مهدی ناظمی اردکانی، دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت فعلی کارکردهای فرهنگی و اجتماعی مساجد در کشور گفت: مساجد، اصلیترین سنگر و قلب فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی جامعه هستند که در حال حاضر با یک مرکز مشخص مدیریت نمیشوند، همین امر موجب شده کارکردهای اصلی مساجد در حوزههای فرهنگی و اجتماعی کمرنگ و ضعیف شود.
دبیر کارگروه مدیریت کلان فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه مساجد باید در مجموعهای منسجم مدیریت شوند، افزود: انسجام مدیریت باعث پیشرفت فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مساجد میشود. متاسفانه مساجد یک مدیریت منسجم ندارند و آنچه که امروز شاهد آن هستیم اداره چندین دستگاه به عنوان متولیان مساجد است. نقش و سهم هرکدام از این دستگاهها به درستی مشخص نیست، لذا ضروری است که نمایندگان هرکدام از آنها با برگزاری جلساتی انسجام مورد نظر را بررسی کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تهران فقیرترین نقطه کشور از لحاظ برخورداری از مساجد است، گفت: تهران بهازای هر هزار نفر 0.3 مسجد دارد که برای حل کمبود مساجد در نقاط مختلف کشور و نظارت بر فعالیتهای مساجد ضروری است نقشه آمایشی مساجد تهیه و به عنوان سندی ملی در این موضوع به تصویب برسد.
ناظمی اردکانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر نحوه استفاده از مقالات ارائه شده در جشنوراه کیفیت محصولات فرهنگی، گفت: ما در همایش گذشته نزدیک به 20 مقاله در بحث مساجد داشتیم که در آن به بحث کالبدی، محتوایی و نمازگزاران مسجد اشاره شده بود. تمامی این موضوعات مبتنی بر تحقیقات بود که از همه آنها استفاده خواهد شد.
دبیر کارگروه مدیریت کلان فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: امروز دستگاههای فرهنگی ما در حال استفاده از تمامی این مقالات ارائه شده هستند، اما توقع نداریم که شاخصهای کیفیت را بلافاصله اعمال کنند.