به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری دهه بزرگداشت وقف صبح امروز، شنبه 6 آذر، با حضور حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و همچنین حجتالاسلام احمد شرفخانی در محل ساختمان مهر این سازمان برگزار شد.
حجتالاسلام محمدی، در این نشست ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام حسن مجتبی(ع)، امام رضا(ع) و رحلت رسول اکرم(ص) و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حمله تروریستی به زوار کربلای معلی در حله اظهار کرد: اربعین امسال به لطف خدا و با همت همه علاقهمندان خاندان اهل بیت عصمت و طهارت با شکوهتر از سالهای گذشته برگزار شد. در این میان سرکردگان جهان که دم از حق و دموکراسی میزنند، از نمایش راهپیمایی اربعین حسینی خودداری کردند و این تجمع بینظیر بشری را منعکس نکردند.
وی با بیان اینکه راهپیمایی اربعین یک تجمع حقیقی و واقعی بود، افزود: این پیاده روی نشانه حقیقت وجودی سید الشهدا(ع) و عظمت حماسه اهل بیت (ص) است که تحمل سختی راه را بر شیعیان سراسر جهان شیرین ساخت.
حجت الاسلام و المسلمين محمدی در خصوص فعالیت اوقاف در مراسم اربعین هم گفت: بالغ بر 1600 روحانی افتخاری برای تبلیغ، برپایی نماز جماعت و پاسخگویی به سوالات شرعی به مسیر راهپیمایی اربعین حسینی اعزام شدند. در ادامه بیش از 40 موکب در نقاط مختلف کشور از مرز پاکستان تا مرز شلمچه، چزابه و مهران برای ارائه خدمات به زوار نیز برپا شدند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: از مردم مهمان نواز عراق بخاطر میزبانی خوب زائران نیز تشکر ویژه دارم و امیدوارم همه مردم و زائران از این حرکت عظیم درس و فلسفه قیام عاشورا را فرا گیرند و به آن عمل کنند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به درس بزرگ عاشورا و قیام امام حسین(ع) گفت: در فرهنگ استکبار دو کلمه وجود داشته و آن سلطهگری و سلطه پذیری است در این میان اگر مسلمانی قرآن را قبول دارد نباید در مقابل این فرهنگ سازش کند چراکه سازش با دشمنان مخالف فرهنگ نبوت و امامت است.
وی با تاکید بر اینکه مسلمان واقعی نباید در مقابل استکبار و سلطه سازش کند چراکه این اقدام نتیجه عکس خواهد داشت، بیان کرد: رژیم صهیونیستی و آمریکا کاری بجز از بین بردن مسلمانان و سرمایههای بشری نداشته و ندارد. ملتهای مظلوم نباید سلطه این رژیم را بپذیرند. هدف ابرقدرتها پیشرفت نکردن کشورهای ضعیف بوده و تنها راه پیشرفت ما توکل بر خدا، اعتماد به نفس و خودباوری است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه راهحل مشکلات کشور از جمله اقتصادی را، اقتصاد مقاومتی و توجه به ظرفیتهای داخلی دانست و افزود: مقام معظم رهبری بارها به این موضوع تاکید داشتند که تنها با خودباوری و اقتصاد مقاومتی میتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم.
حجت الاسلام محمدی گفت: یکی از مهمترین عرصههای اقتصاد مقاومتی که میتواند در این حوزه تاثیر گذار باشد وقف است. چراکه مردم با وقف میتوانند به دولت و اقتصاد جامعه کمک کنند. البته این اقدام نیاز به فرهنگسازی دارد تا گسترش پیدا کند.
وی با بیان اینکه موضوع وقف در حوزه رسانه هنوز به طور جد دنبال نشده است، گفت: رسانهها باید با توان خود این موضوع را منتشر کنند و به مردم نشان دهند. به عنوان مثال 25 درصد از مراکز درمانی کشور موقوفه هستند، همچنین تاکنون بیش از 130 بیمارستان و مراکز درمانی موقوفه و بیش از 6 هزار و 800 مرکز علمی و پژوهشی اعم از حوزههای علمیه، کتابخانه، راکز علمی و دانشگاه توسط سازمان اوقاف و امور خیریه کشور راهاندازی شده است.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف در ادامه از اقدامات سازمان اوقاف در حوزههای قرآنی، موقوفات و امامزادگان و بقاع متبرکه سخن گفت و افزود: برگزاری سیوسومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن با حضور 75 کشور و همچنین برگزاری مسابقات کشوری که امسال برای اولین بار بخش روشندلان هم به آن اضافه شده بود، حمایت از تحصیل رایگان 600 نفر از حافظان قرآن و تربیت بیش از یک میلیون 500 هزار حافظ در سطوح مختلف برخی از اقدامات قرانی سازمان اوقاف در حوزه قرآنی بود.
