به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، در همایش ملی «تقریب مذاهب اسلامی در اندیشههای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری» که امروز، ۲۹ آذرماه، در سالن استانداری مرکزی با حضور شخصیتهای برجسته جهان اسلام برگزار شد گفت: اگر وحدت هویت در جامعه اسلامی شکل بگیرد اختلاف و تنوع دیدگاهها در روند پیشرفت جامعه اسلامی خللی ایجاد نخواهد کرد.
وی ادامه داد: اساس دیدگاهها باید هویت جامعه اسلامی باشد در واقع آنچه خطرناک است شکاف در هویت اسلامی است که اگر این اتفاق بیافتد اراده جامعه اسلامی تضعیف و جامعه دچار فساد و چند پارگی خواهد شد حال سؤال اینجاست که برای مقابله با این شرایط و ایجاد وحدت چه باید کرد؟ همانطور که امام علی(ع) در نهجالبلاغه میفرمایند، علت پراکندگی امت اسلامی، ایجاد تفرقه و عدم همدلی است.
آیتالله اراکی با اشاره داستان قوم ثمود افزود: امام علی(ع) در نهجالبلاغه به ماجرای ناقه حضرت صالح و ذبح آن توسط یک نفر از قوم ثمود و فرستادن عذاب الهی برای تمام این قوم اشاره میکند، درست است که این اتفاق توسط یک نفر انجام شد اما خداوند در قرآن این کار را به یک قوم نسبت میدهد نه یک نفر، چراکه عواطف و فکر آن قوم به دنبال ذبح ناقه بود حال این کار توسط یک نفر انجام شد درواقع ارادهکل جامعه بر این کار مقرر شده بود.
وی افزود: باید از این وقایع تاریخی درس بگیریم، هر کجا عواطف جامعه توانست وحدت ایجاد کند چه در مباحث وحیانی و چه در مباحث شیطانی موفق عمل کرده است.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: وحدت جامعه اسلامی و عواطف این جامعه باید به سمت حضرت محمد(ص) پیش برود، هویت جامعه اسلامی باید بر محور پیامبر(ص) شکل بگیرد، گفتمان جامعه، رسانه و ... باید در این راستا باشد، ما باید عشق به خوبان را در جامعه نهادینه کنیم تا جامعه دارای اراده واحد به سمت وحدت و کمال مطلوب شود، منظور بنده از خوبان همان پیامبر اکرم(ص) و اهلبیت(ع) است، ما نباید از الگوهای عملی و علمی فاصله بگیریم و اگر امام علی(ع) را به عنوان الگوی مردان و حضرت زهرا(س) را به عنوان الگوی زنان معرفی میکنیم باید هم در بعد عملی باشد و هم بعد معرفتی.
آیتالله اراکی تأکید کرد: آنچه به عنوان الگو در جامعه اسلامی مطرح میکنیم همان عشق به خوبان است، همان ایجاد وحدت حول یک محور است، همگرایی ما باید دارای هویت شود، این همان چیزی است که جریانات تکفیری آن را نشانه گرفتهاند، اگر هویت جامعه حول محور پیامبر اکرم(ص) باشد اختلاف نظرها خللی در وحدت جامعه ایجاد نمیکند.
عضو خبرگان رهبری در پایان گفت: بحث درباره درست یا نادرست بودن هر مسأله در جهان اسلام باید باشد، اما بحث علمی نه بحثی که دنباله آن دشمنی و جنگ زبانی است، هر وقت گفتمان ما حول یک محور که همان حق محوری است شکل گرفت اختلافات و بحثها نیز به دشمنی نخواهد انجامید.