محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در مورد طرح «تلاوت نور» و برنامههایی که برای توسعه این طرح در سال 95 در دست اجرا هست، گفت: این طرح مردمیترین، کم هزینهترین و ماندگارترین طرح قرآنی کشور است که به اجرا درآمده است.
وی افزود: در حال حاضر این طرح در حدود 30 هزار مسجد و مرکز در سراسر کشور برگزار میشود و تلاش داریم تا در راستای این طرح در سال 95 تعداد 1000 مسجد و مرکز دیگر را به این طرح اضافه کنیم. تلاش خواهیم کرد تا در سالهای آینده هم این توسعه را در دستور کار داشته باشیم تا بتوانیم این طرح را در تمامی مساجد کشور که در آن نماز جماعت برگزار میشود، اجرا کنیم.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در ادامه در مورد آمار افرادی که در این طرح حضور دارند نیز تصریح کرد: در حال احصاء آمار دقیق و راستیآزمایی آن هستیم و به محض به دست آمدن آمار واقعی آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
جعفری همچنین در مورد اهداف این طرح خاطرنشان کرد: از جمله اهداف کلی طرح تلاوت نور میتوان به ترویج فرهنگ انس با قرآن و تسهیل امور قرائت و توسعه و تداوم فراگیر آن در کشور اشاره کرد. همچنین بهرهمندی عمومی از مفاهیم قرآن کریم و زمینهسازی فعالیتهای قرآنی در مساجد سراسر کشور از دیگر اهداف این طرح است.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد دستاوردهای طرح تلاوت نور نیز عنوان کرد: تلاوت روزانه قرآن کریم در سراسر کشور از جمله دستاوردهای این طرح است. همچنین آموزش قرآن و نیز زمینهسازی برای تدبر و تأمل در معانی آیات و به تبع آن جذب جوانان به تلاوت قرآن از دیگر دستاوردها است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور دستاورد دیگر این طرح را شناسایی و تشویق نوجوانان و جوانانی که استعداد تلاوت قرآن را داشتهاند عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از موفقیتهای طرح تلاوت نور الگوسازی آن بوده است.
جعفری با تأکید بر اینکه به برکت طرح تلاوت نور بحث و زمینه برگزاری هفت هزار جلسه تفسیر قرآن کریم مهیا شده است، اذعان کرد: یکی دیگر از برنامهها برای توسعه این طرح تهیه کردن محتوای تفسیری با همکاری مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه قم است. در این راستا با مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه قم کار مشترکی را تحت عنوان «تفسیر همراه» آغاز کردهایم، تاکنون دو جلد از چهار جلد این تفسیر آماده شده و دو جلد دیگر اوایل سال آینده آماده میشود.
وی عنوان کرد: در این تفاسیر از هر صفحه قرآن کریم یک آیه انتخاب و تفسیر شده است، این تفاسیر در اختیار ائمه جماعات قرار گرفته تا خوراک محتوایی مناسب برای جلسات تفسیر در مساجد مهیا شود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در ادامه با اشاره به اینکه برای گسترش طرح تلاوت نور به صورت جدی به قرآن نیاز داریم،گفت: طرح تلاوت نور برای توسعه با کمبود قرآن کریم مواجه است، ما برای تهیه قرآن با محدودیت مواجه هستیم و از همین جا درخواست داریم تا خیرین همانطور که تاکنون مشارکت تحسینبرانگیزی داشتهاند، برای توسعه طرح تلاوت نور همکاری کنند.
جعفری در پایان اظهار کرد: این طرح برای توسعه، خصوصاً برای مناطق محروم نیاز به قرآن دارد و یک بار دیگر از همین طریق اعلام میکنیم که نیاز جدی به قرآن داریم.