وی ادامه داد: با توجه به موضوع قرآن و اهمیت آن برنامهریزی کردهایم که سال آینده تعداد حافظان به 2 میلیون نفر برسد. همچنین در این رابطه بیش از 7 هزار مربی قرآن تربیت شد. در حوزه امام زادگان نیز بیش از 4 هزار امامزاده در حال بازسازی و مرمت هستند. همچنین برنامههای فرهنگی و دینی و تبلیغی بسیاری با توجه به مناسبتهای مختلف سال در امام زادگان برگزار شد.
حجت الاسلام محمدی در خصوص موقوفات در حال بازسازی عنوان کرد: ساخت و ساز 50 درصد از امامزادگان کشور انجام شده و موقوفات در 4 هزار نقطه در کشور در حال عمران و آبادی است. در خصوص وقف جمعی هم طلاب، دانشآموزان، دانشجویان و صنوف مختلف میتوانند به صورت جمعی که بار مالی کمتری دارد، به وقف مبادرت کنند.
وی در رابطه با ثبت و شناسنامهدار شدن امامزادگان تصریح کرد: 50 درصد از امامزادگان ثبت و سند دار شدهاند؛ اما بیش از 50 درصد دیگر هنوز سند رسمی ندارند که نیازمند بودجه و اعتبارات است. اگر بسیج مستضعفین در بحث کلی وقف و اداره و عمران بقاع متبرکه و امامزادگان پیش قدم شود، ما از آنها استقبال خواهیم کرد.
رئیس سازمان اوقاف در خصوص وقفهای قرآنی هم گفت: سند راهبردی فعالیتهای قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با برگزاری جلسات مختلف و مشاورت اساتید طراز اول کارشناسان سازمان اوقاف تنظیم شده است. سند مذکور با محتوایی جامعه و کامل موجب توسعه هر چه بیشتر فعالیتهای قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه میشود.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه سند چشمانداز قرآن موجب رونق وقف در حوزه قرآنی خواهد شد، تصریح کرد: سند مذکور مشتمل بر چشمانداز فعالیتهای سازمان اوقاف است که در حوزه ماموریت اقدامات، برنامهها و فعالیتهای قرآنی و راهبردهای قرآنی سازمان برنامهریزی و طراحی شده است.
وی تصریح کرد: سند مذکور در دستور کار بخشهای مختلف سازمان در جهت ارتقای توسعه و تعالی فعالیتهای قرآنی مورد استفاده قرار میگیرد. این سند زمینهساز توسعه فعالیتهای قرآنی کشور میشود.
بر اساس این گزارش، روزشمار دهه وقف با وقف و رسانه شروع می شود و در ادامه، وقف و ترویج فرهنگ اهل بیت(ع)، به مناسبت رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) نامگذاری شده است. وقف و ترویج فرهنگ قرآنی، وقف و بقاع متبرکه و زیارت هم همزمان با شهادت امام رضا(ع) در 10 آذر ماه جاری و وقف و حوزه های علمیه در 11 آذرماه جاری همزمان با شروع ماه ربیع الاول انجام می شود.
بر اساس گزارش ایکنا وقف و محدودیتزدایی، وقف و سلامت، وقف و خانواده، وقف و اقتصاد مقاومتی و وقف و علم و فنآوری در 16 آذر ماه جاری همزمان با روز دانشجو و آخرین روز دهه وقف خواهد بود.
نواختن زنگ وقف، دیدار با خانواده شهدای مدافع حرم، اجرای ویژهبرنامه شب رحلت پیامبر(ص) در بقاع متبرکه، افتتاح نمایشگاه وقف، برگزاری محافل انس با قرآن، برگزاری همایش وقف و حوزههای علمیه، برپایی همایش وقف و خانواده، همایش یاوران وقف و وقف و رسانه، همایش وقف و سلامت و وقف مشارکتی با موضوع دارو و درمان از جمله برنامههای دهه وقف است.