میلاد عرفانپور، مدیر بخش شعر شهرستان ادب در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ولنگاری فرهنگی در حوزه شعر و ادبیات گفت: در حوزه ادبیات، شاعران و شعرهایی وجود دارند که مقید به اصول فرهنگی جامعه نیستند و سعی دارند قیدها و ساختارهای موجود را بشکنند و قائل به آنها نباشند که این موضوع در همه تاریخ و فرهنگها وجود داشته است و از سوی دیگر برخی از هنرمندان یک جامعه قیدهای اخلاقی را عامدانه یا از روی جهالت رعایت نکردهاند که قطعاً این موضوع در ادبیات ما هم وجود داشته است.
وی افزود: جریانهای انقلابی برای مقابله با جریانهای غیراخلاقی در حوزه ادبیات به وجود آمدهاند که نشانگر این است که این جریانهای غیرمتعهد وجود دارند. غلبه جدی جریان اخلاقی و متعهد در ادبیات امروز ما که به اخلاق، انسانیت و آرمانهای دینی و مذهبی پایبند است، جریان برتر بوده، اما گروههایی هستند که یا به صورت هدایت شده و یا از روی جهالت و نادانی به سمت شعر غیراخلاقی، غیرانسانی و بیبند و بار پیش میروند.
عرفانپور در ادامه عنوان کرد: متأسفانه جوانانی که فضای اصیل ادبیات را نمیشناسند و یا فرهنگ اصیل ادبیات به خوبی برای آنها عرضه نشده است، درگیر جذبهها و جذابیتهای این حوزه میشوند.
وی با اشاره به راهکارهای رهایی از ولنگاری فرهنگی بیان کرد: با برجسته کردن الگوهای حوزه ادبیات متعهد و اخلاقی، میتوانیم آثار مخرب جریانهای غیراخلاقی را کمرنگ کنیم. اگر نشان دهیم که شاعر با پرداختن به موضوعات سالم، پاک و مثبت میتواند جذابیت و تأثیر ایجاد کند، مخاطب از گرد داعیهداران غیراخلاقی ادبیات دور میشود و میتواند خود را با اثر مطلوب و پاک تغذیه کند.
این شاعر ادامه داد: در حوزه ادبیات متعهد آثار زیادی داریم که سروده و عرضه شدهاند و اگر این جنس شاعران معرفی و آثارشان ترویج شود، محکمترین و مؤثرترین برخورد با جریانهای بیبند و بار خواهد بود؛ چرا که این جریانها را بیشتر جهتدهیها و هجمههای فرهنگی موجود علیه آرمانهای انقلاب تقویت میکند و باور دارم که از لحاظ مالی به صورت مستقیم و غیرمستقیم حمایت میشوند و بسیاری از جوانان ما ناآگاهانه به سمت چنین جریانهایی کشیده میشوند و ناخواسته به سربازی برای جبهه فرهنگی نادرست تبدیل میشوند.
عرفانپور، ولنگاری فرهنگی را ناشی از دوری از فرهنگ قرآنی دانست و تصریح کرد: آنچه که میتواند فرهنگ ایرانی و اسلامی را حفظ کند، قرآن است، همان طور که فرهنگ ایرانی و اسلامی ما از ابتدا بر مبنای کتاب خدا شکل گرفته است و اگر در حال حاضر هم بر آموزههای قرآن تأکید شود، بسیاری از انحرافات و کجرویها در حوزه ادبیات جبران و رفع خواهد شد.
شاعر شعر «از آخر مجلس شهدا را چیدند» با بیان اینکه اگر به صورت پایهای و زیرساختی در تربیت شاعر به قرآن به عنوان یک منبع اصلی توجه کنیم، فرهنگ و ادبیات کشور بیمه خواهد شد، یادآور شد: موضوعی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، دلیل بر اهمیت این موضوع بوده و امثال ما شاعران و کسانی که در حوزه فرهنگی مسئولیتی دارند، باید این موضوع را جدی بگیرند؛ چرا که ما به عنوان افسران جنگ نرم هستیم و باید خلأهایی که در حوزه فرهنگ وجود دارد را پُر کنیم و این کار با معرفی شاعران و شعرهای اصیل امکانپذیر خواهد بود.