به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پايگاه خبری پليس، سردار سيد کمال هاديانفر در جمع خبرنگاران با تسليت فرا رسيدن ماه محرم اظهار کرد: امروز ميزبان علاءالدین بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی مجلس شورای اسلامی بوديم و گزارشی از وضعيت فضاي مجازی کشور، اقدامات و فعاليتهای پليس فتا نيز ارائه شد.
وي با اشاره به بازديد علاءالدین بروجردی از بخشهای مختلف پليس توليد و تبادل اطلاعات ( پليس فتا) بيان کرد: رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس نکات خوبي مطرح کردند و ازنظرات ايشان حتما بهره خواهيم برد.
رئيس پليس فتا در خصوص عملکرد اين پليس بيان کرد: به تناسب رشد فناوري و اطلاعات تهديدات و چالشها نيز گسترش مييابد و ما با رشد جرايم در حوزه فضاي مجازي و سايبر مواجه هستيم . در 6 ماه نخست سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ميزان جرايم در اين حوزه 63.5 درصد افزايش داشته است .
وي خاطر نشان کرد: با کوچ کاربران از فضاي حقيقي به فضاي مجازي و پيام رسانهاي موبايلي حدود 42.5 درصد جرايم در تلگرام اتفاق ميافتد.
وي با بيان اينکه در سال 93، 52 درصد از جرايم به برداشتهاي غيرمجاز مربوط ميشد، افزود: با تلاش و اقدامات پليس فتا اين آمار به 34 درصد کاهش يافته است.
رئيس پليس فتا ادامه داد: متأسفانه جرايم در حوزه هتک حرمت و حيثيت ، موضوعات خانوادگي و بحثهايي که پيرامون فرهنگ رفتاري است در حال افزايش ميباشد.
اين مقام ارشد انتظامي در ادامه با اشاره به انجام عملياتهاي بين المللي خاطر نشان کرد: عمليات پانجيا 9 با همکاري 134 کشور در مدت 20 روز انجام شد.
سردار هاديانفر توضيح داد: در اين عمليات 10 روز کار اطلاعاتي صورت گرفت و همزمان 134 کشور عمليات شناسايي را انجام دادند و در کشور ما سازمان گمرگ و وزارت بهداشت همکاري داشته و طي اين عمليات 150 نفر دستگير شدند.
وي بيان کرد: طي اين عمليات مقادير زيادي داروي غيرمجاز که مورد مصرف قرار ميگرفت شناسايي و کشف شد .
سردار هاديانفر مطرح کرد: دستگيريها طي اين عمليات مربوط به سراسر کشور بوده و پليس فتاي استانها نيز در اين عمليات شرکت و فعاليت داشتند اما درصد بسياري از کشفيات و دستگيريها مربوط به استان تهران بود.
اين مقام ارشد انتظامي با بيان اينکه در نشست اخير مسئولان پليسهاي فتا در سنگاپوراز تلاش ايران در مقابله با موضوعات تروريستي تقدير شد، افزود: به دليل نوع اقدامات مفتخر هستيم عضو ثابت نشست جهاني مبارزه با جرايم سايبري باشيم.
سردار هاديانفر در خصوص فعاليت برخي از کانالها و شبکههاي غيراخلاقي در اينستاگرام گفت: متأسفانه سرورهای اين شبکهها در کشورهايي چون آمريکا است در کميسيون تعيين مصاديق مجرمانه بحث فيلترينگ هوشمند اين شبکه ها مطرح شد و وزارت ارتباطات نيز تلاشهايي در اين راستا انجام داد اما با تغييراتي که از محل سرورهاي اصلي ايجاد ميشود اين فيلترينگها خيلي کارآمد نيست .
رئيس پليس فتا گفت: تلاش و فعاليت در اين حوزه سخت است چرا که سرورها در کشورهاي ديگري است ولي پليس فتا صفحات غيراخلاقي را شناسايي و آنها را به پليس اطلاعات و امنيت معرفي ميکند.
اين مقام ارشد انتظامي در ادامه بيان کرد: گزارشي از فعاليتهاي داعش تهيه و به پليس اينترپل ارائه دادايم که اين گزارش براي بسياري کشورها کارگشا بوده و تقدير و تشکر از پليس فتاي ايران را به دنبال داشت.
وي اشاره کرد: پليس فتاي ايران پيشنهاد تشکيل ائتلاف ضد داعش در حوزه فضاي سايبري را ارائه داده است .
سردار هاديانفر خاطر نشان کرد: امروز 75 هزار عضو سايبري در سراسر جهان که وابسته به داعش هستند در فضاي مجازي چون توئيتر فعاليت ميکنند و تشکيل ائتلاف ضدداعش نيز در اين راستا بوده است.
سردار هاديانفر درباره حملات هکري عربستان نيز بيان کرد: اين حملات هکري تحت عنوان داعش اتفاق افتاد و از دو مبدأ ترکيه و ايتاليا انجام ميشد. آي پيها شناسايي و موارد از جمله دستورات قضائي را به پليس بين الملل اعلام کرديم.
رئيس پليس فتا اشاره کرد : عليرغم ارائه گزارش به سازمان اينترپل ، عربستان در اين خصوص تاکنون پاسخي ارائه نکرده است و در نشست جهاني اخير هم اين موضوع يکي از مطالبات ما بود و به دنبال توضيح و پاسخ عربستان هستيم .
سردار هاديانفر همچنين در خصوص مهمان جوان برنامه ماه عسل که اقدام به هک کرده بود، نيز گفت: فرد مذکور پرونده مفصلي دارد و برداشتهاي غيرمجاز بسياري داشته که قاضي متناسب با جرم حکم صادر کرده است .
وي همچنين در خصوص هک شدن ايميل ياهو نيز گفت: به ما در اين خصوص گزارشي ارائه نشده است.