حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی طباطبایی، رئیس مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت جامعةالقرآن الکریم و اهل البیت(ع) در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به افتتاح شعبهای از این مؤسسه در پاکستان، عنوان کرد: این مؤسسه در راستای فعالیتهایش در خارج و داخل کشور شعبهای را در کشور پاکستان راهاندازی کرده است.
وی با اشاره به برپایی دوره تربیت مربی برای علاقهمندان پاکستانی اظهار کرد: همچنین 20 کتاب از واحد پژوهش جامعةالقرآن را به زبان اردو چاپ کردهایم لذا طی توافقنامهای که با وزارت آموزش و پرورش پاکستان امضا کردیم در نظر داشتیم تا برنامههایی که در مدارس داخل اجرایی میکنیم در آنجا نیز عملیاتی کنیم.
طباطبایی بیان کرد: هنگامی که کتابها و برنامههای جامعةالقرآن را دیدند مورد موافقت قرار گرفت که این کتابها در کنار کتب مقاطع ابتدایی و سایر مقاطع تحصیلی آموزش داده شود.
وی با تأکید بر اینکه برخی از کتابهای واحد پژوهش جامعةالقرآن به زبان اردو چاپ شده است، عنوان کرد: همین برنامه آموزشی که در داخل ایران برای مدارس داریم، میشود در خارج از ایران نیز انجام شود به شرطی که محتوای آموزشی به زبان کشور مقصد ترجمه شده باشد.
رئیس مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت جامعةالقرآن الکریم و اهل البیت(ع) اضافه کرد: کتابهای ترجمه شده بیشتر در زمینه آموزش قرآن، مفاهیم، تجوید و ... است که مورد پذیرش طرف مقابل در کشور پاکستان قرار گرفت که بسیاری از آنها در مرحله اجرا است.
وی عنوان کرد: همچنین برخی از برنامهها چون دوره حفظ قرآن به روش اشاره، روخوانی، تجوید و... در مراکز قرآنی سایر شهرهای پاکستان چون کراچی در حال اجرا است.
طباطبایی با اشاره به اینکه در زمینه فوق مربیان تربیت و کتابها نیز چاپ شدهاند، تصریح کرد: لذا این دورههای آموزشی جامعةالقرآن هم داخل مدارس و هم خارج از مدارس و در مؤسسات و مراکز قرآنی برگزار میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا شعبهها در خارج از کشور با عنوان جامعةالقرآن فعالیت میکنند، اضافه کرد: لزومی ندارد که اسم آنها جامعةالقرآن باشد بلکه اکثراً اینگونه است که محتوا و نیروهایش از سوی جامعةالقرآن اعزام شدهاند چنانکه برای عراق، اندونزی و سایر کشورهای اروپایی نیز این امر اتفاق افتاده است.
طباطبایی تأکید کرد: همانگونه که کتابها را به زبان کشورهای مقصد ترجمه میکنیم مربیانی نیز از کشورهایی چون اندونزی، هندی، عراقی، پاکستانی و افغانستان، کانادا و استرالیا تربیت کردهایم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا دورههای تربیت مربی در جامعةالقرآن در قم برگزار میشود و یا در کشورهای مقصد، عنوان کرد: بعضاً مربی به آن کشور مقصد برای تربیت مربی اعزام میشود و برخی از اوقات نیز مربیانی به استان قم برای حضور در دورههای تربیت مربی میآیند و بعضی دیگر نیز از خانوادههای طلبههایی هستند که برای تحصیل به قم آمدهاند.
طباطبایی با اشاره به تفاهمنامهای که با جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در این زمینه منعقد شده است، اظهار کرد: حتی برخی از این طلبهها با علاقهمندی کتابهایی از انتشارات جامعةالقرآن را به زبانهای کشورشان ترجمه میکنند که این کتابها در داخل و خارج از کشور چاپ میشود.
وی عنوان کرد: این اقدام خوبی است که اگر سایر مؤسسات نیز به این امر اقتدا کنند و در این راه گام بگذارند فضای مناسبی برای فعالیت قرآنی در خارج از کشور است.
طباطبایی با اشاره به اینکه حدود چهار مؤسسه در پاکستان از کتابهای جامعةالقرآن استفاده میکنند، بیان کرد: تعدادی از مدارس نیز هستند که محتوای آموزشی آنها را تأمین کردهایم که در حال آموزش آنها به دانشآموزان هستند.
رئیس مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت جامعةالقرآن الکریم و اهل البیت(ع) بیان کرد: این حدود هشتمین کشوری است که موفق شدهایم تا دورههای آموزشی جامعةالقرآن همانگونه که در داخل برگزار میشود، در آنجا نیز تشکیل شود.