مدیر حوزههای علمیه عنوان کرد:
وظیفه حوزه انقلابی؛ تغییر معادلات فکری و فرهنگی جهان معاصر
گروه حوزههای علمیه: مدیر حوزههای علمیه در مراسم معارفه تاکید کرد: حوزهای انقلابی است که تولید فکر برای انقلاب کند و انسانهایی در تراز انقلاب تربیت شوند تا حوزه بتواند در جهان امروز اثرگذار باشد زیرا جهان امروز شنوای پیامی نو از انقلاب است و حوزه باید به تغییر معادلات فکری و فرهنگی جهان بپردازد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر جدید حوزه امروز 20 تیرماه در مراسم معارفه با بیان اینکه دشواریهای کار در برابر اهداف بلند حوزه بسیار است، گفت: هیچ کاری نباید در شرایط فعلی متوقف شود و اگر در جایی کاری نیاز به اصلاح است با همفکری انجام خواهدشد.
اعرافی با بیان اینکه جایجاییها در حد محدود خواهد بود، افزود: حوزه نهادی تاریخی و برآمده از تعالیم نورانی قرآن و سنت است و در فراز و فرودها این حوزهها بودند که راست قامت ایستاده و نقش خود را ایفا کردند و میراث عظیم دین را نسل به نسل منتقل کردهاند و ما هم بر این میراث تکیه زدهایم.
وی اظهار کرد: حوزه پایگاه فقاهت و اندیشهورزی و در کنار مردم و محرومان بوده و در مقابل طواغیت و ستمها ایستاده است، تعهد به آرمانهای علوی و ولوی در حوزه موج می زند و بزرگان پایهگذار این سنتهای قویم بودهاند و این میراث امروز در اختیار ما قرار دارد و در عصر ما حوزه قم پیشگام انقلاب شکوهمند بوده است.
مرجعیت ستون حوزه است
امام جمعه قم تصریح کرد: مرجعیت ستون خیمه و رکن اساسی حوزه است و باید در پرتو راهنمایی ایشان و رهبری حوزه را صیانت کرده و به پیش ببریم. باید مواضع رهبری مورد نهایت اهتمام باشد رهبری که از مراجع کنونی با همه وجود تمجید میکنند.
اعرافی گفت: امروز ذخیرهای از طلاب پرشور و انقلابی و فرهیخته داریم البته اشکال و نقایصی هم داریم و همه باید توان خود را برای حوزه به کار ببریم.
مدیر جدید حوزه بیان کرد: همه سندها و برنامههای حوزه باید در راستای حوزهای همگام با تراز حوزه انقلابی باشد.
ویژگی حوزه انقلابی
وی تاکید کرد: حوزهای انقلابی است که تولید فکر برای انقلاب کند و انسانهایی در تراز انقلاب تربیت شوند تا حوزه بتواند در جهان امروز اثرگذار باشد، زیرا جهان امروز شنوای پیامی نو از انقلاب است و حوزه باید به تغییر معادلات فکری و فرهنگی جهان بپردازد.
مدیر جدید حوزههای علمیه اظهار کرد: فرهنگ سکولاریسم غرب، وهابیت، بودیسم و... رقبای ما در جهان هستند و با سستی و گامهای اندک نمیتوان با آنان رقابت کرد. باید بدانیم حوزه با این پیشینه در معرض کینهتوزی و دسایس است و هوشمندی، وحدت و همراهمی همه نهادها و بزرگان حوزه برای صیانت از آن لازم است.
ایجاد رشتههای تخصصی بر پایه اجتهاد
اعرافی افزود: منهج استدلالی و روش فقاهتی و شیوه استدلالی روش اهلبیت بوده و همه رشتههای جدید باید در پرتو منهج عقلی سامان یابد و باید به علوم انسانی و رشتههای جدید بر پایه اجتهاد بپردازیم.
وی اظهار کرد: حوزه دارای آداب و سننی است که باید آنها را بازخوانی و تقویت کنیم و هوشیار باشیم که بازخوانی و بازسازی سنن حوزوی را از بین نبرند البته شناخت نیازهای امروز جهان و برداشتن گامهایی برای رفع آن لازم است.
اعرافی با تاکید بر بهرهمندی از راهنمایی همه افکار و طرح ها عنوان کرد: تعامل با نهادها و دستگاه ها، حوزه ها و دانشگاه ها و مراکز علمی با تاکید بر سنتهای حوزوی ضروری است و باید تلاش کنیم تا شهرهای ما از علمای تاثیرگذار پر باشد.
وی اظهار کرد: رویکرد ما هم ناظر به درون و هم ناظر به رفع نیازهای بیرونی دنیای معاصر باشد البته در این راستا گامهای بزرگی برداشته شده است و باید برداشته شود.