
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اهل التفسیر، مطالعات قرآنی یا علوم قرآن به عنوان یکی از پایههای اساسی علوم اسلامی بهشمار میآید که در فواصل قرنهای 9 تا 15 میلادی توسعه یافت.
در همین راستا، همایش بینالمللی «مطالعات قرآنی؛ روشها، اسالیب و تفاسیر» به همت انجمن بینالمللی مطالعات قرآنی آتلانتا، تیرماه سال 96 در دانشگاه اسلامی «بیتالحکمه» ـ مجمع علوم، فرهنگ و ادبیات ـ شهر «کارتاژ» تونس برگزار میشود.
بنابراین گزارش، هدف از برگزاری این همایش، بررسی اصول، پایهها و روشهای تجزیه و تحلیل قرآن کریم و شناخت برگرفته از علوم قرآنی است که در نتیجه آن جایگاه معرفتی مطالعات اسلامی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
همچنین همایش بینالمللی مطالعات قرآنی تونس بر روشهای تحلیل قرآن کریم چه روشهای برگرفته از علوم قرآنی کلاسیک باشد و چه آخرین تحولات صورت گرفته در مطالعات و تحقیقات قرآنی، و نیز بر دستاردهای اخیر مطالعات قرآنی در اروپا و آمریکای شمالی تمرکز خواهد داشت.
قبل از هرچیز این بحث به ساختار قرآن و شکلگیری متن مقدس آن مبتنی بر منابع و مناهج میپردازد. نسخههای قرآنی قرن 7 میلادی و یا نقوش متعلق به شبه جزیره عرب در این قرن، منابعی ناشناخته و یا کمتر شناخته شده هستند که به واسطه این همایش به روابط بینامتنی قرآن و آثار دینی کلاسیک قدیم نیز پرداخته خواهد شد.
همچنین این همایش درنظر دارد به فرایند بازنویسی نصوص کتاب مقدس و شبه انجیل و تطابق محتوای آن با قرآن و تفاسیر اسلامی بپردازد و در آخر، با توجه به ابزارهای جدید علوم زبانی نوین و منابعی برگرفته از مطالعات انجیلی، سؤالاتی درباره ویژگیهای متن انجیل مرتبط با احتجاج، جدل و تألیف در این کنفرانس مطرح خواهد شد. لذا انتخاب موضوعی محوری پیرامون جدل در قرآن از دیگر اهداف این همایش است.
این همایش حول سه محور اصلی فعالیت خواهد کرد:
1ـ «نظریه شناخت: جایگاه مطالعات قرآنی در علوم اسلامی»
2ـ «روشها: ابزارهای تجزیه و تحلیل(اعم از فرضیهها، تطبیقها و اهداف)»
الف) «ابزارهای تجزیه و تحلیل کلاسیک»
ب) «ابزارهای تجزیه و تحلیل نوین»
3ـ موضوعات و تفاسیر پیرامون جدل در قرآن
الف) کلاسیک
ب) نوین
علاقهمندان به شرکت در این همایش بینالمللی باید چکیده مقاله و سخنرانی خود را تا تاریخ سیویکم مارس سال 2017 میلادی به آدرس الکترونیک
mehdi.azaiez@kuleuven.be ارسال کنند.