مجید توکلی، کارگردان فیلم «متولد 65» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره اولین تجربه سینمایی خود بیان کرد: برای من این فیلم نقطه آغازم در سینمای حرفهای است؛ هرچند پیشتر کار ویدئویی هم کارگردانی کردهام، اما نکته مهم این است که سعی داشتم در تمام کارها بهنوعی موضوعات اجتماعی مرتبط با جوانان را مدنظر قرار دهم؛ چون باور دارم این رویکرد میتواند دستاورد خوبی به همراه داشته باشد.
وی افزود: بنده سینمای اجتماعی را به این بهانه نمیپسندم که بخواهم در آن تنها به دنبال مشکلات بگردم، بلکه معتقدم در کنار نشاندادن سختیها، میتوان به داشتههای مثبت جامعه نیز اشاره کرد؛ بنابراین صرف کارکردن در این حوزه نباید اینگونه معنا شود، هر فیلمسازی که به این حوزه ورود میکند به دنبال تصویر کردن کاستیهاست.
این فیلمساز ادامه داد: یکی از حربههایی که از آن بهره بردم تا بهنوعی از تلخی فیلمم کم کنم، طنز خفیفی بود که در سراسر فیلم جاری است؛ همین مسئله بهنوعی باعث شده بود تماشاگر تا پایان با احساس خوشایندی فیلم را دنبال کند. به این توضیح باید اضافه کنم ممکن است در آینده گونههای دیگر سینمایی را هم مد نظر قرار دهم. برای مثال، طنز ژانری است که فیلمسازی در آن را بسیار دوست دارم.
این فیلمساز در پاسخ به این سوال که در کارهایش تا چه حد از آموزههای قرآنی استفاده میکند؟ گفت: موضوعات قرآنی آن چیزی نیست تنها ما در ظاهر شاد آن باشیم، بلکه پرداختن به موضوعات اخلاقی و انسانی نیز بهنوعی پرداختن به مفاهیم قرآنی است. در این رابطه سوالی مطرح میکنم. مگر میشود درباره نیکی به والدین در فیلمهای سینمایی سخن گفت، ولی آن اثر را قرآنی ندانست؟
وی در انتهای سخنان خود تصریح کرد: در «متولد 65» موضوع و محور کار دروغ است، معضلی که باعث شده زندگی یک زوج جوان با مشکلات عدیده مواجه شود. اتفاقی که شاید در جامعه اپیدمی نیز باشد، اما متاسفانه با آن ریشهای برخورد نمیشود. این رویکرد به نظرم میتواند به شکل جدی در حوزه کارهای قرآنی جای گیرد، به شرطیکه به این گونه سینمایی نگاهی سطحی و شعاری نداشته باشیم.