کد خبر: 3531296
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱
در اختتامیه مطرح شد؛

معرفی برگزیدگان «چهل‌چراغ»/ شناسنامه‌ای از جنس «رستاخیز»

گروه هنر: طی مراسمی که شب گذشته، 28 شهریورماه با حضور هنرمندانی چون ابراهیم حاتمی‌کیا، احمدرضا درویش و داود میرباقری در تالار وحدت برگزار شد، برگزیدگان این رویداد معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی جشنواره «چهل‌چراغ»،  آیین اختتامیه نخستین جشنواره فیلم و عکس «چهل‌چراغ» شب گذشته، 28 شهریورماه برگزار شد. در ابتدای مراسم بعد از پخش سرود ملی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم، گروه فرم، نمایشی در ارتباط با سالار شهیدان امام حسین(ع) اجرا کردند، سپس محمد سلوکی با سخنانی برنامه را آغاز کرد.

در ادامه این مراسم ابراهیم حاتمی‌کیا، احمد مسجدجامعی، محسن مومنی شریف و رضا پورحسین برای تجلیل از احمدرضا درویش به روی صحنه آمدند که ابراهیم حاتمی‌کیا طی سخنانی گفت: درویش فیلمسازی است که وقتی پلان به پلان فیلم‌هایش را می‌بینم متوجه می‌شوم که من قدرت ساخت آن را ندارم. مانند زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور که او هم این چنین بود و با قدرت فیلم می‌ساخت. در ضمن می‌خواهم از درویش شکایت کنم که چرا آنقدر ما را منتظر می‌گذارد و متوقف می‌شود. خیلی‌ها مثل من هستند و دوست دارند درویش دوباره فیلم و خاطره بسازد. به او هم در خلوت گفته‌ام در مورد «رستاخیز»، اما امیدوارم این مشکل حل شود.

در ادامه مراسم احمدرضا درویش بعد از دریافت هدایای خود طی سخنانی گفت: خدا را شکر می‌کنم که چند صباحی از عمر خود را در محضر سیدالشهدا(ع) گذراندم. جشنواره چهل‌چراغ حرکت مثبتی بود که اتفاق افتاد. جشنواره مقاومت هم پیش رو است و هر دو رویداد بزرگ هستند و به نظرم در استراتژی فرهنگی ما نقش خواهند داشت. توصیه می‌کنم استوار بایستند و به مسیر خود ادامه دهند و شبکه اینترنتی چهل‌چراغ و مقاومت را راه‌اندازی کنند. چهل و سه سال است که یکدیگر را می‌شناسیم. در دوره دبیرستان من شاگرد شلوغی بودم که انتهای کلاس می‌نشستم و او شاگرد با هوش، با ذکاوت و آرامی بود که در جلوی کلاس می‌نشست. من هنوزم شلوغم و او همچنان باهوش و با ذکاوت.

وی افزود: حاتمی‌کیا همواره برای من الگو بود، چه در زمان انقلاب و چه اکنون. با او اشک‌ها ریختم و تبسم‌ها کرده‌ام.  همیشه نسبت به سکوت و عصبانیتش و هر عمل او در سینما به من احساس خاصی منتقل شده است و این احساس به مخاطبان او هم انتقال یافته. حاتمی‌کیا دیده‌بان سینمای ایران است.

درویش ادامه داد: «رستاخیر» یک هدیه کوچک و یک قطره از اقیانوس عشق و معرفت سیدالشهدا(ع) است. افتخار می‌کنم که بخش مهمی از زندگی هنری‌ام را با زندگی امام حسین(ع) سپری کرده‌ام. در اتفاقاتی که بر «رستاخیز» گذشت چیزی غیر از زیبایی، تجربه و عبرت ندیدم. ابراهیم عزیز، «رستاخیز» شناسنامه من است. وقتی شناسنامه من را گرفته‌اند نمی‌توانم فیلم بسازم. «رستاخیز» هویت من است، جان و روح من است. امیدوارم که شناسنامه من را به رسمیت بشناسند. هدایای خود را نیز به آستان مبارک حضرت قمر بنی هاشم(ع) اهدا می‌کنم.

برگزیدگان بخش بهترین دستاورد فنی و هنری جشنواره

بنا به این گزارش در بخش بهترین دستاورد فنی و هنری توسط داوران اثری شایسته تقدیر انتخاب نشد.

دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به اثر خورشید نینوا به علیرضا فرمانی تعلق گرفت و تندیس بهترین فیلم‌نامه هم به «مردی که خودش را کشت» اثر هادی محمدیان رسید.

دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به حسین صافی برای انیمیشن «مقتل» رسید. تندیس این بخش به ناهید صمدی امین برای اثر «عاشوراییان یک و دو» رسید.

دیپلم افتخار بهترین فیلم انیمیشن به فیلم «ذوالجناح» ساخته رامین رهبر و تندیس این بخش نیز به حامد جعفری برای اثر «مردی که خودش را کشت» رسید.

