کد خبر: 3547614
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۵
دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه عنوان کرد:

کم‌توجهی به قاموس قرآن آیت‌الله قرشی در حوزه و دانشگاه

گروه حوزه‌های علمیه: دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با برشمردن برخی ویژگی‌های ممتاز آیت‌الله قرشی تاکید کرد: با وجود این ویژگی‌های ممتاز، اثر ایشان در حوزه و دانشگاه مورد کم‌توجهی قرار دارد در حالی که از بسیاری از آثار موجود برتر است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمود طیب حسینی، دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: بنده مقاله‌ای را درباره روش و معرفی کتاب قاموس قرآن آیت‌الله قرشی تالیف کرده‌ام. همچنین هفت جلد کتاب قاموس قرآن ایشان را خلاصه کرده‌ایم که توسط انتشارات جامعه الزهراء(س) در یک جلد منتشر خواهد شد.
وی با بیان اینکه خلاصه‌کردن و تصحیح این اثر محصول یک کار گروهی با حضور جمعی از بانوان قرآن‌پژوه است، تصریح کرد: این مجموعه در یک جلد در 800 صفحه نشر خواهد یافت که خلاصه‌ای از دو هزار و 400 صفحه مباحث علمی آیت‌الله قرشی بوده است.
طیب‌حسینی با بیان اینکه مدت مدیدی است که با این اثر آیت‌الله قرشی آشنا و مانوس است، بیان کرد: چند نکته شگفت‌انگیز در قاموس قرآن ایشان وجود دارد که نشان‌دهنده تسلط علمی بالای ایشان است.
وی افزود: ایشان مفردات را در سال‌های 49 تا 54 تالیف کرده است یعنی در فضای قبل از انقلاب که اوج مهجوریت قرآن در حوزه علمیه بوده و ایشان اقدام به تالیف این اثر کرده است همچنین ایشان در جایی مانند حوزه قم نبوده که طبیعتا امکانات مطالعاتی و کتابخانه‌ای زیادی در اختیار داشته باشد، بلکه در ارومیه این کتاب را نوشته است.
دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: این اثر از پختگی بالایی برخوردار است و مولف، آزاداندیشانه به بررسی لغات پرداخته و دیدگاه لغویان گذشته را نقد کرده و نوآوری نیز در آن دیده می‌شود.
طیب‌حسینی افزود: از دیگر ویژگی‌های این اثر آن است که در کنار مطالعه آثار گذشته به گفت‌و‌گو درباره آثار جدید نیز پرداخته و از جمله آن ورود به مباحث علوم تجربی است که  در حد توان از دستاوردهای علوم تجربی برای شرح کلمات بهره برده است.
آیت‌الله قرشی
این محقق با اشاره به سابقه بیش از 20 سال تدریس در حوزه و دانشگاه در زمینه مفردات و لغت‌شناسی بیان کرد: متاسفانه این اثر علمی در حد ارزشی که دارد در حوزه و دانشگاه معرفی نشده و مورد توجه قرار نگرفته و در متون درسی از آن بهره برده نمی‌شود در صورتی که با توجه به ویژگی‌هایی که بیان کردم جزء آثار  فاخر در عرصه علوم قرآنی محسوب می‌شود.
وی اظهار کرد: برخی کلمات را ایشان معنا کرده در حالی که در بسیاری از آثار دیگر وجود ندارد و برداشت‌های جدیدی از برخی کلمات ارایه کرده است.
captcha