداران صلح در جهان است. بنابراین باید در سطح فردی به اهمیت قدس آگاه باشیم و از طریق نوشتن در روزنامهها و رسانهها، مظلومیت قدس را برای جهانیان تبیین و مسئله قدس را برای فرزندانمان و نسلهای آینده نیز زنده نگه داریم.
تبیین مظلومیت قدس وظیفهای همگانی است
وی در ادامه این گفتوگو بیان کرد: تبیین مظلومیت قدس و فرهنگسازی برای آزادی آن از سیطره صیهونیستها وظیفهای همگانی است، بهعنوان مثال والدین باید فرزندانشان را با عشق به قدس تربیت کنند و نویسندگان، اصحاب قلم و فرهیختگان نیز باید مقالههایی در رابطه با قدس منتشر کنند و کتابهایی نیز در زمینه حمایت و محافظت از قدس باید تألیف شود.
مصطفی غلوم عباس تصریح کرد: سازمانها و نهادها نیز وظیفهای بسیار خطیر برای نشاندادن اهمیت و مظلومیت قدس دارند که برگزاری همایشها، نشستها و سمینارها از جمله این برنامهها است و مردم نیز باید حضور مهم و حماسی در برنامهها و فعالیتهایی که برای احیای موضوع قدس اجرا میشود، داشته باشند.
وی تأکید کرد: حضور پرشور مردم در اجتماعات و راهپیماییها که با موضوع حمایت از قدس و فلسطین برگزار میشود، میتواند رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهد و یکی از راههای مهم برای بازگرداندن قدس به آغوش مسلمانان است.
ضرورت تکریم مجاهدان عملیاتهای شهادتطلبانهاین پژوهشگر و تحلیلگر سیاسی کویت در ادامه به تبیین نقش سازمانهای بینالمللی در زمینه تبیین مظلومیت قدس شریف اشاره کرد و گفت: باید مجاهدانی را که برای دفاع از قدس به شهادت میرسند، تکریم و گروهها و مبارزانی را که عملیات جهادی بهمنظور بازگرداندن قدس به مسلمانان انجام میدهند، نیز تأیید کنیم.
توافقنامه عادیسازی روابط میان ترکیه و اسرائیل تأسفبار استمصطفی غلوم عباس در ادامه به نقش حاکمیت و دولتها در حمایت از مسئله قدس اشاره کرد و گفت: امضای توافقنامه عادیسازی روابط میان رژیم غاصب صهیونیستی با ترکیه بهعنوان کشوری که ادعای مسلمانی میکند، بسیار تأسفبار و ناراحتکننده است.
این تحلیلگر سیاسی منطقه خاورمیانه در ادامه گفت: بدون شک امضای این توافقنامه در آستانه روز جهانی قدس، اقدامی سازمانیافته و حسابشده از سوی رژیم صهیونیستی برای تحریف اهداف و پیامهای مهم روز جهانی قدس و حذف مسئله قدس از ذهن و خاطر امت اسلام است.
ترکیه از دین بهعنوان پوششی برای اقدامات خود سوءاستفاده میکندوی گفت: این توافقنامهای با کشوری به امضا رسیده که ادعای مسلمانی دارد و خود را برادر کشورهای اسلامی میداند، اما در حقیقت باید بگوییم که کشور ترکیه از دین تنها به عنوان پوششی بر اقدامات خود سوءاستفاده میکند.
عضو انجمن دوستی ایران و کویت گفت: از دیگر اهداف امضای این توافقنامه شوم، تحت فشار قراردادن مردم قدس و فلسطین و سرکوب آنها است.
وی در ادامه گفت: اصحاب رسانه و اهل قلم نباید نسبت به این تفاهمنامه سکوت کنند، بلکه باید توطئه کشور ترکیه را که ادعای اسلامیبودن دارد، اما از سوی دیگر با رژیم صهیونیستی بهعنوان دشمن درجه یک اسلام و مسلمانان تفاهمنامه امضا میکند، فاش کنند.
این تحلیلگر مطالعات سیاسی خاورمیانه در پایان با اشاره به آیه 30 سوره انفال «وَإِذْ يَمْكُرُ بِكَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِيُثْبِتُوكَ أَوْ يَقْتُلُوكَ أَوْ يُخْرِجُوكَ وَيَمْكُرُونَ وَيَمْكُرُ اللَّهُ وَاللَّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ»((به خاطر بياور) هنگامي را كه كافران نقشه ميكشيدند كه تو را به زندان بيفكنند، يا به قتل برسانند، و يا (از مكه) خارج سازند، آنها چاره ميانديشيدند (و تدبير ميكردند) و خداوند هم تدبير ميكرد و خدا بهترين چارهجويان (و مديران) است)، گفت: این توافقنامه میتواند سرآغازی برای بیداری و هوشیاری بیشتر ملتها، مؤسسات و حکومتها نسبت به مسئله فلسطین و قدس باشد.