علی اصغر احمدی، دبیرکل هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به مأموریتهای هلال احمر در 2 کشور ایران و عراق برای اربعین حسینی(ع)، اظهار کرد: آنچه که ما در داخل ایران و عراق دنبال میکنیم موضوع امداد و نجات است در این راستا به تقویت پایگاههای ثابت و راهاندازی پایگاههای موقت در مرزها به وسیله آمبولانس، موتور آمبولانس و سه دستگاه اتوبوس آمبولانس پرداختهایم.
وی افزود: در داخل کشور این آمادگی وجود دارد تا چنانچه در دو استان خوزستان و ایلام نیاز به اسکان موقت زائران بود یک اسکان اضطراری را در شرایط خاص ارائه بدهیم.
دبیرکل هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در داخل کشور عراق مأموریت بهداشت و درمان بر عهده مرکز پزشکی حج و زیارت است، عنوان کرد: این کار به کمک وزارت بهداشت شهرداری و سپاه بسیج و پزشکان بدون مرز، ستاد بازسازی عتبات و هلال احمر عراق انجام میگیرد.
وی با اشاره به راهاندازی سامانهای در کشور عراق تصریح کرد: سامانهای تعریف شده که از نقطه صفر مرزی تا شهرهای کربلا و نجف، در بین این دو شهر و کاظمین با استقرار پایگاههای درمانی بتوان در خدمت زائرین بود.
احمدی ادامه داد: در شهر نجف و کربلا درمانگاه شبانهروزی ایجاد شده، همچنین به ازاء هر 5 هزار نفر در موکبها یک درمانگاه ثابت، به ازاء هر 15 کیلومتر بین نجف و کربلا یک درمانگاه با حدود 100 نیروی انسانی و پزشک متخصص و عمومی و دارو راه اندازی شده است.
وی افزود: در شهر کاظمین هفت دستگاه اتوبوس آمبولانسی برای شرایط خاص مانند تخلیه اضطراری مستقر شده تا به سرعت بتوان به سرعت این کار را انجام داد. از سوی دیگر وسایل ارتباطی نیز فراهم شده تا چنانچه ارتباطات عراق دچار اختلال شد در بین کربلا و نجف با داخل کشور ارتباط مستقیم داشته باشیم.
این مقام مسئول عنوان کرد: آنجا کشور عراق است و دولت عراق مکلف به پاسخگویی است و ما به عنوان معین وارد عراق میشویم.
وی در ادامه به ارائه توصیههایی در رابطه با سلامت زائران اربعین پرداخت و تصریح کرد: حادثه روز یکشنبه 16 آبان در سامراء نشان داد که وقتی به زائران توصیه میشود وارد برخی شهرها نشوند این افراد نباید حضور پیدا کنند. لذا به زائران توصیه میشود به سامرا نروند.
احمدی تأکید کرد: زائران بیمه را جدی گرفته و چرا که نداشتن آن تبعات و هزینههای زیادی دارد، ورود به مراکز درمانی عراق 80 تا 100 دلار را از هر بیماری ایرانی میگیرد. ما آنجا بیمارستان نداریم و بیمه شدن برای این مسائل است؛ از سوی دیگر کسانی که داروی خاص دارند حتما این داروها را با خود ببرند.