کد خبر: 3543581
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱

نگاهی به نمایشگاه نقاشی‌خط «علی شیرازی» در استانبول

گروه بین‌الملل: نمایشگاه نقاشی‌خط «علی شیرازی»، نقاش و خوشنویس کشورمان با ارائه آثار خوشنویسی ایرانی اسلامی در گالری «آباجی آرت» استانبول برپا شده است.

نگاهی به نمایشگاه نقاشی‌خط «علی شیرازی» در استانبول
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ، نمایشگاه نقاشی‌خط «علی شیرازی» هنرمند کشورمان چند روزی است که در گالری آباجی آرت برپا شده و در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه انفرادی این هنرمند ایرانی در استانبول است، 11 اثر نقاشی‌خط  که از سال 93 تا کنون خلق شده، به نمایش گذاشته شده است.
آثار نقاشی‌خطی که در این گالری به نمایش گذاشته شده، نمایشی از خط نستعلیق و شکسته نستعلیق است که به نوعی خوشنویسی ایرانی اسلامی را عرضه کرده و هر بیننده‌ای با دیدن این آثار به خوبی با خوشنویسی ایرانی اسلامی آشنا شده و از این فضای معنوی که در آثار وجود دارد، بهره می‌گیرد.
علی شیرازی، نقاش و خوشنویس کشورمان درباره آثار نقاشی‌خط خود در گالری آباجی آرت استانبول با بیان اینکه خوشنویسی هنری است که در طول تاریخ با هنرهای دیگر تلفیق شده و خود را با هنرهای دیگر وفق داده است، به خبرنگار ایکنا گفت: آنچه که در کتیبه‌های موجود در کشور ترکیه مشاهده می‌کنیم، نشان دهنده آن است که هر خطی کاربردی دارد و از هر خط در جای خاصی استفاده می‌شود.
وی افزود: اما آنچه در آثار من دیده می‌شود، کاربرد خط نیست؛ بلکه خط به صورت نقاشی است و خطوطی که در این آثار استفاده کرده‌ام، تابع فرم و رنگ یا نقاشی هستند و همچنین در این آثار به ویژگی‌ها و ظرافت‌های خوشنویسی فارسی نیز وفادار بوده‌ام.
شیرازی ادامه داد: در این آثار از رنگ‌های خیلی درخشان استفاده کرده و تأکید داشته‌ام که تمامی آثارم در این نمایشگاه با رنگ‌های خیلی درخشان خود را نشان دهند و کنتراست زیادی داشته باشند و به همین دلیل نیز از رنگ‌های سفید و مشکلی، قرمز و مشکی و... در کنار هم استفاده کرده‌ام.
نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «علی شیرازی» در استانبول
وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: خوشنویسی و انواع خطوط مانند نستعلیق، ثلث و... خطوطی هستند که به عنوان خطوط اسلامی شناخته می‌شوند و این خطوط بین همه کشورهای اسلامی مشترک هستند و البته هر یک از  این خطوط برای خود چهره‌ای دارند که در کشورهای اسلامی شناخته شده است و به همین دلیل نیز در آثار خود سعی کرده‌ام از این خطوط اسلامی استفاده کنم.
شیرازی یادآور شد: خط نستعلیق چهره ایرانی داشته و با زبان و ادبیات ما منطبق است و به عنوان مثال زمانی که شعری از حافظ به خط نستعلیق می‌نویسید به قدری انطباق دارد که این حس را به خوشنویس القا می‌کند که گویا خوشنویس این کلمات را سفارش داده است. در واقع پیوند عجیبی بین خود زبان و ادبیات ما با خط نستعلیق و شکسته نستعلیق وجود دارد.
نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «علی شیرازی» در استانبول
وی در ادامه اظهار کرد: چهره خطوطی که در این آثار از آ‌ن‌ها استفاده کرده‌ام در نگاه اول جزو خطوط اسلامی است که در منطقه شناخته شده است و همچنین چهره ایرانی نیز دارد و به عنوان خط فارسی شناخته می‌شود.
این هنرمند کشورمان افزود: البته کشور ترکیه هم در زمینه خط، مدعی است و حق هم دارد و باید گفت که ایران و ترکیه از کشورهای مدعی در زمینه خط و خوشنویسی هستند با این تفاوت که زبان و خط ما همچنان یکی است و خط خوشنویسی فارسی بسیار مورد توجه مردم ما قرار گرفته و حتی وارد خانه‌های ما شده است. اما در ترکیه به این دلیل که نوشتار آن‌ها چند دهه قبل به لاتین تغییر کرده، خوشنویسی و خط فقط در بین قشر خاصی از مردم شناخته شده است.
نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «علی شیرازی» در استانبول
وی یادآور شد: اما به هر حال زمانی که خطوط به فرم‌هایی تبدیل می‌شود که در پی آن معنای خط در درجه دوم و سوم قرار می‌گیرد و فرم، حرف اول را می‌زند دیگر آن خطوط تبدیل به یک زبان بین‌المللی می‌شود.
شیرازی در ادامه عنوان کرد: در آثار خود سعی کردم ارتباط فرهنگی بین ایران و ترکیه را به نمایش گذاشته و  این ارتباط فرهنگی را از طریق هنر حفظ کنم چرا که خوشنویسی هنر مشترک بین ایران و دیگر کشورهای اسلامی است که باید حفظ شود.
نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «علی شیرازی» در استانبول
وی در پایان گفت: ما به لحاظ مذهبی و فرهنگی تفاوت‌هایی با دیگر کشورها داریم اما هنر خوشنویسی، نقطه مشترک و بدون کم و کاست ما است.
یادآور می‌شود، نمایشگاه نقاشی خط علی شیرازی از اول نوامبر (11 آبان) آغاز شده و تا 20 نوامبر(30 آبان) برپا خواهد بود.
نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «علی شیرازی» در استانبول

نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «علی شیرازی» در استانبول
captcha