برگزیدگان بخش مستند کوتاه

دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی هنری به اثر «آب، مار طناب» محسن کوزه گر کالجی اهدا شد و تندیس این بخش به مهدی آزادی برای تصویربرداری مستند «لبیک» رسید.

دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش برای اثر «غریب محله» به یاسین پورعزیزی و تندیس این بخش به جواد صافی و مسعود کارگر برای فیلم «نغمه سرا» رسید.

در بخش بهترین کارگردانی دیپلم افتخار به حسن امامی برای فیلم «آب، مار طناب» و مهدی تنگستانی برای «مرثیه برای طاق» رسید و علی قدیریان برای مستند «آرزوی همه» تندیس این بخش را دریافت کرد.

دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند به عباس نادران برای فیلم «لبیک» و تندیس این بخش به حسن امامی برای فیلم مستند کوتاه «آب، مار طناب» رسید.

جایزه ویژه ستاد جشنواره در این بخش به حسین توحیدی‌فر اهدا شد.

برگزیدگان بخش مستند بلند

دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی هنری این بخش به مهدی عوض‌زاده برای تدوین فیلم مستند «روز هشتاد و چهارم» و امیرحسین نوروزی برای تصویربرداری مستند «پل» رسید. تندیس این بخش هم به معین کریم‌الدینی برای مستند «وقتی ابرها پایین می‌آیند» اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش به وحید چاوش برای مستند «صبحی که نزدیک است» رسید و تندیس این بخش به داریوش یاری و مسعود اعرابی برای مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به معین کریم‌الدینی برای اثر «وقتی ابرها پایین می‌آیند» رسید و تندیس این بخش به وحید چاوش برای مستند «شما چه کسی هستید» اهدا شد.

بنا به اعلام هیئت داوران جشنواره در بخش بهترین مستند، اثری شایسته دریافت دیپلم افتخار شناخته نشد و تندیس بهترین فیلم مستند به وحید چاوش و مجید مروت برای فیلم «شما چه کسی هستید» رسید.

برگزیدگان بخش فیلم کوتاه

دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به کریم لک‌زاده برای اثر «من آبادان رفتم، جنگ» و تندیس این بخش تعلق گرفت به سعید نجاتی و علی توکلی برای فیلم «صراحی».

دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به داریوش غذبانی برای فیلم کوتاه «حنانه» و تندیس این بخش به سهیلا گلستانی برای فیلم «بازگشت» رسید.

جایزه ویژه هیت داوران در بخش فیلم کوتاه هم به کریم لک‌زاده برای «فیلم من آبادان رفتم، جنگ» اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین فیلم داستانی کوتاه به انجمن سینمای جوانان اردبیل و تندیس این بخش به روح‌الله سهرابی برای فیلم «من آبادان رفتم، جنگ» رسید.

برگزیدگان بخش فیلم ویدیویی

دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و هنری به محمد موسوی‌نژاد برای صداگذاری «رقص روی یخ» و تندیس این بخش به بهزاد کزازی و مسعود سلامی رسید.
دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه فیلم ویدیویی به سیدمجید موسویان برای فیلم «روز یلدا شب چله» و تندیس این بخش به محسن جسور برای فیلم «رقص روی یخ» اهدا شد که جایزه ویژه هیئت داوران به فیلمنامه «یک ماه دوست داشتنی» برای انتخاب موضوع رسید.

دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن به فاطمه درویش‌نژاد و آفرین عبیسی برای بازی در فیلم‌های «یک ماه دوست داشتنی» و «روز یلدا شب چله» اهدا شد. تندیس این بخش نیز به رابعه مدنی برای فیلم «سبز به رنگ زمرد» رسید.

دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد در بخش ویدویی به یونس غزالی برای بازی در فیلم «ماه جبین» اهدا شد. تندیس این بخش نیز به سیروس همتی برای بازی در فیلم «رقص روی یخ» رسید.

سیروس همتی بعد از دریافت جایزه گفت: خوشحالم این جایزه را از صاحب اصلی این کار حضرت اباعبدالله(ع) می‌گیرم. آرزوی من نیز اکران فیلم سینمایی «رستاخیز» است.

تندیس بهترین کارگردانی در بخش ویدیویی هم به سیدروح‌الله حجازی برای فیلم «ماه جبین» اهدا شد. حجازی پس از دریافت جایزه‌اش در سخنان کوتاهی گفت: این فیلم برای دوازده سال پیش است. اما در سال جاری فیلمی داریم با عنوان «هیهات» که به طور مشخص در ارتباط با موضوع جشنواره است. این جایزه را به پدر و مادرم تقدیم می‌کنم که کام من را با تربت امام حسین(ع) آشنا کرده‌اند.

تندیس بهترین فیلم ویدیویی به مجید اسماعیلی برای فیلم «ماه جبین» اهدا شد.

