برپایی مراسم ارتحال آیتالله فاضل لنکرانی در ایران و 11 کشور
گروه حوزههای علمیه: مراسم دهمین سال ارتحال آیتاللهالعظمی فاضل لنکرانی 12 اسفند ماه در ایران و 11 کشور جهان برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد نورموسوی، رئیس ستاد برگزاری دهمین سال ارتحال آیتالله العظمی فاضل لنکرانی امروز دهم بهمن ماه در نشستی خبری گفت: آیتالله فاضل لنکرانی یکی از استوانههای حوزه از خاندان علم و عمل و اخلاق بودند.
وی افزود: پدر مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی، آشیخ عبدالله فاضل از علمای نامدار جهان تشیع و امین آیتالله العظمی بروجردی بودند و در وصف ایشان همین بس که بعد از 9 سال وقتی شهیدی به نام ابوالفضل کربلایی را در پایین قبر ایشان دفن میکنند گوشهای از قبر ایشان عیان و بدن وی سالم مشاهده شده است.
نورموسوی با بیان اینکه آیتالله فاضل در سن 19 سالگی به درجه اجتهاد رسیده و خود را وقف اسلام و مسلمین کرده بود اظهار کرد: ایشان از شاگردان برجسته مرحوم بروجردی و از سطح علمی والایی نیز برخوردار بودند و بیش از صد تالیف دارند.
رئیس ستاد بزرگداشت آیتالله فاضل لنکرانی بعد از ده سال از وفات شاگردان ایشان به عنوان استادان برجسته در نهادهای مختلف کشور نقش اساسی دارند و در اصل ایشان استادپرور بودند.
وی تاکید کرد: آیتالله فاضل یک شخصیت تمام عیار در همه ابعاد بود؛ گاهی افراد در حوزه علمی موفق هستند ولی در سیاست و اجتماع و ... موفق نیستند ولی ایشان در تمامی این ابعاد شخصیت فوق العادهای بودند و محور اتحاد میان نیروهای انقلاب محسوب میشدند و پشتیبان خوبی هم برای حوزه و رهبری بودند زیرا اگر اتحاد میان نیروهای انقلاب وجود داشته باشد نتایج بسیار خوبی گرفته میشود.
دبیر ستاد ارتحال آیتالله العظمی فاضل لنکرانی با بیان اینکه ایشان از شاگردان امام و معروف به مرجع انقلابی بود عنوان کرد: در دیدارها و غیردیدارها نظرات خود را به صورت شفاف بیان میکرد ولی از تحمیل نظر به دیگران خودداری داشت و به نظرات دیگران نیز احترام میگذاشتند و دیدگاههای ایشان در دیدارهای مردم و مسئولان راهگشا و کارگشا بود.
وی با بیان اینکه اهتمام به اقشار ضعیف جامعه از جمله ویژگیهای ایشان بود بیان کرد: ایشان معتقدبود اگر انقلاب در خدمت مردم محروم و مستضعف جامعه نباشد ارزش چندانی نخواهد داشت.
نورموسوی با اشاره به فعالیتهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: 30 درصد فعالیتهای عمرانی این مرکز در زمان آیتالله فاضل انجام شد و مابقی بعد از وفات. ایشان همچنین چندین شعبه در نقاط مختلف کشور داشت که به آموزش تخصصی طلاب نخبه اختصاص داشته و دارد و شاگردمحوری بر آموزش در این مرکز با حضور برجستهترین استادان، حاکم است.
60 نشست علمی
وی افزود: این مرکز بیشتر در زمینه فقهی به مسایل روز مسلمان در دنیا میپردازد و تاکنون بیش از 60 نشست علمی با حضور شخصیتهای برجسته دنیا برگزار کرده است.
نورموسوی ادامه داد: برخی از استادان و شخصیت های دینی دنیا درخواست دارند تا در این مرکز نشست هایی را با استادان ما که از نخبگان اندیشمندان شیعه هستند داشته باشند.
نورموسوی با بیان اینکه رویکرد آموزشی و پژوهشی این مرکز تقریبی است گفت: در حال حاضر با همت آیتالله محمدجواد فاضل علاوه بر قم 11 شعبه در داخل و خارج کشور داریم و بیش از هزار طلبه در این شعبات و مرکز اشتغال به تحصیل دارند در حالی که در زمان حیات آیتالله فاضل 4 شعبه بیشتر نداشتیم.
تحصیل 250 طلبه در رشته تفسیر مرکز فقهی ائمه(ع)
نورموسوی بیان کرد: در زمان حیات آیتالله العظمی فاضل، فقط در بخش فقهی فعالیت داشتیم اما امروز تنها در بخش تفسیر 250 طلبه مشغول تحصیل هستند و به عنوان تفسیرگو به جامعه خدمت خواهند کرد همچنین رشتههای کلام و تقریب مذاهب و اخلاق، روانشناسی و ... نیز به شاخههای علمی این مرکز افزوده شده است.
وی افزود: مرکز تخصصی مذاهب اسلامی را فعال کردهایم که 40 نخبه طلبه در این مرکز در مشهد اشتغال به تحصیل دارند همچنین مدرسه علمیه ائمه اطهار(ع) چهار سال قبل با 91 طلبه از پایه یک تا شش افتتاح شد.
نورموسوی با بیان اینکه بعد از رحلت آیتالله فاضل منشورات این مرکز به 196 عنوان کتاب رسیده است عنوان کرد: دفاتر آیتالله فاضل در شهرهای مختلف درس خارج فقه و اخلاق و تفسیر برای طلاب دایر میکند.
وی با اشاره به دهمین سال ارتحال آن مرحوم گفت: در سال قبل 500 مراسم رسمی و ویژه توسط نهادها و سه هزار مراسم یادبود در مساجد و محیطهای علمی برگزار شد.
رئیس ستاد برگزاری مراسم دهمین سال ارتحال آیتالله العظمی فاضل لنکرانی گفت: مراسم سالگرد این مرجع مدرسهساز که بالغ بر 20 مدرسه ساختهاند روز پنجشنبه 12 اسفندماه در داخل و خارج کشور به صورت همزمان با مراسم مسجد اعظم قم که با سخنرانی آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور برگزار خواهد شد انجام میشود.
وی با بیان اینکه این مراسم بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار خواهد شد اظهار کرد: مرکز مدیریت حوزه، نمایندگان مقام معظم رهبری و ائمه جمعه در استانها، صدا و سیما، ستاد مساجد، آموزش و پرورش و شهرداری و استانداری قم در برپایی مراسم همکاری دارند.
بزرگداشت در حوزههای علمیه
وی افزود: کشورهایی مانند اندونزی و مالزی، سوئد و بنگلادش و .... نیز آمادگی خود را برای برگزاری مراسم اعلام کردهاند و از آن جایی که ایشان ده سال رئیس جامعه مدرسین و ده سال مدیر حوزه علمیه و بنیانگذار بسیج روحانیت بودهاند مراسم یادبود و تجلیل از شخصیت علمی، اخلاقی و معنوی وی در حوزههای علمیه سراسر کشور نیز برگزار میشود.
نورموسوی بیان کرد: تجلیل از آیتالله العظمی فاضل در نماز جمعه سراسر کشور در روز 13 اسفند ماه، اجرای طرح تلاوت نور در بیش از ده هزار مسجد و اهدای ثواب قرائت آن در شب جمعه 12 اسفندماه به روح مطهر ایشان از دیگر برنامههای این مراسم است.