عبدالرضا اکبری، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه باید از فاجعههایی چون پلاسکو درس بگیریم، اظهار کرد: من در سه فصلی که از سریال «عملیات 125» ساخته شده، بازی داشتهام و همین حضور برایم دستاوردهای بسیاری به همراه داشته است، البته این دستاورد تنها به آشنایی با پرسنل آتشنشانی خلاصه نمیشود، بلکه دریافتم برخی اقشار چگونه برای آسایش دیگران جان خود را فدا میکنند.
وی افزود: موضوع دیگری که حتماً باید به آن اشاره کنم این است، شغلی که آتش نشانان دارند تنها یک حرفه نیست، بلکه عشق است؛ عشقی که برای به دست آوردنش باید سختیهای فراوان کشید. در این شغل جدا از اینکه درآمدزایی اقتصادی برای بخشی از جامعه صورت میگیرد بهنوعی امنیت مردم نیز با فعالیت آتشنشانان تضمین میشود، اما نکته مهم اینجاست که تنها آتشنشانها باید در این حوزه انجام وظیفه کنند.
این بازیگر در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اینکه آتشنشانها برای جان هموطنان خود جانفشانی میکنند، امری پسندیده است، اما مردم نیز نسبت به این قشر مسئول هستند، چون ما نیز باید طوری رفتار کنیم که عملکردمان باعث صدمه دیدن آتش نشانها نشود، اتفاقی که متأسفانه درباره آتشنشانها رخ داد و ما دیدیم که عدم رعایت ایمنیهای لازم سبب شد جان عدهای بسیاری از این بزرگان گرفته شود.
اکبری ادامه داد: فرهنگسازی با زبان سینما و تلویزیون میتواند شرایطی به وجود آورد تا مردم درک کنند، هزینه کردن برای بالا بردن ایمنی محل کار و زندگی تنها پول خرج کردن نیست، بلکه نوعی سرمایهگذاری است که قادر است مال و دارای آنها را تضمین کند. جدا از این مهم رعایت اصول ایمنی میتواند برای جامعه نیز امنیت جانی و مالی به همراه داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: به نظرم این قبیل اتفاقات غیرقابل اجتناب است، اما میزان آن را میشود کم و زیاد کرد یا اینکه میزان خساراتی که وارد شده را کاهش داد. این اتفاق میتوانست درباره پلاسکو نیز رخ دهد، اما افسوس که ما همیشه زمانی پی به برخی موضوعات میبریم که خساراتی را متحمل شده باشیم.
این بازیگر در پاسخ به این سوال که نظرش درباره برخی عکسهای سلفی که از طرف افراد مشهور در چنین مواقعی گرفته میشود، چیست؟ تاکید کرد: مردم ما خوشبختانه به درک بالا رسیدهاند و دیگر فریب ریاکاریها را نمیخورند، برای همین هم در فضای مجازی نسبت به این قبیل رفتارها عکسالعمل نشان میدهند. جدا از عکسالعملهای مردمی به نظرم این رفتار (عکس سلفی گرفتن) یک کار غیر اخلاقی است که انسان با دیدنش حالش بد میشود، زیرا عدهای میخواهند با عکس گرفتن از چنین فاجعهای نام خود را مطرح کنند!
اکبری در پاسخ به این سوال که سینماگران با چه ابزاری میتوانند در این زمینه ادای دین کنند؟ گفت: راههای مختلفی در این زمینه وجود دارد، اما مطمئنا عکس سلفی گرفتن در میان آنها نیست، اما به شخصه معتقدم اگر از چنین رویدادهایی تصویرسازی صحیح و درستی انجام شود نتیجه به دست آمده بسیار تاثیرگذار خواهد بود، البته تصویرگری چنین اتفاقی تنها به سینمای کشور ما خلاصه نمیشود، بلکه در سینمای جهان نیز از چنین موضوعاتی برای خلق کارهای ماندگار در این زمینه بهره میبرند.
وی تاکید کرد: در این راستا مثالهای فراوانی وجود دارد که میتوان به آنها اشاره کرد که «نردبان 49» یکی از این فیلمهاست، حتی سریالهای پرخرجی با محوریت آتش نشانها ساخته شده و هم اکنون نیز در حال پخش است. این اتفاق جدا از اینکه ادای دینی به این بزرگان است، میتواند جذابیتهای بصری خوبی هم به همراه داشته باشد. دلیل این ادعا هم این است که این قبیل موضوعات به لحاظ دراماتیک جذابیت بسیاری بالایی برای جذب مخاطب دارا هستند.
بازیگر فیلم «پناهنده» ادامه داد: فیلمسازی در این حوزه مسلماً از عهده فیلمساز یا تهیهکننده بخش خصوصی بر نمیآید. برای همین حتماً باید نهادهای دولتی سرمایهگذار چنین کارهایی باشند. این اتفاق نیز به هیچ وجه به معنای سفارشسازی نیست، چون نهاد مربوط میتواند تنها به فیلمساز سفارش یک کار را بدهد بدون اینکه بخواهد در چگونگی ساخت دخالت کند، لازمه رسیدن به این خواسته هم این است که مسئولان و مدیران دولتی سینماگران را باور کنند و با اعتماد خود باعث خلق کارهایی خوبی چون «عملیات 125» شود.
وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: من در سریالهای بسیاری نقشآفرینی کردهام که هم آنها را هم بهنوعی دوست دارم، اما حضور در «عملیات 125» برایم جایگاه ویژه و بالا دارد. این مسئله را هم برای این بیان نمیکنم که چنین فاجعهای رخ داد، بلکه به این خاطر است که ما در این کار به بخشی از جامعه پرداختیم که از زندگی شخصی و خانوادگی خود گذشتهاند تا مردم در امنیت و آسایش باشند.