تندیس جایزه ویژه جشنواره در این بخش به فرهاد اصلانی رسید. وی بعد از دریافت جایزه‌اش گفت: جای این جشنواره خیلی خالی بود. چون اسم امام حسین(ع) بسیار بزرگ است. فیلم ماه جبین را در دل سریال مختارنامه انجام دادم و باید بگویم ما هر چه داریم از شما داریم.
برگزیدگان بخش فیلم سینمایی

دیپلم افتخار بهترین موسیقی به محمدرضا علیقلی رسید و تندیس این بخش به مجید انتظامی رسید.

دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه بهرام بیضایی برای اثر «روز واقعه» و تندیس این بخش به داوود میرباقری اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن به فاطمه گودرزی برای بازی در فیلم سینمایی «دست‌های خالی» اهدا شد و تندیس این بخش به فریبا کوثری رسید.

دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به محمدرضا شریفی‌نیا رسید. وی پس از دریافت جایزه‌اش گفت: از جسارت هیئت انتخاب ممنونم. در یک جشنواره‌ای که به نام امام حسین(ع) بود به کسی که نقش عشقی را بازی کرد جایزه دادند. این نکته به نظرم انقلابی در داوری بود.

تندیس این بخش نیز به جمشید هاشم‌پور برای بازی در فیلم «هیوا» رسید.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اصلی زن به لادن مستوفی برای بازی در فیلم سینمایی «روز واقعه» رسید. تندیس این بخش به مریلا زارعی برای بازی در »دست‌های خالی» اهدا شد.

مریلا زارعی بعد از دریافت جایزه‌اش با ناراحتی و صدای بلند در نقد نشریه‌ای که نام سیدالشهدا(ع) را یدک می‌کشد، گفت: به عشق امام حسین(ع) امشب اینجا هستم. جایزه زیاد گرفتم. اولین بار بود که جایزه‌ای را که دست گرفتم بوسیدم، چون متبرک بود و دلیل بعدی این بود که این جایزه را از دست مردم گرفتم. این تندیس برای من قصه زیاد دارد شاید در آینده جایی بنویسم. می‌خواهم به این جایزه تکیه بزنم و بگویم دوازده سال پیش این اثر ساخته شده است. دیالوگ‌های زیادی در این فیلم هست. در صحنه‌ای از فیلم ابوالقاسم طالبی به من گفتند باید سینه بزنی و من گفتم این کار را نکردم چون می‌گفتم در جمع این کار را نمی‌کنم، در خلوت اما این کار را می‌کنم. او بهترین رفیق من است و من از او یاد گرفتم.

وی افزود: امروز در این مملکت مجله‌ای چاپ می‌شود که به همه ما توهین و پرده‌دری می‌کند و آبروی مسلمان را می‌برد و بدترین الفاظ آن تیتر می‌شود. من دیوانه حسین هستم و هنوز هم کار می‌کنم. از بزرگان می‌خواهم ورود پیدا کنند. من دنبال نشانه بودم که حرفم را بزنم. سیدالشهدا به ما یاد داد خون‌مان را می‌ریزیم برای اینکه آزاده بمانیم. اگر نام اسلام و حسین زنده است به خاطر نام زینب (س) است. اگر هنرمندی در این عرصه حضور دارد، حتما توفیقی است که امام حسین (ع) به آن عنایت کرده است. 

دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد به زنده‌یاد خسرو شکیبایی و تندیس این بخش به شهاب حسینی برای فیلم «دل شکسته» رسید.

دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به زنده‌یاد رسول ملاقلی پور برای فیلم «پرواز در شب» رسید و تندیس این بخش به داوود میرباقری برای فیلم «مسافر ری» اهدا شد.

میرباقری گفت: این جایزه من را غافلگیر کرد. جایزه «مسافر ری» برای فیلمنامه، برتری تکنیکی نسبت به سایر آثار نداشته است و بیشتر با روح خود فیلم ارتباط دارد.

دیپلم افتخار بهترین فیلم به منوچهر محمدی برای فیلم «عصر روز دهم» رسید و تندیس این بخش به مرتضی شایسته و بنیاد سینمایی فارابی برای فیلم سینمایی «روز واقعه» رسید.

بنا به این گزارش در این مراسم ابراهیم حاتمی‌کیا، بهرام عظیمی، محمدرضا عباسیان، سعید حدادیان، رابعه مدنی، احسان علیخانی، سیمون سیمونیان، مصطفی شایسته، حسین یاری، ابوالفضل جلیلی، عبدالله اسکندری، فرید فرخنده‌کیش، رضا پورحسین، سعید صادقی، مریلا زارعی، محمدرضا شفیعی، جمشید هاشم‌پور، احمد مسجدجامعی، احسان علیخانی، حسین دهباشی، احمدرضا درویش، روح‌الله حجازی، داوود میرباقری، میلاد کی‌مرام، علیرضا تابش، مهدی نادری و ... حضور داشتند.

captcha