احمد توزندهجانی، نویسنده کودک و نوجوان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره طرح «جهاد مهربانی» گفت: با توجه به اینکه این طرح درباره کودکان کار و بازمانده از تحصیل است، من کتابی با عنوان «بهشت گمشده» نوشتهام که درباره همین موضوع است. من این رمان را براساس دیدهها و شنیدههای خود به رشته تحریر درآوردهام به همین دلیل این مسئله را از نزدیک درک کردهام.
وی در ادامه درباره ضرورت تحصیل این کودکان گفت: بزرگترین مشکل در مورد کودکان کار که در بهشت گمشده نیز به آن پرداختهام این است که آنها به کارهای مختلف روی میآوردند و امکان آسیب و خطر چه در دوره کودکی و چه بزرگسالی برای آنها وجود دارد. به همین دلیل این کودکان باید از حقوق اولیه خود که یکی از آنها امکان تحصیل است، برخوردار باشند.
توزندهجانی ادامه داد: تحصیل برای این کودکان اهمیت زیادی دارد و سبب میشود در محیط فرهنگی بزرگ شوند و از این فضا دور نمانند. دوری از تحصیل و مدرسه در آینده برای جامعه مشکلآفرین خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: طرح «جهاد مهربانی» میتواند قدم مهم و مثبتی در راستای برخورداری این کودکان از درس و مدرسه باشد؛ چرا که به نظر میرسد این کودکان از جامعه طرد شدهاند؛ از این رو همه ما باید با اصلاح نگاهمان نسبت به این کودکان، یاریگر آنها باشیم و سعی کنیم آنها از فضای پر از آسیب و ناهنجاریهای مختلف دور باشند. این کودکان شاید اکنون آسیب جدی به جامعه وارد نکنند اما در آینده جامعه را دچار مشکلات عدیدهای خواهند کرد؛ از این رو اگر جامعه سالمی میخواهیم باید برای آنها فکری کنیم.
این نویسنده با اشاره به ورود نویسندگان و هنرمندان برای مشارکت هر چه بیشتر در این طرح گفت: نویسندگان و هنرمندان میتوانند برحسب علاقه و توانایی خود این کودکان را در یافتن استعدادهای خود یاری کنند تا انگیزه بیشتری برای فعالیت سالم در آنها ایجاد شود و بتوانند آینده بهتری را برای خود رقم بزنند.
وی یادآور شد: در حال حاضر نویسندگان و هنرمندانی هستند که در انجمنهای خیریه و متولی امور کودکان کار حضور فعال دارند و از آنها حمایت میکنند و نسبت به این کودکان هم رغبت و علاقه زیادی دارند و به نظرم در اجرای این طرح هم بتوانند اثرگذار باشند.