وی ادامه داد: انصافاً در سیر تحول هنر معرق و تاریخچه آن شاهد خلق آثار ماندگار و فاخری بودهایم که یا دربردارنده صحنهای از روایات و داستانهای باستانی ایرانی بودند و یا شرح یک قصص قرآنی و یا روایت دینی را تداعی میکردند.
مظفری تصریح کرد: گونهای دیگر از هنر معرق اختصاص به معرق خط و خوشنویسی دارد که یا اشعار شاعران پرآوازه ایرانی را که معمولاً به خط نستعلیق و شکستهنستعلیق نگارش میشوند را به شکل قطعات چوبی برش داده و روی صفحه چوبی با رعایت همه اصول و فنون هنر معرق سوار میکنند و یا به آیات قرآنی و عبارات دینی میپردازد که در این مورد نیز شکل کار مشابه اشعار و عبارات ادبی است.
این هنرمند برگزیده همایش ملی بانوان قرآنپژوه در ادامه گفت: صرفنظر از ماندگاری آثار هنر معرق، به واسطه استفاده از چوب درختان گوناگون و رنگ طبیعی آنها در یک صفحه معرق از چینش و کنار هم قرار گرفتن قطعات چوب شاهد جلوه متنوع بصری هستیم که بر جذابیت اثر هنری تأثیر دوچندان دارد.
مظفری افزود: اخیراً گونهای از هنر معرق یعنی استفاده از فلز به جای چوب میان هنرمندان معرقکار رواج پیدا کرده است که البته پیشینه تاریخی طولانی دارد و با مراجعه به کتابهای تاریخ هنر میتوان ریشههایی از این هنر و خاستگاه آن را مثلاً در مشبککاری فلز مورد بررسی قرار داد.
این هنرمند معرقکار گفت: در جریان نمایشگاه قرآن امسال نیز شاهد فراگیر شدن عرضه و نمایش آثار معرقکاری قرآن با استفاده از فلز بودیم که علاوه بر اینکه ماندگاری آن را نسبت به چوب چند برابر میکند و در برابر افتهایی که چوب با آن مواجه است، مقاومت بیشتری دارد قابلیتهای آن را نیز به لحاظ هنری ارتقاء خواهد بخشید.
وی در پایان اظهار کرد: درخشندگی سطح فلز از دیگر قابلیتهای استفاده از این مواد در هنر معرقکاری است که به غیر از ماندگاری بر ویژگیهای استفاده از فلز در هنر معرقکاری قرآنی خواهد افزود.