به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، مسگرا در دوران دبیرستان در دارالفنون همشاگردی مرحوم آیتالله مفتح و دکتر مصطفی چمران بود و مدرک دکتری الهیات را از دانشگاه تهران و فوق دکتری رشته مقایسه ادیان جهان را از دانشگاه هاروارد اخذ کرد.
وی در سالهای ابتدایی آموزش قرآن به دانشگاه پلیس رفت و به دلیل علاقه و پیشتکار زیادی که داشت تصمیم گرفت جلسات قرآن را در دانشگاه پلیس نیز راهاندازی کند در آن سالها که معمول نبود جلسات قرآن در فضاهای دانشگاهی و عمومی برگزار شود او توانست اولین دوره را طی ماه مبارک رمضان با حضور روزانه 600 دانشجو از دانشجویان دانشکده پلیس برگزار کند. حتی خبر برگزاری کلاسهای قرآنی مرحوم مسگرا به گوش مسئولان و مقامات بالا رسیده بود که افسری دانشجویان را برای آموختن قرآن ترغیب میکند اما پیشتکار و علاقه سرهنگ به قدری بود که حتی مقامات آن زمان نیز از او حمایت کردند.
مسگرا در تمامی مراحل عمر خویش از شاگردی استاد مولایی به افتخار و نیکی یاد میکرد و در آن زمان یک جلسه قرآن برای افراد مبتدی در هیئت سنگلج برگزارمیشد که سرهنگ مسگرا مسئولیت این جلسه را عهدهدار بود و پس از اینکه قرآنآموزان در جلسه ایشان به سطح قابل قبولی میرسیدند و مقدمات را فرامیگرفتند به جلسه قرآن استاد مولایی میرفتند تا مباحث تخصصی را در محضر ایشان فرا بگیرند.
مسگرا پس از چندین سال جلسات قرآنی خود در مسجد شیخ فضلالله نوری برپا کرد و بسیاری از قرآن آموزانی که در هئیت سنگلج بودند هر هفته به مسجد شیخ فضل الله نوری میرفتند تا در جلسات سرهنگ مسگرا شرکت کنند و او نیز در تمامی جلسات با لباس نظامی حاضر میشد و با همان لباس رسمی افسری جلسات قرآن را اداره میکرد.
وی بعد از انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی(ره)، به عنوان رئیس شهربانی قم منصوب و از آن پس ساکن قم شد؛ با وجودی که در قم ساکن شد جلسات قرآن خود در مسجد شیخ فضلالله تعطیل نکرد و شبهای جمعه هر هفته از قم به تهران میآمد تا جلسه قرآن خود را پابرجا نگه دارد و دوباره به قم بازمیگشت.
مسگرا در تمامی جلسات خود قرآن آموزان را تشویق میکرد و هرگاه یکی از قرآن آموزان شروع به تلاوت میکرد از او میخواست تا صوت خود را بالا ببرد. خود او نیز صدای بسیار رسایی داشت و خیلی بالا میخواند به همین دلیل نیز دوست داشتند قرآن آموزان هم صوت بالا بخوانند.
مسگرا یکی از مؤسسان آسایشگاه کهریزک است و معلولان او را پدر خطاب می کردند و او نیز بسیاری از آنها را با نام کوچک صدا میکرد. مسگرا تا پایان عمر برای آسایش معلولان آسایشگاه چنان زحمت کشید که هنوز هم با وجود گذر سالها فراوان بسیاری از افراد آسایشگاه کهریزک از او به نیکی یاد میکنند.
خدایش رحمت کند.