به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رایزنی فرهنگی ایران در سوریه در گزارشی که در اختیار ایکنا قرار داد، اعلام کرد: بنا به دعوت حزب بعث عربی سوریه، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق در کنفرانس «اقتصاد مقاوم و پایداری مردم سوریه» که اول مردادماه در سالن کتابخانه ملی اسد برگزار شد، شرکت کرد.
محمد شعبان عزوز، عضو شورای مرکزی رهبری حزب بعث در سوریه، ولید اباظه، دبیر حزب بعث در استان قنیطره و علی کاظمینی، کاردار اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و تعداد زیادی از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی سوریه در این کنفرانس حاضر بودند.
ایمان به فرهنگ مقاومت؛ عامل اقتصاد مقاومدر ابتدای این کنفرانس خانم سیلفا حداد مجری برنامه کنفرانس، به قدرت اقتصاد مقاوم سوریه در مقابل تروریسم اشاره کرد و گفت: هرکس که به فرهنگ مقاومت ایمان داشته باشد، حتما جامعه مقاومی از لحاظ اقتصادی و سازمانهای مقاوم خواهد داشت.
سپس آقای شادی احمد، کارشناس اقتصادی سوریه با اشاره به اینکه سوریه کشور نفتخیزی نیست، گفت: سوریه با اعتماد به خود توانسته است به خودکفایی برسد و بنا بر آمار سال 2010 توانست به نسبت 5.9% رشد اقتصادی پیدا کند و از لحاظ بینالمللی به رتبه 13 از لحاظ اقتصادی جهان برسد.
وی افزود: در این سال درآمد رسمی سوریه به 62 میلیارد دلار رسید که در حقیقت بیش از 100 میلیارد دلار بود. 135 هزار کارخانه صنعتی در سوریه به ثبت رسیده است و 250 هزار کارگاه دیگر بدون ثبت اسناد رسمی مشغول به کار است. در زمینه ساخت و تولید دارو، سوریه به نسبت 85% خودکفا بود و به 56 کشور مواد صادر میکرد. همچنین 62% از مواد صنعتی ضروری را خود تولید و 43% از صنایع اصلی کارخانجات را در داخل تأمین میکرد .
شادی احمد تصریح کرد: این پیشرفت صنعتی به دلیل پشتکار مردم سوریه بود که متأسفانه این بحران و جنگی که علیه سوریه صورت گرفت، سبب تخریب تعداد زیادی از کارخانه های سوریه شد. همچنین تحریم اقتصادی که علیه سوریه صورت گرفت سبب شد که تأثیرات منفی این حصار در اقتصاد سوریه را شاهد باشیم.
وی بر ضرورت اهتمام هر چه بیشتر بر اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تحقق این هدف بر کارشناسان خارجی اتکا نکرد؛ بلکه به کارشناسان بومی خود اهتمام ورزید و توانست به پیشرفتهای چشمگیری دست یابد.
آقای اکرم الحورانی نیز در ادامه کنفرانس درباره بحران و خسارتهای اقتصادی سوریه سخنرانی کرد و به موارد زیر اشاره کرد:
• بنا بر منابع مختلف، خسارتهای زیر بنایی سوریه تا سال 2015 حدود 250 میلیارد دلار بوده است.
• به علت تحریمهای آمریکا و اروپا و کشورهای عربی، نسبت صادرات کم شد و واردات افزایش یافت. این امر منجر به واردآمدن خسارت زیادی بر اقتصاد سوریه شد و در پی آن قیمت لیر سوریه از 50 لیر معادل یک دلار به 500 لیر رسید.
• کاهش سپردههای سوریهایهای مقیم خارج که قبلا 2 میلیارد دلار بود، امروز به 250 میلیون دلار رسیده است.
• کاهش فعالیتهای سیاحتی که در این زمینه از 3.7 میلیارد دلار به چند میلیون دلار کاهش یافت.
• سرمایه های اقتصادی زیادی از سوریه خارج شد . این رقم 15 میلیار دلار پیش بینی میشود.
• متوقفشدن سرمایهگذاریهای خصوصی و خارجی. همچنین سرمایهگذاری کلی به نسبت 90% کاهش یافت.
• بالا رفتن میانگین بیکاری که به 350% رسید. درحالی که حقوق و دستمزد کارمندان فقط 100% افزایش یافت.
این مسائل تأثیرات شدیدی نسبت به مردم سوریه خصوصا فقرا گذاشت. ولی باید پرسید که راه حل چیست؟ سیاستهای لازم برای اجرا در این زمینه چه باید باشد؟ چه باید کرد تا سیاست اقتصادی سوریه را به اقتصاد مقاوم تبدیل کرد؟
وی در پایان سخنان خود بر تلاش برای پیشرفت سیاستهای اقتصادی سوریه، ضرورت پیشرفت آموزش حرفهای و استفاده بیشتر از سازمانهای آموزشی و فرهنگی و ضرورت مبارزه با فساد اقتصادی در این کشور تأکید کرد.