به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مرضیه محمدزاده یکی از محققان آیینی است که با تحقیق، تلاش و استناد به وقایع مستند دینی به بیان حقایق تاریخ اسلام و امامت میپردازد، وی که مدرک کارشناسی خود را در رشته الهیات دریافت کرد در رشته تاریخ و تمدن اسلام به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پرداخته و پس از آن در مقطع دکترا، مردمشناسی را پی میگیرد. او که از همان ابتدای کار خود به سراغ فرهنگ عاشورایی و مذهبی میرود، نزدیک به 30 جلد کتاب را به قلم تحریر درآورده و بیش از 500 مقاله آیینی را نگاشته است.
مرضیه محمدزاده، پژوهشگر حوزه دینی و نویسنده، در گفتوگو با
ایکنا از پایان کار نگارش کتاب «امام محمدباقر(ع)» خبر داد و گفت: نگارش کتاب «امام محمد باقر(ع)» بهتازگی به اتمام رسیده و در دست چاپ است، در کنار چاپ این کتاب، کار تحقیقی و پژوهشی را در دست دارم که به سه امام بزرگوار؛ امام حسن مجتبی(ع)، امام حسین(ع) و امام سجاد(ع) میپردازد.
نویسنده کتاب «دریای تشنه» ادامه داد: اصولاً روش من برای نگارش کتبی که به زندگی امامان معصوم(ع) میپردازد به اینگونه است که شامل دو فصل کلی میشود؛ در فصل اول به زندگی امام از نظر تاریخی پرداخته میشود؛ یعنی تمام وقایع تاریخی از زمان تولد امام تا زمان شهادت امام، در این فصل مسائل اجتماعی، سیاسی، حضور اصحاب و راویان، محیط زندگی امام، خصوصیات اخلاقی و شخصیت امام، پدر و مادر امام و تمام جزئیاتی از این دست، اگر امامی بارگاه داشته باشد درمورد تاریخچه ایجاد بارگاه و چگونگی ساخت آن نیز در این فصل بحث میشود. در قسمت آخر فصل اول کتاب نیز سخنانی که پیامبر(ص)، امام علی(ع)، ائمه(ع)، بزرگان و مورخان در مورد آن امام گفتهاند را میآورم.
وی افزود: فصل دوم که از فصل اول مهمتر است به زندگی معرفتی امام میپردازد، در این فصل در مورد اوضاع فرهنگی عصر امام، مسائل مهم کلامی که در زمان زندگی امام مطرح بود، فقها و نظریاتی که در مورد معاد، خدا و احکامهای دینی داشتند، فرقههایی که در عصر امام وجود داشتند و مسائل اخلاقی و عقلانی است و مسائلی که امامان در این مورد مطرح میکردند. در مورد کتاب «امام محمد باقر(ع)» نیز از همین روش استفاده شده است.
محمدزاده در مورد چاپ این کتاب بیان کرد: تعداد صفحات این کتاب حدود 800 صفحه بوده و اکنون در دست چاپ است و احتمالاً به نمایشگاه کتاب برسد.